Şimdi Ara

İkinci el piyasası hareketleniyor. Şimdi almayan yaya kalır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
0
Favori
6.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • throlll kullanıcısına yanıt

    2 haneli iq değerine sahip al-sat'çı olman sahiden üzücü. Varsayalım bayi elemanıyım ve senin düşük zekan eseri olarak ikinci el piyasayı kötülüyorum. Oto bayileri ikinci el araç satmıyorlar mı ? Ben nasıl bir denyoyum ki kendi işimi baltalıyorum ?


    Bu cümleleri okurken, sözlerindeki mantıksızlığı idrak ettiğinde suratına yapışan eblek ifade, önümüzdeki haftalarda fiyatlar daha da düştüğünde acılara gark edecek. Bu kaçınılmaz. Ahhaaahah

  • aaguler kullanıcısına yanıt

    Sıfır araç satışında çalışan bir kalfa isen bayinin ikinci el satışları çok da umrunda olmaz. :)


    Tutturdun mu ay sonu hedefini?:))


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazik su alsatcilara uzuluyorum faiz duscek demis.
    Fiyatlar hala dolar 8.50 uzerinden listeleniyor.
    Bayilerre hakli guven ortami yok 6.90 dan 7.44 e cikti. O yuzden kampanya yapiyorlar ve 0 araclarda patlama var. 2. Elde tabikide yaprak kimildamiyor. Cidden satislar 0 arkadaslar. Arkadasim yuzde 50 den 0 araci geldi kullandigi arabayi meshur sari sitenin baya altina koymasina ragmen satamadi. 3 kisi aramis biri 90 bin nakit ustunu senet teklif etmis. Digerleri zaten aracimi satinca alcam demis aramamislar bida.
    Zarar etmemek icin algi kasmak kadar zavalli bisi olamaz.
    Otv indirimi gelirse dicem oda gelmez millet ikinci el yerine corsa leon egea c3 kapisio. 0 alirim. Mantiginda herkes. 0 araclar bu yil rekor kirar rez alin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • throlll kullanıcısına yanıt

    Hedefi felan bırakta, al-sat'çı tayfasının tutacağı şeyi konuşalım. İncele ve zırla :

    https://forum.donanimhaber.com/cehennem-cikmazi-ruhsattaki-gozyaslari--147338157

  • stf11 kullanıcısına yanıt

    Siz Belçika’da mı yaşıyorsunuz? Burası Türkiye burada bir gecede faiz düşer ertesi gece yine çıkar. Kararları bir kişi alıyor, faiz insin derse iner. Reform paketi açıklayacağız diyorlar yüksek kur düşük faiz ile ilerleyeceğiz derler tüm rota bir gecede değişir. Firmalara ilave geriye dönük stopaj çıkarılması gündemde bakın dikkat edin geriye dönük. Yani bu ülkede her şey olur ama fiyatlar düşmez. Bunları söyleyince de al satçı oluyorsunuz. :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sattım herşeyi dolmuşa biniyorum parayıda attım borsaya 2 ayda ikiye katladı anaparayı çektim, çok ihtiyaç olursa taksiye biniyorum öyle rahatım ki önceden sigorta kasko muayene yakıta harcadığım paranın yarısını harcamadım daha taksi ve toplu taşımada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: throlll

    bak hele sen! abooowwww... 

  • throlll kullanıcısına yanıt

    Bunları söylediğin için al-sat'çı olmuyorsun, aksine apaçık elinde mal patladığı ve gerginleşerek algı kastığın için bir al-sat'çısın. Ancak bu mesajında gizli bir akp sempatizanı olduğun anlaşılıyor. Akp'den ileri derecede nefret eden ve bununla gurur duyan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak daha beter olman bana keyif verecek.

  • aaguler kullanıcısına yanıt

    Bu mesajdan tam tersini çıkarman gerekmiyor mu? :) sistem eleştirisi var orada.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dogukan_3002 D kullanıcısına yanıt

    Neden yavaşlasın ki?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar reel enflasyonun yüzde 30-40 lara yükseldiği ülkemizde neyin fiyatı düşüyor da 2.el araba fiyatları düşecek birbirimizi kandırmayalım. Sadece sıfırına yakın fiyat isteyen fırsatçıların işine gelmedi bu iş ancak uzun vadede ellerindeki araçları yine satacaklar hiç merak etmeyin araç almak isityorsanız da alın derim. Bakın sokaklar caddeler bugün tıklım tıklım önümüz yaz fiyatlar artacak.

  • İkinci el piyasasının hareketleneceğini düşünmüyorum, aklı olan şu devirde ikinci el almaz.
    Çünkü bu işin belli bir oranı vardır, 3 yaşında 50 bine gelmiş arabayı hiç kimse sıfırından 20 bin düşük diye tercih etmez.
    Araba bulunamaması ve fiyatların gerçekten aşırı şişmesi ile ikinci el tarihinde görmediği bir şekilde yükseldi.
    Böyle olmasının sebeplerinden biri de para kazanma güdüsüydü ve kazanan da kazandı gerçekten... ama hikaye bitti.
    Bu dakikadan sonra para kazanılamayacağı aşağı yukarı herkesin malumu, çünkü artık araba bulunuyor.
    Yeni Leon’u 4 ay önce 231’e alabilseler 50 bin lira kar etmeden satmayacak kişiler bugün sarı sitede 14 bin fazlaya satmaya çalışıyorlar, komik.
    Bu arabaya bağlanan paranın aylık faizi de net 3500 lira bu arada. 10 gün sonra bayii biraz fazla getirse arabayı hepsinin elinde patlayacak, 10 bin düşüğe bile satamayacaklar.
    Sıfırlar gevşedi, ikinci el de mecbur gevşiyor. Bakın Mart ayında güzel kampanyalar başladı ve devam da edecek bence.
    İkinci el sıfır gevşediği oranda gevşerse, sıfır araçlarda da faiz kampanyaları olunca kim ikinci el araba alır.
    Bugün %50 limitinde 230’lara satılan hiç bir arabanın kasa değiştirmediği sürece %80 dilimine geçeceğini düşünmüyorum, örneğin Leon %50’den 2021’de, 2022’de ve 2023’de satılacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1.0 turbo Araba çöplüğü olacak 5 sene sonra buralar. Bundan 10 yıl önce 1.6 2.0 motorlu araçlar satılırken mühendisler düşünemediler de sene 2021 de mi teknolojik yenilik yaptılar sanıyorsunuz. Otomobil firmaları 10 sene önce sıfır alabildiğiniz aracın 1 silindirini tırtıkladılar sizde sıfır sıfırdır nasıl olsa diye alıyorsunuz. Hala 1990 lı 2000 li model mazdalar toyotalar yollarda ise maliyetten kaçılmadan yapılmış olmalarıdır. dolayısıyla 2.el bitmez bilen insan 200 bine 1. motor araç alacağına 150 binde 1.6 atmosferik araç alır üstünüde faize yatırır bilemezsiniz. belki sıfır vergisi vermek istemez gibi gibi birsürü sebep sıralanabilir.

  • derfgt D kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz Leon 2023 yılında 500.000 TL’den aşağı olmayacaktır. Bu sene sonunda da %50den %80e geçer.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer kullanıcısına yanıt

    '' dolayısıyla 2.el bitmez bilen insan 200 bine 1. motor araç alacağına 150 binde 1.6 atmosferik araç alır üstünüde faize yatırır ''

    Demek ki elde 150 Bin km'de 1.6 atmosferik araç kaldı al-sat'çı ! 0 Km araç almak yerine 150 binde araç alsın diyorsun yani insanlar. Bak sen şu işe :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: canlee89



    Alıntıları Göster

    AHAHAHHAAHAHAHAHAHAHAHAH. Ben gerçekten aaguler'in bilgi almak için girdiğim her konuda bilgi kirliliği yaratmasından dolayı forumu terk etme kararı aldım. ayrıca içimde peugout bayii çalışanı olduğuna dair şüphelerim vardı artık bunla birlikte kanıtlanmış oldu ahahahahahahaah. Zira her başlıkta peugout markasını övüp genel olarak diğer markaları gömmesinden belliydi.





  • pikselslx P kullanıcısına yanıt

    Umarım tabir-i caiz ise kazıklanarak satın aldığın octavia fiyatları aşağı çektiğinde de aynı şekilde gülümsersin. Belli ki yazdığım gerçekler hoşuna gitmemiş. Gerçekler acıdır

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.