Şimdi Ara

iki ürün arasında kaldım.EB1S1 ve F11M1

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iki ürün arasında kaldım arkadaşlar.Hızlı bir makine istiyorum, film ve müzikte beni mutlu etsin istiyorum tabi birazda oyun.sizce hangisini almalıyım.


    http://www.hepsisony.com/?urun-detay_2004_Sony_VPCEB1S1E_BJ___Canta_Hediyeli__.html

    http://www.hepsisony.com/?urun-detay_1957_Sony_VPCF11M1E_H_Vaio_Notebook___Canta_Hediyeli___.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumunda -- 9 Mart 2010; 22:10:48 >







  • slm,

    Benim f11m1e almam daki amac film izleyebilmem blueray veya hd bide photoshop kullanmam vede film indirme.Pcyi bunlar icin kullaniyorum.Ve pcnin performansi memnuniyet verici.bizzat bunu almadan once diger pcleride inceledim.diger f serisi modellerini daha yukseklerini.Acikcasi hizi disinda pek farki oldugunu dusunmuyorum.(cok dikkatli baktigin zaman üst modellerin ekrani daha iyi)Ama bu pc de islem de cok iyi.isinma hic yok garanti edebilirim.ama fan sorunu devam etmekte.Yeni driverlarini yukledim azalma oldu ama halen az bir ugultu geliyor.Tabi bu ses sony e yakismiyor.Ama elimde bir HP olsa yada ACER bu sesi sorun etmezdim.rahatsiz edici bir durum deil yani.Sadece sony daha iyisini yapabilirdi demedende gecemiyorum.Ekran icin alcaksan vede lcd ye baglicaksan harika bir pc.lcd ye goruntu aktariminda kaliteden hic kaybetmiyor ayni sekilde ekrana yansitiyor goruntuyu.acikcasi fiatina gore cok cok iyi bir notebook.ve dizayni anlatmaya gerek.klavye kaliteli.touchpad i cok rahat kullanabilirsin.Ve bayada guzel seyler eklemisler touchpada.sayfalarda zoom yapma mesela firefoxta yada google chrome de bir sayfa geri gitmek istiyorsun hepsini direk bir el hareketi ile touchpadten yapabiliyorsun otomatik olarak.sormak istedigin sorularin olursa burdan veya forumdan ulasabilirsin.iyi günler




  • bu fan sesi yeni çıkacak ürünlerde çözülür biraz bekleyin almak için diye okudum bu konuda ne düşünüyosunuz acaba.
    birde atıyorum bi film izlerken rahatsız edecek kadar bi sesten bahsetmiyoruz dimi
  • Beklemekten kasıt Sony birşekilde sorunlu F serisi hakkında resmi bir açıklama yapıyor mı? Ya da cihazı servise verildiğinde parça değişimi ile sorun gideriliyor mu?

    Mevcut F serisi toplanıp arızalı parçalar fabrikada değiştirilip yenisi ile tekrardan satış yapılabilicek mi?

    Kuru kuru beklemek birşey ifade etmez... Taki Sony bir açıklama yapana kadar veya sorunu kabul edip tamir ettirene kadar...

    Eğer Sony F serisi için sorun yok diyorsa işte o zaman SAKIN F serisi almayın derim...

    Amerika'daki F serisi sahiplerin nerdeyse tamamı iade edip yenisini almaktalar...
  • f olmazsa üsteki model hakkında ne düşünüyosunuz peki
  • F serisi sahbi olarak yorumladım.. Diğer model için yorumum da olsa ols teorik olur... Gerçi herkes kendi modelini el üstünde tutar o da yanıltabilir... Diğer model ekran kartı biraz daha güçlü ama o kadar da bariz bir farkı yok.. Test sitelerinde bu anlaşılacaktır...

    F serisini ayırt edici özelliği FULL HD %100 Adobe renkleri ile uyumlu olması yani Gammut %100 ... Yansıma azaltıcı ve çizilmeye dayanıklı ekrana sahip olması... Numerik klavyeli olması... Tabiki bariz olan işlemci ve hafıza hızları daha yüksek oluşu...

    Her iki model de ağırlık açısından birbirine yakın... İlk göze çarpan farklar bunlardır...

    Tercih sizin kullanım amacıylai bütçenizle alakalı...

    Heriki modelinde ekran kartı 1. sınıf değil... Orta sınıfta ( 1. sınıf) Birçok testlerle tespit edilmiştir....
  • Kimdi o yav.Bu Sony forumlarında bilip bilmeden atıp tutuyordu. Yok bu F serisiyle Sony eski modellerdeki sorunları halletmiş diye..Nerde o vatandaş??
    Bu sorunlar montajla ilgilidir. Bios update ile falan hallollacağını bekleyenler şimdiden bir bardak soğuk suyu içsin.Gidin Cihan elektroniğe size yapılacak tek işlem en fazla anakartı değiştirmektir. Oda çare olmaz. Aynı sorunlar 3 yıl önceki FZ serilerinde de vardı. Sony hatalı üretimini kabul etmedi. 3 ayda FZ üretimini terkedip FW ye geçti. FW kısmen başarılı oldu son 4 ve 5 serileri ile.

    F serisi devem ederse anca 3 jenerasyonla belki rayına girer. Tekrar söylüyorum bios update den umut bekleyen boşa bekler....
  • Ben yaklaşık 2 gün önce F11S1E aldım. Bir fan sesi mevcut, fakat beni rahatsız etmiyor açıkçası. EB1 modelini de etüd etme şansım oldu, kasasının Sony kalitesi ile bağdaştıramadım.

    GT330 M ıle sıkıntılarım vardı, alır almaz NFS yükledim. Performans ayarlarını en üst seviyeye çıkardım ve hiiiç takılmadan çok rahat bir şekilde oynadım.

    Eğer kasa görüntüsü, dizayn vs. benim için önemli değil diyosan EB1 alabilirsin.. Fakat yeni F serisi Sony kalitesini tamamen yansıtıyor. Bir F serisi kullanıcısı olarak benim fikirlerim bu yönde.
  • bu fan sesi kafamı düşündürüyor beni insan alınca içine sinsin istiyor biraz galiba en iyisi e serisini bi görmek canlı canlı kasa olarak.2 ay beklersem peşin alabilicam şu anda taksitle.2 ayda fiyat artarmı azalırmı acaba.
  • Fılm ve muzık demıssın arkadasım F serısı daha uygun bence sana hem kasa olarak daha sık ve sony kalıtesını yansıtıyo hemdede bluray dısk oynatma yazdırma ve dolby ses kalıte olayı var full hd de yanında cabası dıger makınede bu ozellıkler yok forumlarda ıkı cıhazıda ınceledım yorumları okudum kımısı cok seslı ısınma yapıyo falan demıs ama sonucta bunlar laptop ve ıllakı bı ses ve ısınma soz konusu olucaktır ama sony kalıtesınınde en ıyısını yaptıgına ınanıyorum.Cok yorumları okuma bence kafan cok karısır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumunda

    iki ürün arasında kaldım arkadaşlar.Hızlı bir makine istiyorum, film ve müzikte beni mutlu etsin istiyorum tabi birazda oyun.sizce hangisini almalıyım.


    http://www.hepsisony.com/?urun-detay_2004_Sony_VPCEB1S1E_BJ___Canta_Hediyeli__.html

    http://www.hepsisony.com/?urun-detay_1957_Sony_VPCF11M1E_H_Vaio_Notebook___Canta_Hediyeli___.html


    bu iki ürün arasında çok önemli bir fark var kimse farkında değil! B1S1E nin chipseti HM 55, F11M1E nin chipseti PM 55. Yani HM 55 orta sınıf chipset.PM 55 üst sınıf performanslı bir chipset. Dolayısıyle F11M1E daha performanslı bir cihaz bunu göz önüne alın.




  • f serisinin daha güçlü olduğunu biliyorum özellikle ekran konusunda daha önce ama bu fan sesi konusu kafamı karıştırıyor.
  • Arkadaslar merhaba,

    Bu f11m1 serisini almayi dusunuyorum.

    Tavsiyeniz nedir ? Belirtilen problemler aklimi karistirdi.

    Tesekkurler.
  • bende almayı düşünüyorum :S ne yapmalıyım sizce
  • Bizim teşhirimizde baya kaldı ve fan sesi ile ilgili bir preblem göremedik ama fan sesi alan kimdir acep?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.