Şimdi Ara

iGO 2006 Plus ROYALTEK Logger Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,imate jasjarımda igo 2006 plus yüklü fakat royaltek BT2300 loggerlı bluetooth GPS cihazımla devamlı kopma sorunu oluyor...Çözüm için cevaplarınızı bekliyorum....şimdiden teşekkürler..



  • evet dogru soyluyorsunuz ben de aynı problemi yasadim. Ama aynı gps in logger olmayanı ile problemsiz kullanabiliyorum. Eger bir cozumbilen varsa lutfen yazsın
  • sanırım çözümü loggerlıyı satıp loggersız olandan almak gibi gözüküyo... Cevap gelmediğine göre...
  • birsey daha sorucam size bend eyenı aldim bu cihazdan ancak araç kiti var paket içeriğinde ... bu bataryayı normal adaptörle şarj etmek mümkünmüdür ??
  • Ben de 3-4 sene once aldigim Asus MyPal A620BT (PPC-PDA) cihaza baglamak uzere ebay uzerinden Royaltek BT2300 loggerlı bluetooth GPS cihazi satin aldim. (kargo dahil 115ytl)

    Deneme amacli olarak cep telefonuma (Nokia N80) Garmin XT Mobile, Cep bilgisayarina ise iGO6 (Myway Plus)kurdum.

    Garmin XT Mobile "gik"ini bile cikarmadan GPS cihazini buldu(sadece ayarlarin icinden uzak gps i ara ve sec) ve sorunsuz olarak yollari tarif etmeye basladi, tek kotu yani belki cep telefonunun cizim hizinin yavasligi ya da baska bir sebeple istanbul icinde bazi cikislari kacirmama yol acti.

    Cep Bilgisayarinda ise en basindan itibaren sorun cikarmaya basladi. Gerek Com port numarasi, gerek cep bilgisayarindaki Bluetooth browser'da

    Programi cep bilgisayarindan her acisimda; once bluetooth browser otomatik olarak aciliyor, sonra cevredeki bluetooth cihazlari buluyor icinden Royaltek i sectikten sonra tekrar programa donuyormus gibi yapiyor sonra tekrar bluetooth browser'a geciyor bu sekilde kisirdongu icinde gidiyordu ve hicbir zaman devamli sekilde bagli kalmadi.

    Sorunu bir sekilde cozdum ama bu butun cep bilgisayarlarinda gecerli olur mu bilemiyorum.

    Cozum icin: Cep bilgisayari icin bir Reg edit kullandim (Mobile registry editor)(pc de calisiyor ama dogrudan cep bilgisayarinin registrysini activesync ile bagli iken dogrudan pc de edit ediyorsunuz)

    asagidaki yere asagidaki datayi ekliyorsunuz

    HKLocal_Machine\SOFTWARE\Widcomm\BtConfig\Autoconnect\000x (Bu hali hazirda var,x yerine comportunuzun numarasi yaziyor, bu klasorun altina (Dword) tipinde

    BtBrowserEnabled=0

    Bir satir ekleyin.

    Boylece iGO6 her acildiginda ya da gps ara dediginizde PocketPC mobile 2003 isletim sistemi bluetooth browser uzerinden yeni bluetooth aramaya baslamak yerine igo6 da daha onceden baglanip koptugu port uzerinden dogrudan gps logger a baglanacak ve kopmayacaktir.

    Boyle yapinca benim cep bilgisayari loggera baglanma sorunumu asmis oldum.

    Umarim sizde de ise yarar.

    Yalniz ben programi her acisimda BT2300 logger i kapatip tekrar aciyorum o zaman baglanti kopmuyor.




  • Bu arada soylemeyi unuttum, cep telefonu Royaltek BT2300 ile eslesme ihtiyaci duymadan Garmin ile GPS yapti fakat eger cep bilgisayarinizi bir sekilde eslestirmeniz gerekirse, hatta bir de o sekilde denemek isterseniz Royaltek BT2300 in bluetooth uzerinden eslesme (pairing) icin sifresi : 0000 (4 adet sifir) (beraber gelen hard copy kullanim kilavuzunda yazmiyor fakat cd nin icinden cikan kullanma kilavuzunda bu sifre yer aliyor)
  • benzer sorunu bende yaşıyorum
    fakat
    HKLocal_Machine\SOFTWARE\Widcomm\BtConfig\Autoconnect\000x (Bu hali hazirda var,x yerine comportunuzun numarasi yaziyor, bu klasorun altina (Dword) tipinde
    BtBrowserEnabled=0
    yolu bende mevctu değil. windows 6 kuıllanıyor olmamdan mı kaynaklı acaba.

    detaylı olarak sorunumu aşağıdaki linkte açıkladım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_23453269/mpage_1/key_//tm.htm#23493530
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.