Şimdi Ara

İhtiyaç Nedeniyle Tahliye Davası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
2.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Değerli Arkadaşlar,

    İhtiyaç nedeniyle tahliye davası ne kadar sürer? (İstanbul Anadolu Adliyesi) İhtiyacın zaruri ve samimi olduğunun kanıtlanmasında herhangi bir problem yoktur, fazlasıyla delil mevcuttur. Bu süreci en kısa sürede nasıl sonuçlandırabiliriz? Yorumlarınızı bekliyorum...




  • Merhabalar ortalama olarak 2-3 celsede sonuçlanan bir dava türü ancak yoğunluk çok fazla olduğu için 7-8 ayı dahi bulduğu olabiliyor.

  • 1 yıl


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuanda ilk duruşmayı 1 yıl sonraya veriyor Anadolu Sulh Mahkemeleri, en iyi ihtimalle 2 senesi var.

  • GurkanPak kullanıcısına yanıt

    Av. Gürkan PAK,

    1. Duruşma tarihi verilirken "İhtiyaç Nedeniyle Tahliye" talepli davalara öncelik veriliyor mu? Kira artışı talebi, sözleşme ile ilgili problemler, taşınmazın 3. bir şahsa kiralanması gibi çeşitli talepli davalar açılıyor. İhtiyaç talepli tahliye davalarına bu noktada bir öncelik verilebiliyor mu?


    2. Şuan işim dolayısıyla lojman/müştemilat tarzı bir yerde ikamet ediyorum işten çıkışım yapılacak doğrudan hem işimi hem de konutumu kaybediyorum kiraya çıksam en az 10 Bin lira mahkeme tahliye kararı verene kadar geçen sürede boş yere ödediğim kirayı kiracıdan talep edebilir miyim? Teşekkürler...

  • Merhaba,

    1- Hayır aksine olabildiğince geç veriliyor. Geçen ay anadolu adliyesinde açmış olduğum ihtiyaç sebebiyle tahliye davasının ilk duruşması 2024 yılının Şubat ayına verildi.
    2- Eğer kiracının bir kusuru yoksa, ysal zamlar yapıldıysa vb. Talep etmeniz mümkün olmaz. Kiracı 5 yıllık süreyi doldurduysa tespit davası açılabilir ve bu davada tespit edilecek kira bedeli rayiç değer olacağından sizin 3. Kişiye ödeyeceğiniz kirayı da kurtarır.
    3- Öte yandan şuan için ihtiyaç nedeniyle tahliye davalarında yığılma olduğunundan, yani yargı yolu uzadığından, kiracı ödemelerini aksatıyorsa tahliye talepli icra takibi başlatmak daha hızlı bir çözüm sağlayacaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Av. Gürkan PAK,

    2022 yılında yasal sınır olan %25 yapıldı kira bedeli şuan 1750 TL ancak şuan bedelsiz oturduğum müştemilattan taşınmam söz konusu durum böyle olunca %25'den fazla zam yapmam gerekecek çünkü en az 12 bin liraya ev tutacağım. Benim %25'den fazla zam yapmam mahkemede ihtiyaç nedeniyle tahliye talebime olumsuz etki eder mi yoksa o başka bir davanın konusu mu olur? Cevaplarınız için sonsuz teşekkürler...

  • Rica ederim. Sizin %25 sınırını aşıp zam yapmanız ihtiyaç sebebiyle tahliye davanıza doğrudan olumsuz bir etki yapmayacaktır. Ne var ki açacağınız davada karşı taraf elbette sizin niyetinizin “ihtiyacı yok, zam yapmak için dava ile sıkıştırıyor” şeklinde olduğunu iddia edecektir. Bununla birlikte siz her ne kadar %25 sınırını aşarak zam yapacağınızı söyleseniz de kiracı buna uymadan yasal zammı size yollayarak konutta kalmaya devam edebilir. Son olarak şuanda %25 sınırının 1 yıl daha uzatılması ve uymayanlar için ceza getirilmesi konuşuluyor.

    Şuanda kiracı tahliye etmek için en hızlı ve kesin çözüm kiranın 1 gün dahi gecikmesi halinde tahliye talepli icra takibi yapmak olacaktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Av. GÜrkan Pak,

    Kira bedelinin taşınmaz sahibinin hesabına değil de 3. bir kişiye yatırılmasında da tahliye talepli icra takibi yapılabilir mi? Örneğin ev sahibini oğluna kzına vs. Bana kira ödemesi yapılmadı şeklinde bir icra takibi başlatılabilir mi? Madem kira almadın neden 2 yıl bekledin gibi bir soruyla karşılaşabilir miyiz? Son sorum daha yok :) Sizi meşgul ettiğim için özür dilerim.

  • Ne demek ben de duruşma bekliyordum zaten sıkıntıdan girdim 😂 i evet yapılabilir, daha önce örneğini gördük ancak burada örneğin ev sahibinin oğlu-kızı ile görüşmediği, görüşülmeyen oğluna kızıma ödeme yapıldığı iddia edilecektir. Orada iş, karşı taraf itiraz ederse mahkemeyi ikna etmekte bitiyor. Ee haliyle de 2 yıl bekledin vs. Karşı taraf diyecektir, buna da uygun cevap vermek gerekecektir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aynı konudan ben de mustaribim. ev sahibimle anlaşmazlığa düştük hakaretler olunca %25'ten hesapladım. IBAN vermedi Sulh mahkemesine başvurup aldım. bu sırada geciken kiralar olunca mahkemeye vermişti gecikme sebebini ve yatırılan kiraların dekontlarını sununca davayı kaybetti benim üstümde boş dairesi vardı bir depremzedeye kiraladı orayı. kiralar kiralamaz da kızım şehre yeni geldi oturacak eve ihtiyacımız var diye bana ihtar çekmiş. madem kızın ev arıyordu boş daireyi neden ayırmadın kızın için de aylarca kiralık ilanı astın. şimdi bu durumda ben her durumda dava açmalarını ve tahliye kararını bekleyeceğim tazminat hakkı kazanmak için. ne tür bir savunma izlenmeli? üst katın aylarca boş olması ve kiralandıktan sonra birden kızının ihtiyacı olması şüpheli bir durum değil midir?

  • kulga kullanıcısına yanıt
    Karşı tarafın eli güçlü, depremzedeye yardım için verdim diyecektir. Bu durumda ilgili konutun aylarca kiralık olarak listelendiğini gösterebilirsiniz. Hakimin takdirine ve aizin iknanıza bağlı. Bununla birlikte sizi ihtiyaç sebebi ile çıkartınca evi başkasına kiralayamaz, bunun da takipçisi olabilirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • GurkanPak kullanıcısına yanıt

    aslında evin aylarca boş kalmasının nedeni fahiş kira istemesi. mahallenin ederi 1500 iken adam 4500 istiyordu kimse de tutmuyordu. sonra 4 bine düşürdü o sırada depremzede geldi ona verdi evi. hatta seneye nisan ayında ondan yeni kira olarak bi 8-10 bin arası kira ister. tahliye davasını açtığı sırada kiracılardan biri çıkıp evi boşaltabilir sırf bu kadar para istedi diye. bakalım tahliye davası açsınlar iş inada bindi ben %85 zammı kabul etmiştim sonradan caydı %150 zam yapmaya kalkmıştı kabul etmeyince de bağırıp çağırmaya başlamıştı. o yüzden %25 zam yaptım bıraktım. %25 bu sen de devam ederse yine %25'ten zam yaparım gönderirim. davayı kaybedersem de zararımı karşılar en azından.

  • kulga kullanıcısına yanıt

    Sulh mahkemesinden kira ödeme hesabını ne kadar sürede alabildiniz? uzun bir işlem midir?

  • Günümüzde ev tahliye davaları öncelikle arabulucuya gidiyor.

  • zadiq Z kullanıcısına yanıt

    2 haftada sonuçlanıyor

  • kulga kullanıcısına yanıt

    O kadar kısa sürer mi herkes aylarca sürüyo diyolar.

  • K4TL14M kullanıcısına yanıt

    o arabuluculuk süresi istanbulda tahliye davası min 2 yıl

  • Malesef uygulama farklı arkadaşlar. Ben kiracıyı mahkemeyi kazanmama rağmen çıkartamadım. Şimdi mafya arıyorum çıkartmak için.
    Tek evim var oda kirada mahkemeyi kazandım 2 yıl sürdü. Kiracı istinafa gitti şimdi 2 yıl da onu bekliyeceğim. Ordan gelince muhtemelen bu seferde yargıtaya gidecek Bi 2 yılda onu bekleriz.
    Artık kirada vermeyi bıraktı.
    Aylık 15 bin kirada başka yerde oturuyorum, çıksa evime ben taşınacağım. Yıllık bugünün parası ile 180 bin zararım var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K4TL14M kullanıcısına yanıt

    tahliye davası için demedim tevdi davası için dedim. Mahkemenin ıban verip kirayı buraya yatır demesi 2 hafta içinde sonuçlanıyor

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.