Şimdi Ara

İfademi almayan polisten şikayetçi olmalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Geçtiğimiz hafta, bana sağlık kayıtlarımı vermeyerek psikolojik zarara uğramama sebep olan devlet hastanesi görevlileri hakkında kamu görevini kötüye kullanma ve vazifeyi ihmal suçundan dolayı suç duyurusunda bulunmak için karakola gittim. Polise, hastanedekilerin bu tavrı yüzünden saldırganlığa, rahatsız edici düşüncelere, uyku bozukluklarına maruz kaldığımı, bu düşüncelerin hastaneyi basıp sorumluları kurşuna dizmek şeklinde olduğunu söyledim. Polis ifademi almadı ve tutanak tutmadı.

    Karakola gittiğim saati biliyorum. Yanımda başka kimse yoktu. Savcılığa suç duyurusunda bulunsam sorumlular cezalandırılır mı yoksa olayı inkar edip beni suçlu duruma mı düşürürler?




  • Savcılığa gidip şikayetinizi belirtip ifadenizi savcıya vermelisiniz. Kolluk kuvvetleri sizin ifadenizi savcıya sunmak üzere alırlar zaten, onların almaması veya reddetmesi hakkınızın yok olduğu anlamına gelmez. Bu düşüncelerinizi resmi bir dilekçe evrakı ile savcılığa sununuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki adli sağlık raporunu kendim mi çıkartmalıyım yoksa savcı mı yönlendirir?

  • Adliyedeki müracaat savcılığı makamına başvurabilirsiniz.

  • peki savcılık, uğradığım zarar için maddi ve manevi tazminat talep edebilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi necatiozfatura -- 13 Ocak 2024; 19:59:51 >
  • Polis senin şikayetini almayarak sana iyilik yapmış. Kamu görevlisini şikayet eder ve kamu görevine isnat ettiğini ispat edemezsen iftira suçundan hakkında işlem yapılır. Var mı elinde başvuru belgesi ya da yarın geldi epikriz istedi verdik denildiği zaman aksini ispat edecek bir şey...

    Şöyle bir olay yok bu arada herhangi bir okula gidip benim bütün eğitim öğretim kayıtlarımı çıkarın örnek verin, adliyeye gidip benim bütün dosyalarımı çıkarın. Hepsine bakmak istiyorum. Böyle bir talep yok kamu görevlileri sizin hakkınızda her şeyi bilemez. Bakamaz göremez.

    Evrak istiyorsanız kuruma hitaben dilekçe yazarsınız. Kurumunuz nezdinde şu tarihlerde aldığım tedavi nedeni ile oluşturulan dosyamın tamamını istiyorum dersiniz. İmzanızı atar kimlik fotokopisini ekler iletişim için telefon mail vs bırakırsınız. Size bir başvuru alındı belgesi verir kurum oradan ayrılırsınız. Hastane varsa kaydınız orada raporlardan örnek çıkarır epikriz düzenler toplar. 1 gün 5 gün sonra bakarsınız başvuru durumuna göre hazır ise evrakları alırsınız.

    Vermediler mi il veya ilçe sağlık müdürlüğüne başvuru dilekçeniz ve başvuru alındı belgesi ekle hastanenin işlem yapmadığına şikayetini yaparsın. Sağlık bakanlığı taşra teşkilatı suç varsa kanunen ihbar etmekle mükellef sonrasında zaten işiniz çözülmüş olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hastalığını bilmiyorum, postunu doğru anlamamış da olabilirim ancak; sana istediğin senin hakkın olduğunu düşündüğün bir belgeyi/belgeleri vermedikleri/veremedikleri sebepli;


    -"saldırganlığa"

    -"rahatsız edici düşüncelere"

    -"uyku bozukluklarına"

    -"hastaneyi basıp sorumluları kurşuna dizmek şeklindeki düşüncelere"


    meylettiysen ve bu sonuçlar sadece yukarıdaki sebepten oluştuysa, Türkiye'de yaşamak senin için gerçekten çok zor olmalı veya hastalığın çok ciddi kesinlikle uzun süre yatış gerektiren türden. Tez zamanda şifa diliyorum.


    Ek olarak, hastane senin orada geçirdiğin zamana ait medikal kayıtların hepsini, seninle ilgili olsalar dahi sana vermek zorunda değil (örn: doktor orderları, hemşire kayıtları/notları, devir notları, iş listeleri, ilaç/malzeme çekim liste ve tarihleri, ilaç uygulama tarihleri, idare ile ilgili bilgiler, yatak bilgileri vb) bazı kayıtlar gizli olup ancak mahkeme talebiyle erişime açılabilir. (elbette bazı hastanelerde epikriz çıktısı alınırken gayri ihtiyarı bu belgelerden bazıları da veriliyor; örn. orderlar, ancak bu senin hakkın değil aslında) İsteğinle sana vermekle yükümlü veya senin talep edebileceğin bilgilerin (epikriz, tetkik sonuçları, görüntüleme raporları, ilaç raporları, reçete, yatış-çıkış tarihleri) hepsi e-nabızda mevcut. Şimdi mevcut olmayabilir, geç yansıyabilir ama mevcut. Sistemsel sıkıntıda yansımayadabilir. Bu sebeple bu konuda gittiğin sağlık kuruluşunda sözel olarak muhattap bulamayabilirsin üstteki arkadaşın dediği gibi dilekçe ile evrak isteyebilirsin ki cevabı alman büyük ihtimal enabızdan daha geç olur. Her halikarda evrakları talep ederken karşılaşacağın tavır ve cevaplar haklı dahi olsalar sende patolojik marjinal düşüncelere meyil oluşturuyorsa kayıtlara erişimden önce tedavi olman daha yararına olur diye düşünüyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MacroPhageAB -- 14 Ocak 2024; 12:45:36 >




  • Storm Raider kullanıcısına yanıt

    dilekçenin kopyası ve hastaneye kayıt edilirken basılan barkod numarası var. ben hastaneye dilekçeyle başvurarak 4982. kanuna ve hasta hakları yönetmeliğinin 16. maddesineeeee diye yazdım. bana 15 günlük cevap süresinde resmi yazı göndermediler. 15 gün sonra anayasa, anayasadan dolayı kanun hükümünde olan uluslar arası sözleşmeler, kvkk, bilgi edinme kanunu, hasta hakları yönetmeliği, kişisel sağlık verileri hakkında yönetmelik ve benzer mevzuatın ilgili maddelerini yazarak tekrar istedim, 15 gün daha bekliyorum, vermezlerse mahkemeye veriyorum. ayrıca bu bilgilerin bana kasıtlı olarak verilmediği hakkında delillerim var.

    kanunlar ve yönetmelikler gereğince bana belgelerimi vermek ve göstermek zorundalar.

  • MacroPhageAB M kullanıcısına yanıt

    bu bilgilerin hiçbiri e-nabız'da mevcut değil ve e-nabız'da gösterilmez. hastane bilgi yönetim sisteminde kayıtlıdır. ayrıca ben bu belgelerin bana verilmesi için şahsen başvuruyorum. başkası isterse mahkeme kararı sormaları lazım çünkü kişisel bilgidir, mahremdir, vermeleri durumunda kendileri suçludur. ancak kanun ve yönetmeliklere göre bu bilgiler benim. özel vekaletname ile vekilime, verebiliyorum ve murislerim veraset ilamıyla talep edebiliyorlar.

    hastane, yapmakla görevli olduğu görevi yerine getirmeyerek görevki kötüye kullanma ve vazifeyi ihmal suçunu işledi ve bu suç taksirle değil, kasıtla oluştu.

  • MacroPhageAB M kullanıcısına yanıt

    Konuyu açan forum arkadaşımızın şöyle bir konusu var hocam şikayetlerini anlattığı.


    https://forum.donanimhaber.com/psikotik-atakla-seyreden-agir-kisilik-bozuklugu--157720860


    Kendisine şifalar diliyorum. Açmış olduğu bir başka konudan dolayı, askerden muaf olmaya çalıştığını anladım. Elbette hakkı var ise muaf olsun bunda hiç sorun yok ama talep ettiği belgeleri ısrarla neden talep ediyor onu tam anlayamadım. Mesela psikoterapiye gidenler bilirler, siz konuşurken doktor kağıda notlar alır. Bu notlar e nabız da vs gözükmez. Açıkcası oraya ne yazdığı hastayı da çok ilgilendirmiyor gibi geliyor bana zira görmemiz gerekse zaten e nabızda yer alırdı diye düşünüyorum. Her şeyi de bilmemiz imkansız gibi geliyor zira bazı şeyler sizin de bahsettiğiniz gibi gizli bilgi formatında olabilir.


    Askerlik muayenesi için heyete girmeden önce ilgili (sevk edildiğiniz) poliklinik hekimleri başka hastanelerden ve mevcuttaki hastaneden tıbbi geçmişinizi talep ediyor ve her türlü detay orada gözüküyor. Ayrıca poliklinik hekimi bunlara yönelik olarak bir rapor hazırlıyor. Bu raporu heyete götürüyorsunuz ve heyet son sözü söylüyor. İtiraz hakkı elbette mevcut.


    https://forum.donanimhaber.com/kamu-hastanesinin-belgelerimi-vermemesi--157720845





  • belgelerimin bana verilmemesinin kişisel haklarıma saldırıda bulunur bir şeklide şekilde gerçekleşmesi, hak arama özgürlüğünün, kamu denetiminin ve şeffaf yönetimin ihlalidir. ayrıca vazifeyi ihmal ve görevi kötüye kullanma suçlarından mağduriyet oluşmuştur.

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    psikiyatristler, aldıkları eğitim gereği hasta geçmişini dinlemek, hasta kayıtlarını istemek zorundalar. ben 2 defadır bakırköy ruh ve sinir hastalıklarına gidiyorum, doktorun belgeyi talebine ebys'den isteyin deniliyor, ebys'den istenildiğinde de eksik ve alakasız belge göndererek doktorun işini yapması engelleniyor. önümüzdeki ay bir mucize olur da muayene alabilirsem 3. defa doktora gideceğim ve belgelerin eksik olduğunu görecek. 30 gün daha bekleyip 4. defa muayeneye gidip ancak o zaman tedavi olabileceğim. bu süreçte askerlik açısından zaman aleyhime işliyor ve ben ruhsal açıdan bunalıyorum.

  • necatiozfatura kullanıcısına yanıt

    Alo 184 e kayıt oluşturdunuz mu bu taleplerinize dair?

  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

    cimer'e yazıp sağlık bakanlığına gönderdim. onlar da ilk sağlık müdürlüğüne göndermeleri gereken dilekçeyi hastaneye gönderdiler. hastane, dilekçenin muhatabı kendisi olmamasına rağmen şikayetimi cevaplayarak il sağlık müdürlüğüne başvurabilirsiniz dedi.

  • necatiozfatura kullanıcısına yanıt

    Alo 184 ü arayıp il sağlık müdürlüğüne iletilmesi şeklinde başvuru yapabilirsiniz

  • 2 günleri kaldı. o zaman da vermezlerse mahkemeye gidiyoruz, tazminat talep ediyoruz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.