Şimdi Ara

İkinci HDD taktıktan sonra yaşadığım boot problemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
789
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    Yaklaşık 10 gün önce, 240 gb sistemimin kurulu olduğu SSD'ye ek olarak anakartıma 500GB HDD bağladım. İlk günler sabahları PC, kasanın içini açıp kablolarla oynamadan açılmıyordu. Kabloları değiştirdim oynadım o sorunumu çözdüm, şimdi o şekilde bir sorunum yok. Ancak bunu çözdükten sonra başka bir problem hasıl oldu. Artık PC'yi kapattıktan sonra her çalıştırmamda "insert boot device and press any key" hatası alıyordum. Bu hatayı alınca genelde PC'yi kapatıp tekrar açıyorum, Bios'a girip kontrol ediyorum bazen sistemin yüklü olduğu SSD'mi görmüyor. Tekrar kapatıp açıyorum, Bios'a giriyorum bu sefer görüyor. Devam ediyorum yine aynı hatayı alıyorum. Tekrar kapatıp açıyorum bu sefer sistemim açılıyor ve ben kapatana kadar sorunsuz çalışıyor. Ama kapattıktan sonra tekrar açılışta yine aynı sorunları tekrar yaşıyorum. 4-5 kere denedikten sonra ancak açılıyor.


    Belki Bios pili ile alakası vardır diye bu sabah başka bir pil taktım ve BİOS'u güncelledim ama işler daha da sarpa sardı. Şimdi de "Unmountable Boot Volume" hatası alıyorum. Bazen yine "insert boot device and press any key" hatası almaya devam ediyorum yine. Bir şekilde yarım saat uğraşıp sistemime girmeyi başardım. Sistem orada ama bir şekilde kafasına göre görmüyor. Bütün bu sorunlarım ikinci HDD'yi taktıktan sonra başladı. HDD takınca sistemi tekrar kurmadım aynı şekilde kullanmaya devam ettim. Sizce bu sorunumu çözmek için ne yapabilirim? Eğer bir kaç gün daha çözemezsem tamirciye götüreceğim artık gerçekten işin içinden çıkamıyorum. Şimdi sistemi çalıştırdım ben kapatana kadar 0 sıkıntı ile çalışacak ama sabah bu sorunları tekrar yaşayacağım...








  • 2.hdd tamamen çıkart öyle test et... yada hdd ssd kablolar tam yerine oturmuyor.

  • Şimdi deneyeceğim hocam, inşallah sistemi tekrar çalıştırmayı başarabilirim :d. HDD veya SSD'de bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Anakart arızası mı sizce? Bi deneyeyim tekrar yazacağım...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: potti34

    2.hdd tamamen çıkart öyle test et... yada hdd ssd kablolar tam yerine oturmuyor.

    Şimdi denedim hocam. İkinci HDD'nin power ve sata kablosunu söktüm, sıkıntı olmadan açıldı. Peki ben bu ikinci HDD'yi sıkıntısız olarak bağlayabilecek miyim?

  • hdd 2. el mi 0 mı .... arıza hdd ya da kablolarda

  • HDD 0 alındı hocam. Farklı bir kablo ile bağlamayı deneyeyim ama hallolacağını pek sanmıyorum. Yolun sonu tamirci gibi görünüyor :)

  • varsa başka kabloyla dene tamam

  • hocam, ikinci hdd'yi çıkarttım ama biosda o her zaman göründüğü için ana ssd'nin kablosunu ve sata slotunu değiştirdim. Sorunsuz giriş yaptı bakalım yarın ne olacak. Teşekkürler bu arada.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.