Şimdi Ara

iktisatı bırakıp türkçe öğretmenliğine geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sizce 4 yıl sonrası için hangisi avantajlı..iktisatı bırakmaya değer mi?
    açıkçası zorlanıyorum iktisatat..



  • yok mu cvp:D
  • Attan inip eşşeğe binmek gibi birşey bırakma bence iktisatı
  • .d iktisat iyi diyorsunuz yani..ah bi de şu geçme notu 70 olmasa..dersler bu kadar zor olmasa.d
  • Hangi üniversitede okuyorsunuz, bir de hangi yıl kaç puanla girmişitiniz bu bölüme?
  • çukurova üniv.294
  • Bence bırakılır.İktisadı bitirince elinde diplomadan başka birşeyin olmayacak.Ben açıköğretimden işletmeyi okudum önceden normal üniversitede okuyanlara özeniyordum.Bu yıl öss'de aldığım puan birçok üniversitede iktisat-işletmeye yetiyordu yazmadım.Çünkü okul bitince hiçbirşeysin.Sınavlara girip ya memur olunur yada özel sektörde nerede iş bulursun.Mali müşavir olmak istesen en az 3 yıl gümrük müşavirliği için en az 6 yıl staj görüp sınavları kazanmak gerek.Bu yüzden iktisat yerine türkçe öğretmenliğini tercih ederim.
  • Kardeş, kimsenin sözüne bakma sen. Hangisini seviyorsan o bölümü oku. 30-40 yıl boyunca sevdiğin mesleği mi yapmak istersin yoksa sevmediğini mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osasuna

    Kardeş, kimsenin sözüne bakma sen. Hangisini seviyorsan o bölümü oku. 30-40 yıl boyunca sevdiğin mesleği mi yapmak istersin yoksa sevmediğini mi?


    Aynen katılıyorum.
  • ben bırakma konusunu şöyle izah edeyim.iktisada karşı bi sempatim var,ancak ilk vize sonuçları genelde hüsran oldu.geçme notunun 70 olması ve hiç taviz verilmemesi beni endişelendiren şey.
    2.açık okuyanlarla örgünde iibf okuyan arasındaki tek ortak özellik lisans diplomalarının olmasıdır.yani örgünde okumak açık ara fark atmak demektir.ben açıklarla örgün iibf okuyanların kıyaslanmalarına anlam veremiyorum.
    3.bu yıl sözeld puanımlada istediğim türkçe öğretmenliğine gidebilirdim.onun için türkçe öğretmenliğini sordum.önümdeki 1 yılı değerlendirecem.sınavlarım okul hayatım iyi olursa bırakmaya hiç değmez.ancak olurda başaracağımı düşünemezsem bırakıp eğitime geçmek en iyisi olacaktır.e ben ders çalışmaya gidiyim artık bari:D
  • Okulunu dondurmayi unutma
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atpli

    ben bırakma konusunu şöyle izah edeyim.iktisada karşı bi sempatim var,ancak ilk vize sonuçları genelde hüsran oldu.geçme notunun 70 olması ve hiç taviz verilmemesi beni endişelendiren şey.
    2.açık okuyanlarla örgünde iibf okuyan arasındaki tek ortak özellik lisans diplomalarının olmasıdır.yani örgünde okumak açık ara fark atmak demektir.ben açıklarla örgün iibf okuyanların kıyaslanmalarına anlam veremiyorum.
    3.bu yıl sözeld puanımlada istediğim türkçe öğretmenliğine gidebilirdim.onun için türkçe öğretmenliğini sordum.önümdeki 1 yılı değerlendirecem.sınavlarım okul hayatım iyi olursa bırakmaya hiç değmez.ancak olurda başaracağımı düşünemezsem bırakıp eğitime geçmek en iyisi olacaktır.e ben ders çalışmaya gidiyim artık bari:D

    2. maddeye hiç katılmıyorum.Hem örgün hemde açıktan okuyorum bizim örgün öğretimde ders geçme notu 70 hocalar genellikle yazılı kağıtlarını iyi niyetle okuyup 5-10 puan yüksek veriyorlar.Ders notlarından çalışarak bir ders için 3-5 sayfalık notlarla çalışarak dersi geçebiliyorum.Açıköğretimde böyle bir imkan verilmiyor en fazla yardımcı kitap alırsın yada dershaneye gidersin.Bana açıköğretim daha zor geliyor sınavda nereden soru çıkacağı belli değil örgünde hocalar ufak tüyolar veriyorlar.Açıköğretimin tek kolay tarafı test olması.En iyi 5 devlet üniversitesi ve yabancı dille eğitim veren özel üniversiteler dışındaki diğer okulları açıköğretimden farklı görmüyorum.




  • peki açıköğretimden kpss de a kadroya yerleşen-özel sektörde iyi yerlere gelen-kaymakam vb mesleklerde çalışan bir insan duydunuz mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atpli

    peki açıköğretimden kpss de a kadroya yerleşen-özel sektörde iyi yerlere gelen-kaymakam vb mesleklerde çalışan bir insan duydunuz mu?

    Çok var.Mali müşavir,gümrük müşaviri olanlar biliyorum.Aöf bitirip yüksek lisans yapanlar var.Bende önceleri senin gibi düşünüyordum ancak gerçekler öyle değil yapan yapyor arkadaşım.İnsanı sadece öss'de aldığı puana göre değerlendirmiyorlar.Daha önce dediğim gibi bu yıl birçok üniversitede iktisat-kamu yönetimi bölümlerini tutturdum ama yazmadım çünkü bana bir getirisi olmayacaktı.
    Kaymakamlık sınavında iş sadece soru çözmek değil seni almak istemezlerse mülakatta zaten elerler.A grubu kadrolarda mülakat olduğundan süper bir okul mezunu olsan bile tanıdığın,akraban yoksa elenirsin.




  • anladım.şu an bölüme sempatim olmasına rağmen birtakım şeylerden dolayı önümü göremiyorum.peki siz ne okuyorsunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atpli

    anladım.şu an bölüme sempatim olmasına rağmen birtakım şeylerden dolayı önümü göremiyorum.peki siz ne okuyorsunuz?

    Benimde iktisada sempatim var.Öss tercihlerini yaparken garanti iş diye 2 yıllık sağlık bölümlerini yazmıştım.Hiçbiri gelmedi neredeyse mühendislikler kadar yüksek puanlar istiyorlardı.Tercih sıralarının ortalarına deniz-liman diye 2 yıllık bir bölüm yazmıştım onu okuyorum ve aöf işletme 4.sınıftayım.Klasik işletme-iktisat bölümlerinden farklı olsun diye bu bölümü yazdım.Hem memnunum hemde değilim.2 yıllık olması sebebiyle dersler dandik geçiyor hocalar bölümü çok övüyor ama benim şüphelerim var.Okul bitince elimde sınırlı gemi ehliyeti olacak,limanlarda çalışabileceğim ve dgs sınavına girip bölümün 4 yıllığına geçmek bizim bölümde kolay.Belki de bu sene aöf'ü bitirip alese girer yüksek lisans şansımı denerim ve smmm sınavına girer mali müşavir olurum.Yani ya muhasebe ya da gemi-limanda çalışacağım.




  • kamu yönetimi hakkında bildikleriniz neler?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atpli

    kamu yönetimi hakkında bildikleriniz neler?

    En berbat bölümlerden biri.Özel sektörde iş bulmak çok zor.Zaten iş bulma konusu aslında bölüme filan bakmıyor birinin tanıdığı oluyorsun veya aynı okuldan mezun biri seni işe alıyor o kadar.Yani üniversite sana birçok kapıyı açmıyor.İş hayatına girince sudan çıkmış balığa döneceksin.Ben herşeyi biliyorum sanıyordum ama 6 ay muhasebede çalıştım ilk aylar çok zorlandım.Eksiklerimi gördüm ve kendime 1-2 yıl zaman verdim bu sırada üniversiteye girdim.Çıkınca yine 1-2 yıl çırak olarak çalışacağım.
    Bizim iş yerinde 6 yıllık iş tecrübesi olan bir aöf mezunu vardı.Beni ve örgün üniversite mezunu birini ona çırak yaptılar.
    Kamu yönetimi okuyacaksan sayılı üniversitelerin birinde oku.Herkes kaymakam olmak istiyor ancak birçoğu sınavı kazandığı halde ismi çiziliyor.Mülakata çağrılan 19 aöf kamu mezununa ne olduğunu bilmiyorum.Yüksek lisansı olmayanları eliyorlar diye duymuştum.Zaten kazananların çoğu torpilli insanlardır.Abimde ege mezunu mülakatta elendi.
    Türkçe öğretmeni olabiliyorsan bence ol.Rahat rahat çalışıp ay başında maaşını alırsın mis gibi.Özel sektörde çalışıp ne yapacan.




  • anladm...ortalama a kadro maaşlarıyla öğretmen maaşları arasında uçurum bir fark var mı?
  • Sanki Türkçe Öğretmenliğinde Çok İş İmkanı Var 4 Yıl Sonra Kpssde Türkçe Öğretmenliğinin Atama Puanı Tavan Yapcak. Şu Anki Durum Ortada. Eğer Bölüm Değiştirmeye Kararlıysan Benden Sana Öneri Zihin Engelliler Öğretmenliğin Yaz Derim. Çünkü Ataması Çok Kolay. Hiç Değilse Kpssde Sıkıntı Çekmezsin. Bir Diğer Avantajıda Özel Sektörde İş İmkanının Çokluğu. Uzun Lafın Kısası Sakınlıkla Türkçe Öğretmenliğini Yazma. İlerde Atanamayınca Büyük Pişmanlık Duyarsın. Zihin Engellier Öğretmenliğini Yaz Atanma Sıkıntın Olmaz Hiç Değilse.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.