Şimdi Ara

ikinci el dslr?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar ikinci el dslr alınır mı alınırsa nelere dikkat etmeli mesela su perde omru ne kadar kullanılmıs nereden anlayabiliriz yada perde nin degisme sansı varmı degisirse ne kadara degisir yardımlarınız icin simdiden tesekkurler



  • İkinci el DSLR hiç abartmıyorum biraz uzmanlık işidir. Ya karşınızdaki insana güveneceksiniz ya da bu işi çok iyi bileceksiniz.

    Perde ömrünü kesinlikle net bir şekilde anlayabilmeniz hiç mümkün değildir. Ayrıca perde, ayna, sensör mekanizmalarının değişimi konusunu konuşmaya bile gerek yok.

    Neye dikkat etmeliyim?
    1- Ürünün garanti kapsamında olduğuna bence kesinlikle dikkat etmelisiniz. Nikon ise Karfo Karacasulu, Canon ise Erkayalar garantili olduğunu gösterir uygun garanti belgelerinin olduğunu teyit etmelisiniz. Ürünün nereden alındığının faturası ve bu fatura ve garanti kartının yetkili ithalatçıya bildirilmiş olması çok önemlidir.

    2- Makinenin genel görünümü temiz olmalıdır. Bu konuda size fikir verecek en önemli kısım bayonet kısmı ve çevresidir yani objektifin takıldığı yuva ve çevresi. Kullanım izleri olabilir, belki çizikler olabilir ancak bu yuvada kırılan birşeyler hiç iyi haber değildir.

    3- Sensörün ne kadar temiz olduğu, çizik olup olmadığı önemlidir. Vizörden dikkatlice baktığınızda sensörün ne durumda olduğu bir fikir verebilir. Diğer bir yöntemde diyaframı iyice kısıf (f22 gibi) bembeyaz bir tavanı veya gökyüzünü muhtemelen manuel focus.ta çekmenizdir. Eğer fotoğraf üzerinde belirgin lekeler varsa ve bunlar temizleme yoluyla giderilemiyorsa uzak durun çünkü her fotoğrafınızda karşınıza çıkacak demektir.

    4- Perde hızını örneğin Opanda Exif ile görebiliyorsunuz ancak burada yanılmamak elde değil. Örneğin siz arkadaşınızın 50.000 küsür fotoğraf çekmiş kartını alıp makineye takar ve çekmeye devam ederseniz shutter sayısı reel olmayan bir sayıyı gösterebilir. Gerçek shutter ömrünü ancak servisler ve bazı makinelerde bazı yardımcı programlar aracılığıyla görmek mümkün.

    5- İkinci el spot makine kesinlikle satın almayın. Babanızdan bile almayın o kadar diyorum ancak hiç kullanılmamış spot makine almak size kalmış. Bu anlamda güvenilir fotoğrafçılara güveneceksiniz.

    6- Ben aldığım makineyi Allah izin verirse 3-5 sene kullanacağım diyorsanız bence hiç riske girmeyin gidin Türkiye garantili bir ürün alın, başınızda hiç ağırmasın ama sakın sıkılıp 3-5 ay sonra satmaya kalkmayın. Çok zarar edersiniz ama yine de Türkiye garantili ürün olduğu için spot üründen daha rahat satabileceğiniz kesindir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.