Şimdi Ara

Ikinci el nargile alinir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar selamlar.


    sorum aslinda cok acik ve tum nargile severlerden yorum/fikir belkide oneri bekliyorum.



    Nargile seviyorum fakat daha once heb disarda ictim ve kendim hic ugrasamadim, bu sebeple nargilenin ic dunyasina cok yabanciyim.


    Artik kendime eve bir nargile almak istiyorum. Sifirlara bakiyorum guzel urunler var fakat yeni oldugum icin okadar para vermekte istemiyorum esasen.


    Kucuk en ucuz modellere bakiyorum sonrasinda ikinci el urunlerine bakiyorum arada kaliyorum (sifir kucuk giris model mi ikinci el orta boy ust model mi diye)


    Her nargile sever gibi benimde tek sartim beyaz yogun duman ve aromasinin zevkini alabilmek.

    (burdaki en buyuk etken tutun ve komur oldugunu ogrendim arastirdigim kadariyla)




    Ikinci el nargile alinir mi?(hijyen vs) Veya farkli bir tavsiyeniz olur mu?




    Yeni oldugum icin oduman micro ve mr eds supermen arasinda kaldim (gonul istiyor az sekilli olsun ama o da zamanla olacak birsey, once tecrube edinmek lazim)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LazPacino -- 11 Mart 2024; 22:5:46 >







  • Nargilenin boyutu dumanın çok veya az olmasını etkilemez hangi boyutu beğeniyorsan onu alabilirsin. Bana göre en ideali orta boyutlu olanlar. Ufak

    boyutlu olanlar masaüstü olarak kullanılıyor.


    En önemlisi nargilenin tamamen çelik olması. Çelik olduğu sürece ikinci el alabilirsin bulaşık deterjanı ve sirkeli suyla yıkadın mı mis gibi olur. Güzel bir seramik lüle, lotus ateşlik ve soft touch denilen silikon hortum aldın mı takım tamamdır.


    Mr.eds superman takımın dış kısmı boyalı, zamanla boyanın atması kaçınılmaz bu yüzden boyasız olan tam çelik oduman micro v2 çok daha mantıklı olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon -- 11 Mart 2024; 22:33:30 >
  • Leon kullanıcısına yanıt

    son cumleniz benimde aklimdan gecirdigim bir olaydi evet.


    o saydiginiz noktalar icin bir urun tavsiyesi yapabilir misiniz, soft touch hortum zaten icersinde geliyor. Lule icin ben suanlik klasik elma tutun ile baslamak istiyorum (kotu olmama ihtimali yok klasiklerdendir, ona uygun lule olursa memnun olurum)


    Ek olarak aynlis anlamayin yorumuz aklimdaki fikri onaylamis gibi oldu fakat konu basligi olarak tekrar sorayim, ikinci el nargile alinir mi ne dersiniz bunla alakali?

    (bulundugum cevrede mr eds big bos e24 var, 3200tl fiyatli. Yaninda komur ocagi, 2 lule, 2 komur yanmazi (folyo uzerine koydugumuz), 2 masa, yarim kutu komur ve iki kova tutunn demis 300gr+250gr)



    Diger yazacak arkadaslar icinde bu soruyu sorabilirim. Sifir oduman mi, yukarsa belirttim ikinci el mr eds e24 mu ?

  • Lüle olarak oblako'nun phunnel lülesini tavsiye ederim sahtesi, orijinali hiç fark etmez hatta oblako olması şart bile değil.


    Lülede genel olarak seçilmesi gereken özellikler;

    -Kilden yapılması. (Kil, ısıyı en verimli şekilde dağıtan, tütünün yanmamasını sağlayan tek ve en iyi malzemedir.) (Eski tip kahveci takımlarının lülelerinin kil olması boşa değil.)

    -Phunnel olması. (Tek delikli phunnel lüleler, tütünün şerbetini içinde hapseder ve tütünün delikten nargile içine düşmesini engeller.) (Lotus gibi ateşliklere uyumlu olması da en büyük artısı.)

    -Sırlı olması. (Sır, tütünün aromasının lüleye işlemesini engeller bu sayede lüleyi yıkayıp istediğiniz bütün tipte tütünleri, aromayı içebilirsiniz.)


    Şu tütüne bu lüle, şu aromaya bu lüle gibi sözler tamamen pazarlamadan ibarettir, böyle saçmalıklara kanmayın. Phunnel, kil ve sırlı lüleyle en iyi duman performansı ve en iyi aromayı alırsınız daha ötesi pazarlamadan başka bir şey değil, paranızı çarçur etmeyin.


    Ateşlik tavsiyem kaloud lotus tipinde bildiğimiz ateşlikleri öneririm. Bunlar elekli yanmaz ve folyadan çok daha konforludur, ısıyı çok kolay kontrol edebiliyorsunuz. Tütünde aşırı ısınma olduğunda üst kapağı çevirip hemen lüleyi soğutabiliyorsunuz.


    Ben yerli lotus kullanıyorum üç kömürle başlayıp ikiye düşürüyorum 1.5 saatlik sorunsuz içebiliyorum. Kubbe şeklinde ateşlik olanları var, sizin zevkinize kalmış ancak boyalı olmamasına dikkat edin.


    Hortum tavsiye etmemin sebebi ikinci el alacağım dediğiniz için. İkinci el alırsanız o hortumu kesinlikle kullanmayın yenisini alın.


    Mr.eds markası isminden midir, bana çok itici ve kalitesiz geliyor ben bu markayı sevmiyorum. İmkan varsa her zaman sıfırını almak daha iyidir.


    Rus takımı Alpha hookah var çok beğenirim ama ser borusu çelik olup dış kısmı boya, epoksi gibi kaplamalar olduğu için kozmetik olarak uzun ömürlü gelmiyor bana ancak görsel olarak çok albenili.


    Dünyanın en iyisi denilen Steamulation gibi dümdüz boyasız kaplamasız çelik takımlar en iyisi gerisi fanteziye kaçıyor. Şişe de renksiz olması lazım zamanla boya atıyor tecrübeyle sabit 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon -- 12 Mart 2024; 0:0:1 >




  • Leon kullanıcısına yanıt

    hocam aciklamali-ogretici bilgiler paylastiniz, cok memnun oldum gercekten.


    Sizin cevabinizi gormeden suan itibariyle sifir oduman micro v2 siparis verdim sitesinden.


    Geriye lule (verdiginiz tavsiyeye yogunlascam), komur, komur yakma aleti ve tutun kaldi (jibiar dusunuyorum arastirmalarim sonucu)



    Tesekurler alakaniz icin,


    Ne varsa eski uyelerde var :)

  • LazPacino L kullanıcısına yanıt

    Kömürde oduman'ın bucoco kömürü var, onu alabilirsiniz. Oduman avrupa'da çok bilinen kaliteli bir marka zaten kalitesiz olmasına imkan yok. Kefo Gold'ta övülüyordu bayağı hiç kullanmadım ama. Ben Tekdemir'in hindistan cevizi kömürünü kullanıyorum gayet iyi. Bilinmeyen dandik bir marka olmadıktan sonra en pahalı kömürle uygun fiyatlı hindistan cevizi kömür arasında büyük bir fark yok.


    Dikkat etmeniz gereken en önemli şey kömürlerin her tarafının gri olacak siyahlık kalmayacak şekilde çok iyi yanmasını sağlamak yoksa baş ağrısı mide bulantısı(karbonmonoksit zehirlenmesi) yapar. Evin içinde içilecekse mutlaka camı açın havasız ortamda içmeyin.


    Bütün ekipmanlar alındıktan sonra geriye düzenli iki masraf çıkartan şey kalıyor tütün ve kömür. Ben adalya, ona tobacco gibi markaların tüm çeşitlerini denedim memnun kalmadım maalesef. O El Fakher, Nakhla gibi markaların en ufak yanına yaklaşamadılar basıyorlar mentolü otu çöpü geçiyorlar. Benim için tütün demek bol şerbetli ve çöpsüz olması demek. Jibiar için en iyi yerli tütün diyorlardı en son yoktu piyasada sanırım tekrar döndüler. Dejavu'sunu övüyorlar bayağı bu yaz deneyeceğim ben de.



    Hayırlı olsun bol keyifli dumanlar şimdiden.





  • Istanbul'da kaliteli tütün satan bildiğiniz yer var mı ? Jam musthave brusku vs dark tobacco olan

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.