Şimdi Ara

İkinci el otomobil fiyatları düşmeye devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
1
Favori
3.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İkinci el otomobil fiyatları düşmeye devam ediyor
    Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından sahibinden.com’da yayınlanan ilanlardan hareketle hazırlanan ve ikinci el otomobil piyasasının genel durumunu, fiyatlarını, arz ve talep dengesini; araç sınıflarına, yaş gruplarına ve yakıt türlerine göre analiz eden ‘Otomobil Piyasası Görünümü’ raporunda son dönemde otomobil piyasasında yaşanan değişimler incelendi. 



    Rapora göre şubatta otomobil reel fiyatında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16,6, bir önceki aya göre ise yüzde 5’lik bir düşüş yaşandı.



    Öte yandan ortalama satılık otomobil cari fiyatı geçen yılın şubat ayına göre yüzde 39,3 arttı. Ancak ocak ayında 860 bin 443 TL olan ortalama otomobil fiyatı şubatta 855 bin 781 TL’ye geriledi. Otomobil talep endeksinde ise ocak ayına kıyasla yüzde 4’lük bir artış var.



    Reel satış fiyatları, bir önceki aya göre yüzde 5 düştü



    İkinci el otomobil fiyatları düşmeye devam ediyor
    Enflasyondan arındırıldığında otomobil ortalama reel fiyatları sekiz aydır düşüyor. Reel fiyat endeksi ocak ayına kıyasla yüzde 5 azalarak 189'a düştü. Ayrıca, reel fiyatlardaki yıllık artış oranı da azalıyor. Mayıs ayında yüzde 47,9'a ulaşan artış oranı, takip eden aylarda sürekli olarak azalarak Şubat ayında yüzde -16,6'ya geriledi.



    Ortalama otomobil fiyatında yatay seyir



    Otomobil fiyatları ve fiyatlardaki yıllık artış oranı düşüyor. Ocakta 860 bin 443 TL olan ortalama otomobil fiyatı şubatta 855 bin 781 TL’ye geriledi. Benzer şekilde otomobil fiyatlarındaki yıllık artış oranı da düşüyor. Ocakta yüzde 50,9 olan yıllık artış oranı şubatta yüzde 39,3’e geriledi.



    Otomobil talep endeksi önceki üç ayda olduğu gibi şubat ayında da yükseldi. 2024 Şubat ayında talep endeksi önceki aya kıyasla yüzde 4 artarak 102,2 oldu. Benzer şekilde, talep endeksi bir önceki yılın aynı ayına kıyasla yüzde 21,7 yüksek.



    Hem otomobil arzı hem de satılan otomobil sayısı arttı 



    İkinci el otomobil fiyatları düşmeye devam ediyor
    Otomobil piyasasındaki canlılık göstergesi olarak izlenen satılan otomobil sayısının satılık ilan sayısına oranı ise 1,3 puan artarak yüzde 19 oldu. Bu artışın arka planı incelendiğinde satılık otomobil ilan sayısının yüzde 1 azaldığı, satılan otomobil sayısının ise yüzde 3,5 arttığı görülüyor.



    Ayrıca Bkz."Türkiye'de Yılın Otomobili" ödülü adayları açıklandı! Sizin tercihiniz hangisi?



    Otomobil piyasasının bir diğer canlılık göstergesi olan kapatılan ilan yaşı önceki yedi ayın aksine şubatta kısaldı. 2024 Şubat verilerine göre kapatılan ilan yaşı bir önceki aya kıyasla 1,8 gün kısalarak 23,3 gün oldu. Böylece şubat ayında tüm göstergeler ikinci el otomobil piyasasında canlanmaya işaret ediyor.



     




    Kaynak:https://betam.bahcesehir.edu.tr/2024/03/sahibindex-otomobil-piyasasi-gorunumu-subat-2024/







  • Bu saatten sonra fiyatların yükselmesi için bir saçmalık olması lazım. Faiz %50 çıkmış bankalar kredi verirken ikilemde. Krediyi almak isteyen zaten yok gibi bir şey. Üstüne boş yere kapıda yatan ve masraf çıkaran durduk yere 2 kere mtv ödetmek zorunda bırakılan bir şeye para bağlamak böyle bir zamanda anlamsız. İhtiyaç varsa o zaman zaten almaktan başka çare yok
    Araba yatırım aracı değildir. Araba getir götür işine yarayan bir araçtır sadece. Arabayı yatırım olarak görenler umarım en kısa zamanda daha da zarar ederler. Yatırım aracı dediğin şey çürümez, bozulmaz, masraf çıkarmaz, kaza yapıp perte çıkmaz,.. Öte yandan araba lüks değil ihtiyaçtır. Her ailede mutlaka 1 araba olmalıdır. Hiç arabası olmayan ailelere düşük faizli-uzun geri ödeme süreli krediler verilmelidir. Ayrıca 1’den fazla araba alımı, eğer araba yerli değilse zorlaştırılmalıdır.
  • Geçen sene mini kur şoku vurdu, doğal olarak aşırı yükseldi

    Şimdi dolar satarak kur baskılanan yerde doğal olarak düştü (normale döndü)



    Bu sene de seçimlerden sonra yine kur şoku yaşatacaksınız bu ülkeye

    Yine zıplayacak fiyatlar



    Bırakın arkadaş şu dövizi gittiği yere gitsin

    Her gün yavaş yavaş gittiği yere kadar yükselmesine izin vermediğiniz için bu ani fiyatlarla karşılaşıyoruz zaten. 2 senede alacağı yolu 2 haftada aldırıyorsunuz sonra neden böyle olduk, acaba neden :)



    Ülkenin sorunu "düşük" faiz sanıyorlar bir de, o daha beter komik. Sanarsın rezerv para bizimki de aynen sorun faiz düşüklüğü bak valla kesin öyle ha :)

    Bıkmadınız alakasız zamanda faiz yükseltmekten, kurdan önce yükselen faizin sonu Arjantin

    Yüksek fiyatları ve açlığı aynı anda yaşatacaksınız bu ülkeye. Vicdansızlık bu



    Bu ülkenin okumuşu daha beter cahil arkadaş, dünden beri "iyi oldu daha da arttırın" diyorlar bir de :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 22 Mart 2024; 20:41:20 >




  • Her hangi bir sıvı katkısı vermeye çalışan itfaiye personeli ve ekipmanını esefle kınıyorum.

  • Ne olacak bilmiyorum ama 2024 yılbaşında bugünü bile mumla arayacağımız aşikar. Reel fiyatlardan bahsediyorum. Sübvanse edilmiş gıda teknoloji vs fiyatlarından değil. Daha dün alpro marka 1 litre bitkisel süt 149.99tl etiketli gördüm karfurda. Akıl alır gibi değil. Yılbaşında muhtemelen 299.99tl ye 1 litre süt alacağız...Ülke arjantine venezuellaya döndü tebrik ederim herkesin emeğinden ötürü gençlere cehennem gibi bir ülke bıraktınız üni öğrencileri yarı aç yaşıyor yurtlarda çoğu kişi günde 1 öğün yiyor...TEBRİKLER...

  • doruhüso D kullanıcısına yanıt
    ''Bırakın arkadaş şu dövizi gittiği yere gitsin''

    bak şu olay hükümetin oy kaybından çok daha fazlasına mal olur herhangi bir memlekete. bir anda büyük şoklara alıştık diye düşünüyor olabilirsiniz ama hala kıyısından köşesinden yola tutunduğumuz ama diğer ucu uçuruma bakan bir seyirdeyiz. şarampol turizme bağlamamız bir twite bakabilir.

  • Mylevi M kullanıcısına yanıt

    Gerçek üretici ve gerçek ihracatçının para kazanmasını sağlamaktan başka hiçbir şeye mal olmaz

    2002'den beri süren düşük döviz kuru zırvası yüzünden üreticiler fasona döndü, fasonlar ithalatçıya

    Örnek olarak bağırıyoruz ya "tahılımız bile savaştaki Ukrayna ve Rusya'dan" diye

    Hiç düşündünüz mü neden

    22 yıldır süren düşük döviz kuru yüzünden

    Bilmiyoruz ama belki yarım trilyon dolar yaktı bu ülke sırf döviz düşük kalsın diye

    Şimdi de döviz arıyoruz biri gelsin de bizi kurtarsın diye

    Hem sağdan hem soldan milletin tapındığı ekonomist diye ortada gezenlerin hepsinin tek bir ortak yönü var; aman kur çok yükselmesin, çok yükselmesin ki yabancı şirket yerel üreticiyi içeri hapsetsin ve asla büyümesine izin vermesin




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doruhüso -- 22 Mart 2024; 21:51:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen de yükseliyor haberleri vardı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu saatten sonra fiyatların yükselmesi için bir saçmalık olması lazım. Faiz %50 çıkmış bankalar kredi verirken ikilemde. Krediyi almak isteyen zaten yok gibi bir şey. Üstüne boş yere kapıda yatan ve masraf çıkaran durduk yere 2 kere mtv ödetmek zorunda bırakılan bir şeye para bağlamak böyle bir zamanda anlamsız. İhtiyaç varsa o zaman zaten almaktan başka çare yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Portraitclub -- 23 Mart 2024; 0:18:9 >
  • Önümüzdeki 1-2 yıl ucuz elektrikli araçlar gelmeye başlayınca 2. el dahada düşer. Bizimkilerin 10 yıllık orta sınıf araçlara istediği paralara Çinliler sıfır araba getirecek.

  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt

    bitkisel süt ün eskiden fiyati neydi ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WatchAndLearnn kullanıcısına yanıt
    bi ananasın fiyatı kaç para olmuş haberin var mı ? ekonomi çok kötü yaaa

  • 2. Eller önünüzdeki 12-18 ay boyunca düşmeye devam edecek sıfır araç geldikçe. Kim ne yapsın 10-20 yıllık tarihi eserleri. Kullanıcılar en çok önemsediği parametre model olmaya başladı artık. Kimse tamir ya da sanayi ile uğraşmak istemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yaşındaki aracımı sıfırından 400 bin asagıya ilanda iki aydır ne arayan var ne soran . Diğer araçlarda sürekli yenilenip duruyor . Yatırım için almadım ama dolar bazında çok büyük zararım var. Bu enflasyon ortamında hayret ediyorum araç işi bitmiş. Başka sektörlerde üç katına çıktı her şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PowerNowa kullanıcısına yanıt

    Ne o makarnaya mı alışıksın.

    Yüce türk milletine ananası çok mu görüyorsun?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düşmüş hali 860 bin kaç kişinin bankada 860 bini var şuan? hl spr dvm

  • İnsanların cebinde para yok herşey kredi kartıyla dönüyor. Krediler uçuk, kapalı. Gidip 10-15 yaşında araca uçuk fiyatlara kimse bayılmaz, bayılamaz artık. Satmak isteyen mecbur düşecek yoksa ilanda durur öyle.

  • Hakan792 H kullanıcısına yanıt

    Daha da düşecek, elektrikli araç üretimi maliyetlerinin hızla düşüyor. 2025-2026 dan önce alınan her araç Avrupa'daki gibi ciddi zarar yazacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

    Hesaplarıma göre 8 bin dolar zararım var . Daha ödediğim faizi hesaplamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gelen 0 km arabalar ucuza mı geliyor ki 2. el piyasası düşsün ?

  • wolferto kullanıcısına yanıt

    Geçen sene 40tl lerde falan geziyordu sonra 60 lara çıktı şimdi indirimli hali 100

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.