Şimdi Ara

İİK 153'e Göre İpoteğin Kaldırılması Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    1989 yılında koyulmuş bir ipoteği kaldırmam gerekiyor. ipoteği koyan kişi ölmüş, 3 mirasçısı var biri yatalak hasta olduğu için vekalet vermesi mümkün değil. İİK 153'e göre eski parayla 4.000.000 tl olan ipotek bedelini depo ederek ipoteği kaldırmak istiyorum. 2 sorum var,

    1. İcra müdürlüğüne yazacağım dilekçede ipotek alacaklısı olarak ölen kişiyi mi göstereyim yoksa mirasçılarını mı? anladığım kadarıyla ölen ipotek sahibini alacaklı olarak gösterirsem tapu müdürlüğüne müzekkere yazılıp adresi öğrenilecek ve o adrese tebligat yapılacak. haliyle mirasçılara tebligat yapılmayacağı için süreç kısalmış olacak, doğru mu?

    2. İcra dairesine başvuruyu tam olarak nasıl yapmam gerekiyor, şuradaki (https://www.kararara.com/forum/viewtopic.php?f=38&t=3559 ) dilekçe örneğini doldurup dosyaya koyup tevziye gitmem yeterli midir yoksa takip başlatırken yapıldığı gibi program üzerinden mi yapmak gerekiyor? Hukuk öğrencisi olduğum için meseleyi araştırıp olabildiğince öğrendim ama icra dairesindeki işleyiş hakkında çok bilgim yok, kısaca anlatırsanız çok sevinirim.

    İyi çalışmalar.







  • şu anda derdest bir icra takibi var mı?
  • sertosman S kullanıcısına yanıt
    Hayır yok.







    Mirasçılarla konuşuldu aslında hepsi razı ipoteği kaldırmaya ama hasta olan kişinin kimsede vekaleti olmadığı ve vasi atamasıyla da uğraşmak istemedikleri için bu şekilde kaldıracağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azazil88 kullanıcısına yanıt
    Noter memuruna yol masrafi verin şahsın yanına geliyor o suretle vekalet versin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    adam 90 yaşında, konuşamıyor, yatalak.
  • sizin bahsettiğiniz husus iik 153 gereği yapılan ters takiptir. parayı dairede teminat olarak yatırıp ipotek alacaklısına tebliğ edersiniz. 15 gün içinde gel al dersiniz. gelmezse para taşınmaz siciline geçirilip ipotek kaldırılır. lakin en temizi noterle konuşup hasta kişinin evinde vekalet almak
  • Tapu memurlarının mahkeme kararı olmadan işlem yapmayacağını da düşünerek dava açmanızı öneriyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trustem.111 kullanıcısına yanıt
    zaten icrada mirasçılara tebligat gönderildikten sonra dava açılacak icra mahkemesine, farklı bir şey değil benim yaptığım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Azazil88

    zaten icrada mirasçılara tebligat gönderildikten sonra dava açılacak icra mahkemesine, farklı bir şey değil benim yaptığım.



    usulü eksiksiz izlerseniz dediğiniz gibi İHM ipoteğin terkinine dair karar verir ve bu keyfiyet ilgili tapu müdürlüğüne tebliğ edilir. akıl sağlığı yerindeyse adresinde vekaletname alınması mümkün olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.