Şimdi Ara

İhtiyaç Kredisi faizi için bankalara TCMB'den talimat! Aylık faiz yüzde 1.37 olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İhtiyaç kredisi faizleri için Merkez Bankası’ndan dikkat çeken bir hamle geldi. TCMB tarafından bankalara gönderilen yazıda tüketici kredisi faizleri için üst sınırın aylık yüzde 1,37 seviyesinde olması gerekdiği bildirildi. Bu seviyenin üzerinde oluşacak kredi faizlerinde bankaların menkul kıymet tutma yükümlülüğü olacağı ifade edildi.


    ürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan (TCMB) ihtiyaç kredilerine yönelik örtülü faiz üst sınır adımı geldi. Buna göre, TCMB ihtiyaç kredilerinde de ticari kredilerdeki gibi faiz sınırı konulduğunu bankalara bir yazı ile bildirdi. Söz konusu sınırın aşılması halinde bankalar, menkul kıymet tutma yükümlülüğüne tabii olacak.

    Bloomberg HT’nin ulaştığı yazıya göre, tüketicilere kullandırılacak ihtiyaç kredilerinde “faiz/kâr payı oranı Merkez Bankası tarafından ilan edilen bileşik referans oranının 1.8 ile 2.0 katı arasında olanlara birinci kademede, 2.0 katından yüksek olanlara ikinci kademede” menkul kıymet tutma zorunluluğu getirildi.



    EN YÜKSEK AYLIK FAİZ 1,37 OLACAK

    Böylelikle, oto ve konut kredileri haricinde verilecek ihtiyaç kredilerinde MK kapsamına girmeyecek en yüksek aylık faiz 1.37 seviyesinde olacak. Bu seviyenin (yıllık basit yüzde 16.56) üzerinde oluşacak kredi faizlerinde bankaların menkul kıymet tutma yükümlülüğü olacak. Mevcut durumda bankalar ihtiyaç kredilerine aylık 1.55 ile yüzde 2.00 arasında faiz uyguluyor.

    Bankalar referans faizin 1.8 ile 2.0 katı arasında faiz uygulaması halinde yüzde 20, 2.0 katının üzerinde faiz uygulanması halinde ise yüzde 90 menkul kıymet tutmak zorunda kalacak.



    Kaynak:

    İhtiyaç Kredisi faizi için bankalara TCMB'den talimat! Aylık faiz yüzde 1.37 olacak
    İhtiyaç Kredisi faizi için bankalara TCMB'den talimat! Aylık faiz yüzde 1.37 olacakmynet finans
    İhtiyaç kredisi faizi için bankalara talimat! Merkez Bankası’ndan ‘örtülü’ üst sınır: Aylık faiz yüzde 1.37 olacak
    https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/ihtiyac-kredisi-faizi-icin-bankalara-talimat-merkez-bankasi-ndan-ortulu-ust-sinir-aylik-faiz-yuzde-1-37-olacak/462087/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 13 Mart 2023; 10:51:35 >







  • güzel gelişme. bir de vadeleri arttırsalar.

  • olcay2078 O kullanıcısına yanıt

    Vade'ler yeterli bence fakat bu gelişme doları yukarıya taşır. Vade konusunda şöyle yapılabilir.Bir limit belirlenip o limit üzerinde tek çatı altında borç toplamaya 60 ay vade getirilebilir 20k borcu olan adam değilde 100-200 k borcu olana. ama zor seçime 2 ay kaldı şu an hiç paket açıklanmadı bunun ile ilgili.

  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt

    hocam vadeler nasıl yeterli? 100.000 tl üzeri kredilerde vade 12 ayla kısıtlı. 100.000 şu anda gerçek anlamda para değil, insanlar krediyle mal mülk sahibi olabilirken bunun önüne geçilmiş olunuyor. araç kredilerinde 400.000 tl sınır var, 400.000 tl'ye ülkede 0 araç yok, sırf döviz artmasın diye hiç oralı bile olmuyorlar. madem dövizi yerinde tutamıyorsun, tl ile kredi kullandırınca o zaman döviz kredileri geri getir. insanların bu haklarını elinden almak daha kötü, insanın verimli mal mülk alacağı çağı zaten 25-40 arası, kimsenin yanlışları yüzünden insanların geleceğini elinden alma hakkı yok.

  • olcay2078 O kullanıcısına yanıt

    Ne yazık ki kötü ekonomi yönetimini tüm halk çekiyor. Böyle gitmez illaki düzeltilir.

  • Siz inanıyor musunuz bankaların bu oranlardan taze kredi vereceğine? Aynı olayı ticari kredilere getirdikten sonra herkes kredi bulamıyoruz diye söyleniyordu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenmate -- 13 Mart 2023; 14:53:36 >
  • zenmate kullanıcısına yanıt

    Hocam Yapı Kredi'nin faizleri yüksek olduğu için karardan sonra kontrol ediyordum. Kredi faizleri miktara göre %2 seviyesinde dolanıyordu şimdi %3 üzerine çıkarmışlar. Karar ne kadar etkili olur bilemiyorum.

  • 8 farklı bankada kredili ürünlerim, aylık düzenli ödediğim 3 farklı bankada 12 tane ihtiyaç kredim var. Bu faiz oranlarıyla kredi verecek banka tanımıyorum ben açıkçası. mümkün değil bence.

  • thexp T kullanıcısına yanıt

    Kredi Kartı faizi 1.36 hocam 12 ayda taksit ile ihtiyaç kredisinden ne farkı var ?

  • metin0 kullanıcısına yanıt

    Doğrudur hocam. Bankalar bu orandan kredi kullandırmamak için binbir türlü yol deneyecektir. Bunlardan biride belki aşırı yüksek faiz ile krediye olan talebi azaltmak olabilir. Diğer türlü zaten %25 - %30 faizle topladığı mevduatı düşük faizlerle kredi olarak vermesi pek sürdürülebilir görünmüyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenmate -- 13 Mart 2023; 19:37:48 >
  • Kredi kartı faizleri politika faizine göre belirlendiği için düşük faiz oranlarından veriyorlar. Yasal zorunluluk olmasa faizleri bu kadar düşük tutmazlardı zaten

  • İş bankası ve enpara oranlar sabit hiç değişmemiş!

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Az önce baktım faizler dahada yükselmiş özel bankalarda. Demek ki tcmb yi tınlayan yok.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İhtiyaç Kredisi faizi için bankalara TCMB'den talimat! Aylık faiz yüzde 1.37 olacak





    İhtiyaç Kredisi faizi için bankalara TCMB'den talimat! Aylık faiz yüzde 1.37 olacak
    İhtiyaç Kredisi faizi için bankalara TCMB'den talimat! Aylık faiz yüzde 1.37 olacakmynet finans
    İhtiyaç kredileri ile ilgili Merkez Bankası’ndan yeni karar! 70 bin lira detayı…
    https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/ihtiyac-kredileri-ile-ilgili-merkez-bankasi-ndan-yeni-karar-70-bin-lira-detayi/462198/




  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    son 2 ay toplayabilen toplasın ondan sonra bu oranlar hayal.
    Şuan bile nereden bulunacak bu oranlara acaba

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bugün iş bankası'yla kredi için görüştüm. bırakın 1.37'yi bankacı dedi ki bugün gelen yazıyla birlikte kredi faiz oranları arttı. bizdeki minimum oran 70 bin üzerinde 2.85 olacak dedi

  • Bu oranlarla bankalar kredi falan vermez. 450.000 krediniz hazır diye mesaj atıp duran Yapı Kredi, miktarı 70.000'e düşürmüş karardan muaf olmak için.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İş bankası'da işcep üzerinden kredi hesaplamasını 70 bin tl ile sınırlamış.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.