Şimdi Ara

İKİNCİ EL ARAÇ SATIŞI DURMA NOKTASINA MI GELDİ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
2
Favori
7.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Bu sitedeki herkes gibi ben de ara ara malum siteden ikinci el araç alır belli bir süre sonra satarım. Eskiden iyi ya da kötü aracımıza teklif gelirdi arayan soran olurdu. Bu sefer 1 aydır 3000 kişi görüntülemesine rağmen ilanıma ev arsa takasından başka teklif gelmedi. Piyasada ciddi bir durgunluk mu var.

    Sizin tecrübeniz ne yönde?

    Not: Aldığım fiyatın 2000 tl üstüne yazdım o da pazarlık payı olsun diye. Araç E250/2014

    Herkese iyi forumlar dilerim.



  • Piyasayı öldüren biziz. Alırken ölücüyüz, satarken bizim malımız en iyisi. Herkes birbirini kazıklama derdinde. Adamın ayna kırılıyor, sanayide yaptırıyor. Neymiş kasko bozulmasın, tramer da görünmesin. Aynı kişi araç ararken hatasız aramasını biliyor ama. Adamın bakım parası yok cebinde, en ucuz parçaları kullanıyor ya da bakımlarını aksatıyor. 10-15 yıllık araç bakılıyor. Kriterlere bak: boyasız, hatasız, kusursuz maksimum 100 bin km ve uygun fiyat Böyle insanların olduğu, fiyatların bu kadar şişik olduğu piyasa, elbet bir gün duracaktı. O günler geldi veya gelmek üzere.
    Burada ikinci el fiyatları yükseltiyorsunuz diye laf atan kişiler araçlarını ne kadara satarlar acaba?Kusura bakmayın da kimse arabasını bir sıkıntı olmadan düşük fiyata asla vermez.Piyasa yükselmişse burada yüksek fiyat yazdı diye insanlara kızanlar da aracının fiyatını kesin yükseltmiştir.Bence sadece piyasanın yükselmesinden dolayı araçların satılmadığını düşünenler ortadaki ekonomik krize bahane bulmaya çalışan iktidar savunucularıdır.Araç satılmamasının tek sebebi bu değil hayat pahalılığından dolayı,paranın değer kaybetmesinden dolayı insanlar birikim yapmaya yönelip para harcamaya korkar oldukları içindir.Yoksa her zaman belirli bir periyot içinde ikinci el araçların fiyatları da sıfırlar gibi her zaman artmıştır. 2005 de ikinci el passatın fiyatı 2010 da ve 2015 de aynı değildir her zaman artmaya devam etmektedir.Kaldı ki ben hangi marka ve modeli araştırsam uygun fiyatlı alacağım onlarca yüzlerce ilan buluyorum.Bugün aracımı satmış olsam ertesi günü alabileceğim mutlaka uygun araçlar her zaman var.Aracını uygun satan insan her zaman var.Sıfır araçların fiyatları eğer üç dört senede iki üç katına çıkmışsa ikinci el nasıl aynı fiyatta kalacak.Markette her ürüne %50-60 zam gelmişken tüm elektronik ürünler zamlanmışken her şeyin fiyatı uçmuşken ikinci el aynı mı kalsın?Tabi ki bir aracın fiyatını ederinden fazla yükseltmenin savunulacak tarafı yok ama ikinci el araç satışlarının durmasının tek sebebini fiyat yükseltenlere bağlayanların zihinlerinin beyaz tv ,tgrt,24 tv deki paralı yandaşlardan hiçbir farkı yok.
    Yakın zamanda araç aldım. O binek arabalarda seve seve fiyatlar inecek. O zaman bende altıma 2. Arabayı alacağım. Ellerimi ovusturarak bekliyorum. Böyle konuları görmek hoşuma gidiyor.

    X değerde al x+5 değerde sat. Sonra x+5le başka araba al x+5+2 ile sat. Gerçek piyasada bir noktada tikanacakti. Ekonomik durumlar iyi olsa bile 2 yıl sonra yine tikanacakti. Ya arabalara kapılarda curuyecek paşa paşa senelik vergisidir otudur pusurudur ödeyeceksiniz yada piyasayı dusureceksiniz :)
    Bu konu aslında en fazla konuşulması gereken bir konu iken malesef forumda saçma sapan hergün başlık açılan tesla haberleri kadar konuşulmuyor.Gerçekten piyasada bayağı bir durgunluk var.Ben de elimdeki aracın ikinci kez ilanını veriyorum ve iki aylık süre gene doldu ama bir kişi bile aramadı.Aslında bizler için ciddi bir tehdittir bu durum.Vallahi ne olacak bu gidişat ben de bilmiyorum.Artık araca masraf yapmayı da bırakacağım.
    10-15 binlik arabalar en aşağı 25 bin.O da 40 taklalı.
    50 binlik araba 65 binden aşağı değil.O da 7 bin tramer 150bin+ km.
    85 binlik arabalar 110 bin.Sıfırdan 10 bin ucuz diye kimse gidip 30 binde araba almaz.
    Normal değil midir şu durumda ölmesi?30-40 bine hiç girmiyorum.Komedi resitali 3.sahne.
    Bir akıllı sizsiniz zaten. Millet arabayı binmek için alıyor, bazıları da binmeyip zamanı gelince daha yükseğe satarım derdinde. Piyasası 45 bin tl civarı demişsiniz 2-3 bin üzerine satarsınız anlarım ama kimse az km'si az diye gidip 10 bin tl fazladan para vermez. Ondan sonra gelip burada arabam satılmadı, kimse aramadı diye ağlıyorsunuz.

    Yahu sahibinden'e bakıyorum adamlar kıytırık getz'e 45-50-55 bin tl fiyat çekmişler. Sonra satamıyoruz, herkes birbirini yolma derdinde.
  • Satmaya çalıştığınız aracın müşteri kitlesi ekonomik sıkıntıları çook önceden görüp önlem alan insanlar oldukları için siz ya biraz daha bekleyeceksiniz ya da ucuza ev-arsa-daire sahibi olacaksınız çünkü orada durum daha vahim.
  • Şuan ne ev ne araba satılıyor birde araba 50bin ustundeyse zor krediler malum herkes suan dolara baglamis durumda ters köşede seçimden sonrası allah Kerim 😊

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    Söylediğiniz gibi piyasa durgun. Yüksek rakamlara nazaran daha hareketli olduğunu düşündüğüm 40 bin altı araçlar dahi çok satılmıyor.

    Benim de 43 bin liralık ilanım var ben de aldığım rakamı yazdım fakat ciddi alıcı yok söylediğiniz gibi ev arsa ve satilmayacak elde kalan araç takas teklifi var. Anlamadığım nokta ise benim aracıma galeri direk 40 bin lira dan kapi açıyor (en az 4 esnaf aradı) fakat binici pek yanaşmıyor. (tutulmayan araç veya saçma ilan filan değil 120 binde düzgün dolu connect)

    Otomobil ticareti ile uğraşan eş dost da aynı şekilde durgunluktan muzdarip.

    Iyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0mer Faruk -- 28 Ocak 2019; 13:19:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok büyük durgunluk var hemde. Piyasanın 3k 4k aşağısında olan 60k lık araçlar satılmıyor. Paso fiyat indiriyorlar. Ocak ayı sıfır araç satışı beklenenin baya altına çıkacak sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam bende uzun süredir takipteyim herkes isyan ediyo durgunluk var, 2.el piyasası ölü, arabaların fiyatları indi diye benim yaklaşık 8-9 aydır takip ettiğim belli başlı arabaların sürekli fiyatı artıyo bende onu anlamadım. Altını veya üstünü bilmem ama 80 bin - 100 bin tl arası araçlarda düşme olmadığı gibi aksine fiyatlarda artma var. Belkide millet sıfır fiyatlarını görünce benim rakam aralığındakilere dönüyodur ondandır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • w210 kasa e200 bakıyorum. Kompresör olmayan, 97-98 model otomatik vitesli olanları 3 haftadır takip ediyorum. 3-4 tanesi satıldı onların da fiyatı 43 binin altında. Çoğu 45-50 arası fiyat yazmış ama satılmıyor. Arkadaşımda Q3 var. Kazası, boyası, değişeni yok. Malum sitedeki en düşük fiyatlı araçlardan biri ama satılamadı. Piyasa eskisine göre gerçekten durgun.
  • piyasa cok yuksek. enflasyon kriz tl degeri diyerek bilen bilmeyen zaplatma pesinde. bu durumdan en cok gercek satıcı etkileniyor. aldiginiz fiyatin biraz dusugune ilana koyun. aradaki farkı da bindiginize sayın.
  • Bu konu aslında en fazla konuşulması gereken bir konu iken malesef forumda saçma sapan hergün başlık açılan tesla haberleri kadar konuşulmuyor.Gerçekten piyasada bayağı bir durgunluk var.Ben de elimdeki aracın ikinci kez ilanını veriyorum ve iki aylık süre gene doldu ama bir kişi bile aramadı.Aslında bizler için ciddi bir tehdittir bu durum.Vallahi ne olacak bu gidişat ben de bilmiyorum.Artık araca masraf yapmayı da bırakacağım.
  • satılmaz ki. 2004 civic'e 52 istiyor adam. 2004 civic 52 eder mi sizce? alıcıda zaten para yok. piyasanın içine ettiler iyice... şu an ayrıca ötv indirimi adam elalemin arabasını alacağına sıfır araba satın alıyor taksitlerle...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

    satılmaz ki. 2004 civic'e 52 istiyor adam. 2004 civic 52 eder mi sizce? alıcıda zaten para yok. piyasanın içine ettiler iyice... şu an ayrıca ötv indirimi adam elalemin arabasını alacağına sıfır araba satın alıyor taksitlerle...
    Eder etmez mesele o değil. Piyasa böyle herkes 50 ye koyarken sende aynı araba olsa 40 a koyacak mısın? Koymayacaksın. 2006 Astra h araçları Değişenli neredeyse komple boyalılarını 200 bine dayanmışlarını 41 42 ye koyuyolar. Ben de ilanda aracım var 2006 astra daha 100 binde değişeni yok. Kazası yok. Yolda gördüğün patlak e90 bmw lerden daha dikkat çekiyor arabam gerek opc rengi gerek tadında modifiyesi ile. 40 mı yazcam buna? Tabiki yazmadım. 47 den ilanda isterse satılmasın. Piyasası bu kardeşim. Kendinizde araba olsa anasını ağlatırsınız piyasanın ama ne araba var ne bişey paso ortalık karıştırın siz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • secımden sonra adeveluasyon beklenıyor o nedenle mıllet parasını dovız ve altına cektı beklemedeler
  • Piyasa bozuk ama kelepir araba aradınmı bulamıyorsun. Her kez yazıyorda yazıyor. Millet tok satıcı.. Sıfır araba spotta 80 bin. Vatandaş 8-10 bindeki kendi arabasına 90 bin yazmış. Kimsenin bi şeyden haberi yok. Elindeki malı altın sanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunduğum küçük şehirde 2 ay önce aan plaka dağıtılırken şuan aas plakaya geçilmek üzere. Demekki yeni alınan araclar trafiğe çıkıyo. Her sene kış aylarında olan durgunluk bu. Şuan tam alım zamanı ve parası olan alıyo. Benim 2 ay önce 43e arac aldığım gibi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kilometresi 100 binlerde olan chevrolet cruzeların 45 bin tl olan ortalama piyasasında ben 28 bin km deki full aracım için 55-57 yazdım..bir kişi bile aramadı..

    95 model renault flash s vardı..8 bin tl yazdım..30 dakikada telefonum felç oldu..arayan arayana..

    Bu nedir arkadaş..flash sattık..cruze u ne yapsam satamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • superegoid S kullanıcısına yanıt
    Cruze için 55-57 cidden çok fazla, psikolojik olarak cruze için fazla 51-52 en yüksek değer benim için Cruze’a.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çevremde bir çok tanıdığım kendi araçlarını ilana koydular ancak hiçbirine alıcı çıkmadı. Sebebi ikinci el fiyatlarının aşırı uçuk olması, ikincisi ise kredi faizlerinin aşırı yüksek olması ve millette likidite olmaması...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci el çok durgun.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0mer Faruk

    Merhabalar,
    Söylediğiniz gibi piyasa durgun. Yüksek rakamlara nazaran daha hareketli olduğunu düşündüğüm 40 bin altı araçlar dahi çok satılmıyor.

    Benim de 43 bin liralık ilanım var ben de aldığım rakamı yazdım fakat ciddi alıcı yok söylediğiniz gibi ev arsa ve satilmayacak elde kalan araç takas teklifi var. Anlamadığım nokta ise benim aracıma galeri direk 40 bin lira dan kapi açıyor (en az 4 esnaf aradı) fakat binici pek yanaşmıyor. (tutulmayan araç veya saçma ilan filan değil 120 binde düzgün dolu connect)

    Otomobil ticareti ile uğraşan eş dost da aynı şekilde durgunluktan muzdarip.

    Iyi forumlar
    Kusura bakma ama ilanda 43 e duran bir araca galerici asla 40 vermez
    Ya işi bilmiyordur ya da dolandırıcıdir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok çok büyük ihitamalle hem kış, hem seçim arefesi, hem seçimden sonra dövizde hareketlilik olacağına inanılması herkesi bu duruma itiyor.

    İyide seçim yerel

    Şu an kara kış yok

    Kriz olacağına inanılıyor ise tekrardan yapılacak en mantıklı şey aracı 3 üne 5 ine bakmadan satmak. Zira zararın neresinden dönülürse kardır. 97 yılında 7 bin dolara aldığımız tempra 2000 yılında 4 bin dolara zar zor gitmişti. Madem kahinsiniz bırakın arabayı evinizi barkınızı satıp dovize koyun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.