Şimdi Ara

İkinci el MacbookPro alırken dikkat edilmesi gereken husular hk.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar konu daha önce açıldıysa kusuruma bakmayın ve bir zahmet o konuya yönlendirin.
    Soru başlıktada görüleceği üzere maalesef sıfırına bütçe yetmediği için MacbookPro 13" almayı planlıyorum, alırken dikkat edilmesi gereken husuları siz saygıdeğer forumdaşlara soruyorum.
    Alan(memnun/pişman olan), benim gibi almayı planlayan arkadaşlardan yorum, öneri ve dikkat edilecek hususları soruyorum.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.



  • kasanin uzerinde cizik yada gocuk gibi seyler olmasin. Zira aliminyum oldugu icin cizik demek darbe yada zorlanma demektir...

    eger upgrade yapilmadiysa(ram veya hdd) vida izlerine bakin. asinma var mi yok mu diye....

    ondan sonra bilgisayari acin. Coconout battery isimli uygulamayi indirin.(ucretsizdir). oradan bataryanin durumuna ve load cycle'na bakin(dusuk degerler gostermesi gerekir...)

    bunlardanda gecince eger ekraniniz retina ise; ghost olayi var. bilgisayarda ghost ekran sorunsali var mi yok mu onu kontrol edin(youtubeda aratirsaniz videolari olacak). Sonra ekrani inceleyin. olu piksel vs var mi diye(onerim bembeyaz bir resim acip ekranda siyah olan nokta var mi yokmu kontrolunu yapin)

    ardindan touchpad kurcalayin biraz... birde notes acip, klavyedeki tum tuslara basin... (touchpad + klavye kontrolunu, laptop uzerine bir sivi dokulmus mu diye yapiyoruz). Ayrica klavyeden F6 tu;una basip klavye isigini iyice arttirin... ve isigi sonuk olan var mi yok mu kontrol edin.(sonuk olan varsa buyuk ihtimalle renkli sivi dokulmustur. Kola, kahve, bira....vs)

    web cam acin -facetime uygulamasi- biraz acik kalsin 3 5 dk filan....

    sonra eger ram guncellemesi yapildiysa, bir kac tane buyuk program acin. activity monitor uygulamasini acin. Eger ramler 4GB+4GB yada 8GB+8GB yada 8GB + 2GB yada 8GB+4GB seklinde ise; activity monitor den memory used(kullanilan bellek) buyuk olan ramden fazla yer kaplayacak sekilde(mesela 8GB + 2GB varsa 8.1GB kullanilan olacak) biraz calisin... eger guncellenen ramlerde uyumsuzluk varsa uygulama kapanacaktir. (az bir ihtimaldir bu. Ama sonucta ikinci el urun aliyorsunuz ve saticiya guven olmaz.

    birde biraz bataryadan kullanin. %5 azalsin. ondan sonra sarja takin. Sarj cihazi duzgun calisiyor mu onunda kontrolunu yapin....

    benim aklima gelen kontroller bunlar.... Genel olarak bataryadan biraz performans kaybi olabilir. performans kaybi derken diger laptoplardan yine uzun olur omru...:)

    benim bundan onceki 2. el macbook idi. ben aldigimda gayet memnun bir sekilde kullandim....

    haa birde aldiginizda yeni sifirdan bir kurulum yapmanizi oneririm...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.