Şimdi Ara

İki monitör arasında kaldım, yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 23-24 inç, 1080p, yüksek tazeleme hızına sahip (tercihen 144hz ve üzeri), IPS monitör arıyorum. Biraz oyun, biraz film dizi, çokça okuma yazma işi için kullanacağım. İki seçenek arasında kaldım.


    Biri şu: LG 24GN650-B https://www.hepsiburada.com/lg-24gn650-b-23-8-144hz-1ms-hdmi-display-full-hd-freesync-ips-monitor-p-HBV000017CGNX?magaza=Gamers_Arena


    Diğeri de şu: Asus VG249Q1R https://www.hepsiburada.com/asus-tuf-gaming-vg249q1r-23-8-165hz-1ms-hdmi-display-freesync-full-hd-ips-monitor-p-HBV00000XGYF7?magaza=TuRuNCu Bilgisayar


    Üstteki LG olanda 1ms gecikme gtg sanırım. Hangisini önerirsiniz? Fikir belirtebilen varsa müteşekkir olurum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >










  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Draker -- 13 Ocak 2021; 16:51:52 >
  • Hocam attığınız freesync, benimkiler freesync premium. Bir de öyle çok fiyat farkı yok sanki. Benimkilerden hangisi olur acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG olanı almanızı tavsiye ederim.
  • Benim de aklım biraz onda. Nedenini sorabilir miyim? Panel farklarını pek bilmiyorum da. LG'de temel de olsa HDR var ve 1 ms gtg ile dikkatimi çekti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu açmanız monitörden anlamadıgınızı kanıtlıyor :D. LG kat ve kat üstün kalite olarak. 350 cd parlaklık var lg de. Asus ta 250cd parlaklık. 1ms gtg diyor LG için AH-IPS panele sahip. Asus dandik panda panele sahip. LG alın direk hiç düşünmeyin. LG nin standıda var. Monitörü baya yüksege kaldırabilirsiniz. Boynunuz agrımaz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunefetr -- 4 Ocak 2021; 15:12:4 >
  • LG 24GN-650B modeli şuan piyasa olan FHD, 144HZ, 24 inç boyutunda olan rakiplerinin hepsinin bir gömlek üstü kalitede AOC 24G2U,Viewsonic XG2405,Asus VG249Q1R bu segmentte hepsi hemen hemen benzer özellikler sunan ama hepsi çokça ölü piksel bulunduran ve çok da iyi bir panel olmayan panda panel kullanıyor LG hem panel olarak bu modellerin hepsinden iyi olan kendi panelini kullanıyor hem de Griden griye 1 MS sunuyor bence direkt bu modeli tercih edin.

  • Harun Efe o kadar da ümmi değiliz yav. Bu tabirleri duydum :p. Dediğiniz gibiyse bunu alıyorum. Hem de yükseklik ayarı benim için önemli (aslında dediğinize geliyo, yeterince bilmiyoruz tabii, diğerinde var mı yok mu dikkat etmemişim bile). Teşekkür ederim.

    Christian Lorenz Teşekkür ederim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ba2

    Harun Efe o kadar da ümmi değiliz yav. Bu tabirleri duydum :p. Dediğiniz gibiyse bunu alıyorum. Hem de yükseklik ayarı benim için önemli (aslında dediğinize geliyo, yeterince bilmiyoruz tabii, diğerinde var mı yok mu dikkat etmemişim bile). Teşekkür ederim.

    Christian Lorenz Teşekkür ederim hocam.

    Displayspecifactions sitesinden baktım ölçülere ölçüleri veriyorum. Standın boyunu en aşagıya getirirsen monitörün en üst kısmıyla masanın tabanı arasında 44cm oluyor, monitörü en yüksek kısma getirirsen 54cm oluyor. Bu ölçüler gayet iyi boyu özellikle 1.80 üstünde olanlar için çok iyi. Boyu kısa olanlar ve masasısın üstünde kabine monitörü koyacaklar için kötü tabi. çok yüksekte kalır monitör en alçak seviye de bile. Düz masalar için ama ideal boyutlarda tasarlamışlar.





  • LG'nin monitörü daha iyi panel konusunda diğerlerinin panelleri o kadar kaliteli değil ama ölü piksel konusunu da düşünmek lazım. Ama bu monitörler epey pahalıymış, ben 2600'a Monster Aryond A32 165 hz 2K monitör aldım, 2600 TL'ye.


    Gerçi IPS ve LG markası olayın fiyatını yükseltiyor.

  • LG'yi aldım. İnşallah bi aksilik olmazsa yarın ulaşmış olur. Kısaca ilk izlenimlerimi yazacağım. Herkese teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ba2 B kullanıcısına yanıt

    İyi günler, aldığınızda tecrübenizi paylaşırmısınız?

    Aynı monitörü bende düşünüyorum

  • Tasarımı güzel. Çerçeveleri ince ve şık duruyor. Ne çok iş bilgisayarı gibi ne de oyuncu bilgisayarı gibi duruyor masada. Dengeli, sade bir görüntüsü var. Pivot özelliğini çok kullanışlı buldum. Panel çok kaliteli duruyor. Başta ölü piksel testte çıkmadı ama dün itibariyle bir adet gördüm sanırım. Sonradan olabiliyor mu bu meret? Emin değilim, bilmiyorum. Bunun dışında görüş açısı fazlasıyla yeterli. Freesync premium'u henüz test etmedim ama basic modda herhangi bir tear zaten görmedim. Grafikler çok akıcı
    FPS oyunu henüz test etmedim (pek ilgim yoktur) ama single player oyunlarda ya da co-op oyunlarda dikkatle izleyince bile çok akıcı bi deneyim sunuyor. Flickering kesinlikle yok. Black smear da yok aynı şekilde. Ghosting de yok, Ufo testini yaptım eğer doğruysa. Işık sızması da yok diyebilirim, ya da her ips ekranda olduğu kadar kontrast azlığı var sadece. Yani ekran siyaha döndüğünde belli noktalarda değil de yaygın homojen bir grilik mevcut. Ama ben hiç takılmıyorum. Zaten beklediğim bir şeydi ips olduğu için. HDR özelliği olması güzel ama yetersiz malesef. Bazı monitörlere ayıp olmasın diye konmuş hoparlörler gibi. Olmasa da olurmuş. Hdr 400'den aşağısından performans beklememek gerek. Ben genel olarak memnun kaldım. Premium bir ürün. Beklentimi tak diye karşıladı. Kesinlikle öneririm.

    Her monitörde olabilen ölü piksel olayından dolayı iade etsem mi bilemiyorum. Etsem de gider aynısından alırım. Değişim talep ederim. Çok sevdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ba2 -- 11 Ocak 2021; 13:32:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sormak istediğiniz başka spesifik bir özelliği varsa yardımcı olurum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme: İade talebi oluşturdum. Işık sızması vb. olsa hiç takılmazdım ama ölü piksele dayanamıyorum. Sürekli gözüme takılıyor. En sevmediğim şeylerden biri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sniper23 kullanıcısına yanıt

    Hocam siz bunu yazdığınızda ben tam anlamamıştım. "Ölü piksel olayını düşünmek lazım" derken neyi kastettiniz? LG'lerde böyle bir sorun mu var?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ba2

    Hocam siz bunu yazdığınızda ben tam anlamamıştım. "Ölü piksel olayını düşünmek lazım" derken neyi kastettiniz? LG'lerde böyle bir sorun mu var?

    Ölü piksel her monitörde olan bir şey. Panele has değil. bunu derken iadelere hazır ol diye kast etmiştim. He hiç bir şey de olmayabilir ama zamanla ölü piksel çıkabilir o yüzden alırken kutunun, vs. fotoğrafları çekin. Geri koyarken sıkıntı olmasın.

  • Malesef çıktı da. Teşekkürler, anladım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam , satıcı iadeyi kabul etti mi ? Almayı düşünüyorum da, satıcı hakkında çok yorum bulamadım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ba2

    Malesef çıktı da. Teşekkürler, anladım.

    Merhaba, monitörü nerden aldınız? Ben de almayı düşünüyorum, ama ölü piksel çıkmasından çok endişeleniyorum. Sizin aldığınız yer ölü piksel iadesinde sıkıntı çıkarmıyorsa, alabilirim bende.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.