Şimdi Ara

İkinci el araç satın alacaklara vergi indirimi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar daha önceden de yazmıştım yılbaşından önce yeni yılda yeni devir yasası yürürlüğe girecek deniyordu ve araç alacaklar biraz daha beklesin diyordu şimdi o konu ile ilgili bugun gazatelerde ve bazı internet sitelerinde çıkan haber şöyle.


    20 bin YTL'lik araçta 150 YTL olan damga vergisi 30 YTL'ye inecek.

    İkinci el araç satışında kasko değerinin binde 7.5'i kadar damga vergisi alınıyor. Gelir Vergisi Kanunu'nda yapılan değişiklikle bu oran binde 1.5'e inecek. Buna bağlı olarak noter masrafları da düşecek

    İkinci el araçlarda taşıt alım vergisinin önceki yıllarda kaldırılmasının ardından damga vergisi de indirilecek. Vergi iadesini kaldıran ve yerine asgari ücretin en az yüzde 50'si oranındaki kazançları vergi matrahından düşürme olanağı sağlayan Gelir Vergisi Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı TBMM Plan Bütçe Alt Komisyonu'nda kapsamlı değişikliklere uğradı. Gelir Vergisi Kanunu'nu baştan sona değiştirmeyi düşünen hükümet, seçim dolayısıyla değişikliği bu yasama dönemine yetiştiremeyeceğini anlayınca, aciliyeti bulunan düzenlemeleri tasarıya taşıdı.

    Alt komisyondaki görüşmelerde, ikinci el araç satış sözleşmelerinden alınan damga vergisinde indirime gidildi. Mevcut yasaya göre, ikinci el araç satışlarında, aracın kasko değerinin binde 7.5'i oranında damga vergisi alınıyor. Ayrıca, hesaplanan damga vergisinin yüzde 30'u da noter harcı tahsil ediliyor. Bu durumda, kasko değeri 20 bin YTL olan bir araç satın alan kimse 150 YTL damga vergisi ve 45 YTL de noter harcı olmak üzere 195 YTL ödemek zorunda kalıyor.

    Yeni düzenlemeyle damga vergisi oranı binde 1.5'e indirilirken, noter harcı da buna bağlı olarak otomatikman düşecek. Böylece, kasko değeri 20 bin YTL'yi bulan bir araç için 30 YTL damga vergisi ve 9 YTL de noter harcı ödenmesi yeterli olacak. Bu indirimle, 20 bin YTL'lik araç alan kimse, 156 YTL daha az masraf yapacak.

    (RADİKAL GAZETESİ 03-02-2007)







  • vaaayy vay vaayyy ikinci el acaip hareketlenir şimdi, lütfetmişler...
  • bunlar göz boyamak için yapılan ufak indirimler daha kanunlaşmadi bıle arkadaslar
    burası türkıye ole herseyı kolaylaştıracak burokrasıyı vergiyi minumuma ındırecek icraatlar
    hayal yani bnm gönlumden gecen şu 2. el alacaksan noterde sözleşme yap ruhsatı al bitsin
    ne ole wergi sıgorta pul kıl tüy bıktı m,llet bunlardan
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hasanmustafa06

    bunlar göz boyamak için yapılan ufak indirimler daha kanunlaşmadi bıle arkadaslar
    burası türkıye ole herseyı kolaylaştıracak burokrasıyı vergiyi minumuma ındırecek icraatlar
    hayal yani bnm gönlumden gecen şu 2. el alacaksan noterde sözleşme yap ruhsatı al bitsin
    ne ole wergi sıgorta pul kıl tüy bıktı m,llet bunlardan



    öyle oluncu bir sorun çıkmaz mı hocam? bide karşı taraf razı olmaz ki devrini hemen al der kım kabul eder devrinin kendinde kalmasına?
  • Güzel bi uygulama. Araçların zorunlu trafik sigortası da kasko bedeli üzerinden alınmalı. 10 bin ytl.lik araçta 100 bin ytl.lik araçta aynı parayı ödüyor yanlış bilmiyorsam.
  • dewir saten alınacak dıom ya ruhsatını cıkaracak diye turkıyede burokrası cok fazla bnm demek istediğim bu bir düşünsene araç neler öduyoruz ? noter nasrafı damga vergisi zorunlu sigorta + kasko + yıllık vergi + muayene . egsoz ölçümü yok sizdırmazlık raporu ruhsat parası şöförler odası + plaka vsvsvs
    40 çeşit seye para ödemek herkesin ağirina gidıyor kımse memnun değil forumda çeşitli baslıklarda tartısıldiği için daha fazla yazmayacağim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hasanmustafa06 -- 3 Şubat 2007; 12:41:36 >
  • bu nezaman gerçekleşcek birde bunu bilsek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ayred

    bu nezaman gerçekleşcek birde bunu bilsek.


    ++1
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.