Şimdi Ara

İKİNCİ EL TELEFON KONUSUNDA TAVSİYE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bugün internetten tanıştığım ve daha önce yüz yüze görüştüğüm birinden ikinci el telefon satın almayı düşünüyorum. Hayatımda hiç ikinci el telefon almadım o yüzden epey temkinli yaklaşıyorum bu olaya. Satıcı kötü niyetliyse telefon çalıntı çıkabiliyor ya da telefonu sattıktan sonra telefonum çalındı diye ihbarda bulunup imei no. üzerinden telefon kullanıma kapatılabiliyormuş sanırım. Böyle durumların önüne geçmek veya böyle bir durumla karşılaşıldığında haksızlığa uğrayıp mağdur olmamak için ne yapmak gerekir?

    Satıcıdan telefonla birlikte fatura + kimlik fotokopisi + telefonu sattığına dair imzalı bir kağıt almamın yeterli olacağını söylediler. Bunların hepsini elimde bulundurursam imei üzerinden telefon kullanıma kapatılsa bile tekrar açtırabilir miyim? Yoksa telefon gider ama anca satıcıyı mahkemeye vermeme mi yarar bu elimdekiler?

    Bir de şöyle özel bir durum var. Telefonun faturası satıcının annesinin üzerine, annesi de bulunduğumuz şehre 1 hafta sonra gelecekmiş. Ben de şimdi telefonu alayım, paranın bir kısmını vereyim, diğer kısmını da annenden fatura + annenin telefonu bana sattığına dair imza alınca veririm dedim, satıcı da kabul etti. Hatta kimliğini de telefonla birlikte bırakabileceğini söyledi. Böyle bir durumda sorun yaşama ihtimalim nedir sizce?

    Fikir ve bilgi verebilirseniz çok sevinirim.







  • ACİL VE GÜNCEL!
  • Hala güncel.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.