Şimdi Ara

iki farklı HDD,birini acıp birini kapamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar istedigim su,
    Birinci HDD genel kullanım.oyunlar,internet falan..o dursun istiyorum.
    İkinci HDD içinde onemli dosyalarım,banka islemlerim falan var.digerinden tamamen bagımsız olsun istiyorum. Yani o HDD herhangi bir visur falan tehlikesine maruz kalmasın istiyorum(oldugu kadar).Yani o HDD ile sadece belirledigim tek bir islemi yapacagım ve guvende olsun istiyorum.
    Obur hdd ise digeriyel isim bittginde acacagım.Yani ikisinin birbirinde tamamen bagımsız olması lazım, birini acıp birini kapatacagım. Kablo sok cıkar istemiyorum.
    Nasıl yaparım.
    tesekkurler.



  • HDD 'nizi ikiye bölerek veya ikinci bir HDD alıp birini Sistem internet oyun için kullanırken diğerini Banka ve iş işlemleriniz için kullanabilirsiniz. Yalnız virüs ve diğer tehditlerden İş ile ilgili bilgilerinizin bulunduğu HDD'yi koruma altında tutmak isterseniz HDD' ler arasında veri transferi mümkün olduğunca yapmamanız gerekecektir, sadece veri transferi değil bunun dışında da meydana gelebilecek istem dışı kötü yazılımlar içinde iyi bir antivirüs programı bulundurmanız gerekiyor.

    Bahsettiğiniz birbirinden bağımsız iki HDD için kablo söküp takmak istemezseniz HDD switcher yaptırabilir yada bulabilirsiniz. Tek bir button'la HDD ler arası geçiş yapmayı sağlar tabiki pc'nizi kapalı durumdayken kullanabilir seçmek istediğiniz HDD'yi belirleyip pc'yi açabilirsiniz.
  • oncelikle ilginize tesekkurler.ikinci bir HDD var. o zaman yapacagım sey ona da windows kurmak.sonra bilgisayar acılısında ikisinden birini secmek için herhangi bir islem yapmam gerekir mi,yoksa iki farklı windows oldugunu tespit edince sistem bana hangisini secmek istedigimi sorarmı???
    dediginiz gibi iki HDD arasında hiç veri transferi yapmayacagım.bir tanesinin olabildigince temiz kalmasını istiyorum.
    tesekkurler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: axxis

    iki farklı windows oldugunu tespit edince sistem bana hangisini secmek istedigimi sorarmı???



    Evet sorar ve siz hangisi ile giriş yapmak istediğinizi seçebilirsiniz.
  • sormaz 1.boot hangi hdd ise direk ondan başlar sistem elle seçmen gerekir ki bana kalırsa geçiş yaparken kablo çıkarmamak virüs bulaşması riskini arttırır ben kablo çıkarıyorum zaten o şekilde kullanıcak olsam 2 partition bölmekten farkı olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.