Şimdi Ara

İki PC kross kablodan sadece ping atabiliyorum çok garip...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Masaüstü ve laptopumu kross kabloyla bağladım. Ev ağı kurma sihirbazıyla ağ kurduğumda "sınırlı veya bağlantı yok" hatası aldım. İki bilgisayara da elle ip atadığım zaman baglantıyı kurabildim. İki taraftan da karşı bilgisayarın IP sine ping atabiliyorum, oyun bile oynayabiliyorum ama çalışma grubu bilgisayarlarında karşı bilgisayarı göremiyorum ve hiçbirşeyi paylaşamıyorum.
    İki bilgisayarda da MSHOME çalışma grubunu seçtim. Windows firewall unu kapadım. Bağlantı özelliklerim:

    IP adresi:192.168.0.10
    Alt ağ maskesi:255.255.255.0
    Varsayılan ağ geçidi:192.168.0.1

    Yeğlenen DNS sunucusu:192.168.0.1

    Diğer bilgisayarda da bunun aynısı var ama IP adresinin sonu 11 ile bitiyor. Problem neden kaynaklanıyor olabilir? Gelişmiş ayarlarda düzeltmem gereken yerler olabilir mi? Yardım ederseniz çok sevinirim..



  • Kablonun sağlam olduğuna emin misin?
  • Gec cevaplıyorum kusura bakmayın, kablo saglam eminim, cünkü elle IP verince "connected" yazıyo iki tarafta da, ve de ping atabiliyorum, hatta oyun bile oynayabiliyorum ama calisma grubu bilgisayarlarında gözükmüyor. Hata nereden kaynaklanıyor olabilir?
  • pingatıyorsanız bağlantı sağlanmış demektir, şu şekildedeneyin birde

    başlat - çalıştır kısmına \\karşı makinenin ipadresi mesela ip i 10 la biten makinede şunu yazın. \\192.168.0.11

    bu şekilde girebilecek mi bakalım.
  • Simdi denedim , 10 ile biten makinede baslat-calistir a \\192.168.0.11 yazdım, ici bos pencere cikti. sonu 11 ile biten makinede de \\192.168.0.10
    yazdım ama bulunamadı diye hata verdi.
  • Bilg.larda paylasimda klasor varmi ? Yoksa klasorleri paylasima ac oyle bi dene...
    baslat>calistir>services.msc yaz.. computer browser (bilgisayar tarayicisi) servisini bi kontrol et..agdaki bilg.ları workgroup altinda görebilmen icin bu servisin çalışır durumda olması lazım...bi ihtimalde windows'a girişte şifre kullanmiyorsan'da bilg.lar gozukmeyebilir..kolay gelsin..
  • Öneriniz icin tesekkur ederim, iki bilgisayara da baktım, computer browser servisleri calisiyor. Windows a giris sifresi koymamistim, simdi ikisine de koydum ama sonuc degismedi
  • Basit bir sor: Her iki bilgisayarı da yeniden başattın mı?
  • Simdi ikisini de yeniden başlattım ama sonuc aynı :( İsim çözümlemede problem olabilir mi? Baglantılarda detaylı ayarlar var, acaba oraları mı kurcalamam gerekiyor?
  • İmkanın varsa Xp yi tekrar kur iki makineyede. eğer yoksa sistemden Ethernet kartının driverları dahil Networkle ilgili tüm öğeleri kaldır. Sonra tekrar kur.
  • şunları bi deneyin,

    her 2 makinenin de Administrator hesaplarında şifre yoksa şifre koyun. (Bilgisayarım sağ tık, Yönet/Menage - ordan da -> Sistem Araçları/System Tools menüsünün alt menüleri olan Yerel Kullanıcı ve Gruplar/Local Users And Groups Sekmesindeki Kullanıcılar/Users içinde bulunan Administrator Hesabının Üzerinde Sağ Tık Parola Belirle/Set Password

    her 2 makine de de Firewall ı kapatın. (ağ bağlantılarının gelişmş sekmesinden kaldırılabilinir) (Ping atıyorlarsa kapaldır ama yine de bi bakın)

    Dosya bazında Security/Güvenlik sekmesi (Klasör üzerinde sağ tık -> ÖZellikler, Yukarı kısımdaki Genel, Paylaşım vs nin yanında) yoksa, onu açın
    Açmak için
    Başlat -> Çalıştır -> regedit "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Lsa" sekmesinde sağ tarafta bulunan forceguest in değerini 0 yapın. 1 ise kapalı demektir.

    bu arada, pc lerden her hangi birisine modem bağlı mı ?
    TCP/IP ayarlarında başka bişeyler girilmiş mi ? Getway, vs vs.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.