Şimdi Ara

İktisat isteyenler İTÜ tutmazsa ne yapacaksınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
3.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet bu seneki hedefi iktisat olan arkadaşlara bir sorum var. İktisat isteyenler İTÜ tutmazsa ne yapacaksınız? Mezuna mı kalacaksınız? İTÜ'nün altına başka bir üni yazacak mısınız?

    Sizin gibi ben de geçen sene aynı soruyu kendime sordum ve mezuna kalmak istemediğim için hacettepe yazdım. Acaba bu sene sınava girenler nasıl düşünüyor, merak ediyorum.



  • hacettepe nasıl ? ben de iktisat istiyorum istediğim gibi gelmeyecek, bir yere yerleşip kırıkla deneyeceğim.
  • itü tutmazsa kgtü (konya gıda ve tarım üniversitesi) sosyal ve beşeri bilimler
  • İTÜ olmazsa boğaziçine gidin
  • YTU yazıcam galiba ama o bile gelmeyebilir :D
  • aptal uzaylı A kullanıcısına yanıt
    Gelir umarım ikimize de 😃
  • up
  • kimanuel kullanıcısına yanıt
    Yıldız İktisat mı düşünüyorsun hocam ?
  • fantilatör F kullanıcısına yanıt
    Ekmek yoksa pasta yesinler
  • aptal uzaylı A kullanıcısına yanıt
    Sıralama yeterse eğer düşünüyorum hocam
  • kimanuel kullanıcısına yanıt
    ben bu sene hazırlığı bitirdim, bölümümden daha eğitim almadım ama birçok üst sınıflardan insanlarla ve mezum olanlarla konuştum. hepsi gayet memnundu. yani eğitim açısından kimsenin bir şikayeti olduğunu görmedim. puanı düşük olmasının sebebi iktisat'ın son yıllarda popülerliği azalması, ama ünide düzgün ort yapıp, iyi stajlar yapıp, kulüplerde aktif olursan işsiz kalmazsın. ben 1 seneyi hacettepe beytepe kampüsünde geçirdim ve çok memnun kaldım. kampüs çok güzel ve öğrenciler için birçok güzel imkanları var. kulüpler çok aktif. bütün yıl kulüp etkinliklerine katıldım. zaten hacettepe kulüplerinin aktifliğiyle de bilinir. eğer sen de benim gibi sadece iktisat istiyorsan ama itü vs.'ye puanın yetmiyorsa hacettepeyi yazabilirsin direk. mezuna kalmaya gerek yok bence. ben 32kdan girdim hacettepeye, başta biraz şüphelerim vardı ama şuan hiç pişman değilim.

    bu arada üniversitede yüksek ortalama yaparsan boğaziçi, odtü, itü gibi ünilere geçiş yapabilirsin. ben şansımı deneyeceğim, geçenler varmış. olmazsa da üzülmem. okulumdan memnunum.




  • ilmentore kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de aklımın bir köşesinde mezunluk vs iktisat yazmak internette bakıyorum çok mezun veriyor işsiz kalırsınız asgari ücretle çalışırsınız geyiği dönüyor mezunlara da henüz ulaşıp sormadım siz araştırdıysanız size sorayım sizce boş durmayan aktif biri için işsizlik muhabbeti olur mu başlangıç olarak 5k beklentim yok ama emekle bir yerlere gelmek istiyorum bunun için Hacettepe nasıldır sizce İngilizce dışında bir yabancı dil daha öğrenmek istiyorum yabancı firmalar veyahutta yurt dışı için durumlar nasıl çok soru sordum mazur görün bildiğiniz kadarı ile bilgilendirebilir misiniz
  • İtü ekon gelecek buyuk ihtimal sizce nasil? Mezuna kalmayi dusunuyorum ben gene de
  • Tesla Hayranı T kullanıcısına yanıt
    hacettepe'nin eğitimi yeterli gibi (en azından üst sınıflar bana öyle dedi, daha görmedim ben). önemli olan kendini ne kadar çok geliştirebildiğin. yani üni boyunca ortalamayı yüksek tutup, kulüp faaliyetlerine katılıp, gönüllü staj yaparsan rahat iş bulursun. ayrıca ben yurt dışında yüksek lisans doktora yapma hedeflerim var. yani bizim okuldan çıkıp yurt dışına gidebilenler olmuş, ben de elimden geleni yapıp gitmek istiyorum. ayrıca 1 sene mezuna kalıp vakit kaybetmek yerine 1 sene ünide okuyup sonra yatay geçiş deneyebilirsin. ben de öyle yapmayı düşünüyorum. yani şansımı deneyeceğim, olmazsa da üzülmem.
  • ilmentore kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam ben de yurt dışı imkanları olarak merak ediyordum açıkçası bu geçiş olayı sıkıntı olmaz mı ortalamayı tutsak bile kabul almama şansı vs. staj işini falan yaparım gönüllü olarak zaten o problem olmaz kendime bir şeyler katmak istiyorum iş konusu beni çok arada bırakıyor sektörde Boğaziçinden mezun adamlar falan olduğu için
  • TAÜ hakkında ne düşünüyorsunuz ? Özellikle işletme iktisat için almanca zorunlu ayriyetten ingilizce dersleride var ki birde bunlara nazaran almanya üniversiteleri ile çok yakın habire öğrenci yolluyorlar.
  • Togolu00 T kullanıcısına yanıt
    hazırlık çok zor geçen sayısı az üniversite sınavına hazırlanır gibi almancaya çalışmanız gerek onun dışındaki imkanları iyi telegram grubu varmış dahil olup sorularını yöneltebilirsin
  • Teşekkür ederim bakıcam.
    Peki izmirdeki yaşar üniversitesi hakkında düşünceniz nedir? Ege ve dokuz eylülünün sıralamaları baya düşük o yuzden vakıf düşündüm (Tam burslu )
  • Togolu00 T kullanıcısına yanıt
    negatif
  • Tesla Hayranı T kullanıcısına yanıt
    yani ben geçebileceğimi düşünüyorum, eğer yüksek ort yaparsam beni almayacaklar da kimi alacaklar? boğaziçi, odtü, itüden sonra ytü ve hacettepe geliyor. yani ytü ve hacettepeden geçişler olur anca. bir de ben 3 üniye de yatay geçiş için başvuracağım(boğaziçi, odtü, itü) en azından şansımı deneyeceğim. olmazsa da pek takmam yani. ilk işe girerken biraz önemli üni meselesi ama sonra üniye bakmıyorlar bile. ayrıca hacettepe isminin bi ağırlığı olduğunu düşünüyorum. yani diğer dandik anadolu ünileri gibi değil. mezunlar genelde devlete gidiyor ama özelde çalışanlar da var. linkedinden bak istersen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilmentore -- 9 Temmuz 2019; 0:50:40 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.