Şimdi Ara

İki sorunum var. ( Sata Hdd Görmeme sorunu ve Anakart açılmama sorunu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Birinci Sorunum:
    Gigabyte EP35-DS3P anakartına sahibim. Fakat bilgisayarı açmaya çalıştığımda, tüm fanlar ve bileşenler çalışıyor ama ekranda görüntü yok. Yani bilgisayar açılmıyor. Bipleme sesleri vs. yok. Bios'u resetledim ama hiç bir işe yaramadı. Bilgisayarın diğer tüm bileşenleri başka bir anakartta çalışmakta. Günlerdir sorunu çözmeye çalışıyorum ama bir ilerleme kaydedemedim.

    İkinci Sorunum:
    İki adet SEAGATE - 320 GB SATA2 16 MB NCQ BARRACUDA hdd'ye sahibim. Bu iki hdd'yi Asus p5ld2-se-c anakartıma bağlıyorum. Ama ne bios ne de windows'da bir görme belirtisi yok. Sanki hdd'ler bağlanmamış gibi. Ne yaptıysam görmedi anakart.

    Acil yardımlarınızı bekliyorum...



  • Birinci soruna cevap vermeye çalışayım öncelikle diyeceğim
    Ama bundan önce bir soru soracağım.BU pc deki sorun belli bir süreden sonra mı oldu yoksa bu pc yeni de sen ekrana hiç mi görüntü veremedin?Bu pcnin durumunu biraz açarsan sevinirim.

    İkinci soruna gelince hddleri takmaya çalıştığın pc de başka hdd var mı ve ayrıca bios pilini çıkart bi 5dk bekle sata diskleri tek tek tak ve biosda bak görünüp görünmediklerine.
  • Pc deki sorun belli bi süreden oldu. İlk aldığımda çalıştı, bios'a girebildim. Daha sonra kapattığımda tekrar açılmadı.
    Başka bir hdd var. Ide olarak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord_dahaka -- 3 Mayıs 2008; 15:15:19 >
  • Belli bir süreden sonra oldu ise sana başıma gelen birşeyi anlatayım.
    Evdeki pc bazen ekrana görüntü vermiyordu.Baya bi uğraştım en sonunda sorunun kasadaki kaçak elektrikten olduğunu çözdüm.
    Kasaya bir bak kontrol kalemi ile bakalım bir kaçak var mı.Var ya da yok farketmez şunu bir dene.
    Psuya gelen kabloyu çıkart yani kasanın elektrik ile olan bağlantısını kes.Monitöre giden kabloyu da çıkart ekran kartından.Sonra kasayı aç,anakarta giren 24 pinlik kabloyu soketinden çıkart sonra 4 5 kere kasanın açma düğmesine bas.Sonra 24 pinlik ucu anakarta bağla,vga kablosunu bağla,power kablosunu kasaya bağla bir öyle dene bakalım görüntü gelecek mi.

    Bu çözüm olmaz ise,ekran kartını yuvasından çıkartıp tekrar takıp deneyebilirsin belki soketinden gevşemiştir.Yine olmaz ise vga kablosunu değiştirip deneyebilirsin.Yine olmazsa varsa anakartta onboard ekran kartına monitörü bağlayıp dene.Tabi bunun için şu an kullandığın ekran kartını çıkartmalısın soketinden.
    Bu pcde de bios pilini çıkartıp 5 dk beklemen iyi olacaktır.

    Diğer pcye gelince bios pilini çıkartıp 5dk bekleyerek denedin mi?




  • Hepsini denedim çözüm olmadı. Zaten uzay montajı yaptım. Kasa ile ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum. Yine de teşekkür ederim. Garantiye göndermekten başka çarem kalmadı sanırım...
  • Remleri çıkartıp tak , işlemciyi çıkartıp tak bi dene belki çözüm olr. (Kendi deneyimlerimden yola çıkarak bu cevapları veriyorum. Önceden bu hatayla karşılaşmıştım.)
  • Çok ilginç... Bios'un Sata hdd görmeme sorununu çözdüm. Sistemim bios'tan overclocklu haldeydi. Overclock'u kapatınca sataları görmeye başladı...
  • 1) Hiç ses çıkmaması bende olmuştu, ekran kartı yüzünden olmuştu biraz kurcalayınca düzelmişti. Farklı sorunlardan da olabilir. Anakart üzerindeki pinlerin , kasanın powersw hddled resetsw speaker gibi pinlerinin doğru yerlere takılıp takılmadığına bak, anakartın klavuzunda oranın şeması ayrıntılı şekilde verilir.

    2) Başka bir bilgisayarda Anakartın neyse onun cd'sini tak , RAID Disketi oluştur
    Kendi bilgisayarın o harddiski tak WindowsXP CD'sini tak 3. Parti sürücü göstermek için bilmemne tuşuna basın filan der, mutlaka bas. RAID Disketi tak sürücüyü tanıt , harddisk bu işlemin ardından karşına gelecektir.

    Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.