Şimdi Ara

İlacı Eczaneden Alırsan 24 Lira, SGK Reçeteli 27 Lira :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
6.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kulağa ne kadar tuhaf geliyor dimi? Fakat gerçek!


    Doktorun muayene sonrası yazdığı reçeteyi eczaneden aldığımda yalnızca Nazofix sprey için muayene ücreti, ilaç katılım payı, ilaç farkı gibi sebeplerle 27 Lira ücret ödedim.

    İlacı Eczaneden Alırsan 24 Lira, SGK Reçeteli 27 Lira :)



    Ancak bu spreyin şu anki güncel satış fiyatı 24,87 Lira.

    Yani, SGK reçetesiyle değil de eczaneye gidip bu ilacı direkt satın alırsan 24,87 Lira ödüyorsun ama sigortalı biri olarak bu ilacı reçetesiyle eczaneden aldığında 27 Lira ödüyorsun. :)

    İlacı Eczaneden Alırsan 24 Lira, SGK Reçeteli 27 Lira :)



    E-devletten sorguladığımda çıkan sonuç bu. İlaç fiyat farkı 4,13 Lira (Aslında ödememiz gereken ücret)

    İlaç katılım tutarı 5,89 Lira. Reçete katılım tutarı 3 Lira, Muayene katılım tutarı 14 Lira.

    Şimdi burada farklı bir nokta daha var. Bu bölümün sağında ''Detay'' butonunu tıkladığımda bu 14 Lira muayene ücretinin bir tanesinin randevulu doktor muayenesi için ve diğerinin de burnumu çarpmam sonucu çatlak şüphesiyle acil servise gittiğimde acil servisteki muayene için olduğunu gördüm!

    Yani, acil servisteki muayene için bile sonradan reçetenize muayene ücreti ekleniyor.

    Ayrıca, acil serviste 1 saat 35 dakika muayene için beklediğim süreyi de buraya eklemiş olayım. (Haydarpaşa GATA, Şimdiki adı Abdülhamid Han Hazretleri)


    İlacı Eczaneden Alırsan 24 Lira, SGK Reçeteli 27 Lira :)



    Öyleyse sigortalı olmanın farkı ve önemi nedir? Eğer acil servisteki muayene için bile muayene parası eklenecekse, her muayene için sonradan ücret ödenecekse, normal fiyatı 24 Lira olan bir ilacı alırken 27 Lira ödenecekse o halde SGK'nın buradaki önemi nedir?


    Abi adamlar yaptı yaaaaaaaaaaa. Sağlıkta yaptılar, yolda ulaşımda yaptılar. Dimi?


    20'lik dişim ve çene eklemimdeki sürtünme problemim için çene cerrahisi randevusu arıyorum. Diş doktoru sistemden sevki açtığından beri randevu arıyorum ama İstanbul'da bir tane bile çene cerrahı randevusu bulamadım.

    Deneme amaçlı Sakarya, Ankara, İzmir, Sivas, Ordu ve daha birçok ilde denedim ama hiçbir yerde çene cerrahı randevusu yok!

    Diş hekiminin açmış olduğu sevkin süresi dolacak ama randevu bulamıyorum.

    Doğru ya, çene cerrahı tıpkı makyöz gibi estetik bir alan. Kimin neyineymiş çene cerrahından tedavi görmek? Öyle değil mi?


    Durmak yok, yola devam...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piyanist2014 -- 22 Nisan 2022; 18:24:17 >







  • Neyi beceremiyoruz? Ne profesyonelliği bu?

    Bu arada geçmiş olsun. Tüm bunları halletmene sevindim.

    Ancak, ben yıllardır annemin sağlığı için savaşıyorum. Annem ileri derecede kronik şeker hastası ve tansiyon problemi de var.

    Aşırı yüksek tansiyon nedeniyle 2 defa göz kanaması geçirdi.

    Ankara'yı bilmem ama ben İstanbul'da 2 buçuk ay boyunca her gün uğraşmama rağmen zoraki bir göz doktoru randevusu aldığımı biliyorum.

    Mesela kendim için aylardır çene cerrahı randevusu kovalıyorum. Bir tane bile çene cerrahı randevusu yok.

    Eğer bulabiliyorsan söyle. Eğer İstanbul'da bir tane devlet hastanesinde açık bir çene cerrahı randevusu bulursan burada herkesin önünde sana ''Ben malın önde gideniymişim, kusura bakma'' diyeceğim.

    Yine de verdiğin örnekler bana pek gerçekçi gelmedi. Sanki bir devlet hastanesi değil de Acıbadem ya da Amerikan hastanesinde muamele görmüşsün gibi. Var mı Türkiye'de öyle bir devlet hastanesi? Varsa bu sayfadaki diğer arkadaşlardan bir kişi daha bana örnek versin.

    Sen Amerika'dan gelip falanca şeyler yaptım diyerek sistemi övüyorsun. Biz burada yıllardır ebeveynlerimizin sağlığı için savaşıyoruz ve karşılaştığımız aksaklıkların nasıl olduğunu biz biliyoruz.

    Valla en fazla yarım saat bekledim eski sistemde, öyle geceden falanda gitmedim. Ben görmedim yani böyle bişey. Hastanede rehin kalanda görmedim, en fazla senet imzalattırırlardı, ancak hiç değilse tedavini olurdun. Şimdi borçlu esnafsan falan bakmıyorlar. Esnaf arkadaşım cinnet geçirdi hastanede kendisini almadıkları polikliniğe suriyelilerin girdiğini görünce. Tek yaptığı biz o. çocuğumuyuz suriyeli kadar değerimiz yokmu diye bağırmak, kimseye saldırmamış, amma velakin sağlıkçıya şiddet diye yaka paça gözaltı yapmışlar adamı.

    Bir hekim olarak sağlık sisteminin tamamen çöktüğünü söyleyebilirim.

    Uzun yıllardır bu sistemin böyle gitmeyeceğini, popülist söylemler ile sağlık sistemi oturtulamayacağı söylenilip durdu ama oy kaygısı bir çok şeyin önüne geçti.

    Ben de mülteci/kaçaklar konusunda sizin gibi düşünüyorum. Savaştan kaçanlara insanlık onuruna yakışan sağlık desteğini verme sınırı Türkiye'de 100 bin mülteci kabul edildiğnde zaten geçilmişti. Bunun üzerindeki rakamlar tamamen TR vatandaşın hakkını gasp etmektir.

    Forumda bir çok kez yazdım çalıştığımız şartları. Türkiye'de sağlık sistemi böyleyken mülteciler ile maddi ve iş yükü olarak en az yüzde 40 ek yük sağlık sistemi üzerine yüklenmiştir. Ne bunu kaldıracak sağlık sistemi hastaneler nede hastanede çalışan hekim yardımcı sağlık personeli türkiye'de doğal olarak planlanmadığı için yoktur. Pediatri biriminde çalıştığımdan pek GSS ile ilgili problem olmuyor fakat yetişkin bakan arkadaşlarımızdan duyuyoruz borcu dolayısıyla muayene olamayan TC vatandaşlarının yanında sorgusuz sualsiz muayene olan kaçaklar sinirlerin gerilmesine neden oluyor.


    Bunlar üzerine karşılaştırmanıza bir de şu yönden bakmanızı rica ediyorum. Evet gidip eczaneden o ilacı bahsettiğiniz fiyata alabilirsiniz ama hangi ilacı alacağınızı bilemediğinizden dolayı bir hekim tarafından muayene olmak durumundasınız. GSS evet muayene ücretinin büyük kısmını karşılıyor size de eczanede ek ücret çıkarıyor bunun tamamen yanlış olduğunu düşünmüyorum. Kanada gibi toplumun belirli bir sorumluluk duygusu olduğu ülkelerde tamamen bedava yapmak bir şekilde mantıklı olabilir ama Türkiye gibi hizmet bağımlısı toplumlarda, arkadaşı/eltisi muayene olduğunda kendisinin eksik kalacağı korkusuna kapılıp herhangi bir şikayeti olmamasına rağmen sırf eksiklik hissetiği için muayene olmak isteyecek toplumlarda Moral Risk kavramı ön plana çıkıyor. Verdiği GSS' yi sonuna kadar sömürmek isteyecekler Türkiye'de azımsanmayacak kadar çoklar.

    Örneğin acil yeşil alanların ücrete tabi olmasını çok destekliyorum ve ücretlerinin daha da artırılmasını istiyorum. Çünkü Acil yeşil alan demek acil değil demektir. Bunun çözümü aile hekimlerinde olmadı uzmanlık branşlarındadır demektir. Tabi bu durumda aile hekimlerinde muayene ücretini ona göre ayarlamak aile hekiminin çözemediği durumlarda sevkini verip uzmana muayene olduğunda ona göre ücretsiz ya da ücret ayarlaması yapılması gerekmektedir.

    Acil yeşil alanda acil olmayan meseleleri çözmek acil kırmızı alanda can derdinde olan hastanın hakkını gasp etmektir.

    Acil kırmızı alanda zaten ücret çıkmamaktadır.

    Aile hekimleri günümüz Türkiye'sinde siyasi politikalara kurban edilmiştir. Aslında çok çok iyi işlemesi gereken 1. Basamak TR'de politikacıların bütün sağlık sistemi sizin ayaklarınızın altında gidin istediğiniz hekime muayene olun çağrısı sonrasında kimsenin uğramadığı herkesin çözümü uzmanlık branşlarında hatta yandal branşlarında araması sonrası aslında ihtiyacı olan insanların randevu bulamamasına sebep olmaktadır.( Ç. Endokrinoloji polk. randevu alıp çocuğumun boyu normal mi diye merak ediyorum sorusuna persentil çizelgesinden bakıp evet normal başka bir şikayetiniz var mı denilip hayır diyerek bitirdiğim muayene oldu kapıda bu sırada diyabet hastalığı olan çocuğun annesi hocam sıra bulamıyoruz randevusuz bakar mısınız diye rica ediyordu) ( Ayrıca hekimler olarak biz çoğu zaman aslında kapıda bekleyen sıra bulamayıp ama derdim var diyen insanların randevuya daha ihtiyacı olduğunu görmüşüzdür. Çalışma yerim itibariyle bazen randevusuz polk. açmak durumunda kaldığımızda baktığım hastalarda gerçekten o gün çok huzur buluyorum ve iştahla çalışıyorum çünkü gerçekten ihtiyacı olan ve benim bakmam gereken hastalardan oluşuyor.) bugünlerde randevular tamamen 1. basamakta çözülmesi gereken şikayetler ile doldurulmuş durumda.

    Randevu bulamamanın bir diğer sebebi ise doktorların artık ülkeyi terketmesi ya da özel hastanelerde çalışamaya başlaması.

    Diş hekimliği muayenesi ile ilgili bir kaç konuda da yazdım SGK diş muayenesini tamamen özel diş muayenelerine peşkeş çekmiş bulunmakta insanların bunu görmemesi ve sağlık sistemi çok iyi demesi artık beni geriyor.

  • Randevulu doktor muayenesi icin ucret aliniyo artik. Gecenlerde 2 dandik ilaca 98 lira verince ogrendim bende. Ezcaciya sorunca 2 tane muayene ucreti var demisti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen IBAN numaramı atıyorum. İlacı Eczaneden Alırsan 24 Lira, SGK Reçeteli 27 Lira :) Konuyu açmamdaki sebep de buydu. Allah razı olsun. İlacı Eczaneden Alırsan 24 Lira, SGK Reçeteli 27 Lira :) 

  • Bu epey zamandır ne yazık ki böyle ama işin daha da ilginci acil servisteki muayene için bile muayene ücreti eklemişler.

    Acaba Suriyeli kimlik kartı çıkarsaydım bu fark ücretlerini öder miydim diye düşünmeye başladım. İlacı Eczaneden Alırsan 24 Lira, SGK Reçeteli 27 Lira :) 

  • Olur mu gardeşim ah pardi duble hasdaneler yabdı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağlık ocağına bile gitsen muayene parası alıyorlar.ilaç 10 liraysa 30 lira da muayene ücreti biriktirdiysen atıyorum bu tip şeyler olabilir.son ilaç zamlarıyla bu konu geçersiz olur bence çok fena geçirmişler her şeye.geçen sonbahar artık geçen sene diyesim gelmedi o kadar olmadı çünkü tylot var ya basit?kutusu 38 liraydı 68 liraya aldım dün.taneyle satıyorlar artık o da 6 7 lira vardır.

  • Sağlıkta soygun aman sağlıkta devrim yaptılarrrrrr.......




    GSS başlı başına soygun işsiz adama her ay 150 lira borç çıkarıyolar üzerine faiz bindiriyolar.....

  • 20 yılda sağlık sisteminin geldiği nokta süper İlacı Eczaneden Alırsan 24 Lira, SGK Reçeteli 27 Lira :) 

  • yav ğardaım oyun böyyük böyyük cayil olmasan laf anladırdımda neysa parelel falan derim cayilsin anlamazsn 2023de hebiniz anlıcaksınız

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynen öyle. 2-3 yıl boyunca 10 defa muayene oldun ama hiç ilaç almadıysan ilk ilaç alımında o muayene ücretlerini toplu şekilde alıyorlar.

    Burada en tuhaf olan acil servis için bile muayene ücreti eklemeleri.

    2002 öncesi hastane içlerindeki eczanelere reçeteyi götürüp ilaçları alırdık ve yalnızca ilaçların yüzdesi ödenirdi. Başka hiçbir kuruş kesilmezdi.

    Şimdi reçetelere 3-4 farklı kalemden ücret ekleniyor. İlaç alırken SGK'lı olmanın pek bir önemi kalmıyor ve bazı zamanlarda daha pahalıya bile mal oluyor. Şaka gibi!

  • Benim GSS var, doktor ilaç yazdı, hepsini ücretli aldım. GSS yazılan ilaçları ödemiyormuş. Bunu da yeni öğrendim. Yine de ameliyat gibi acil bir durumda ücreti ödüyormuş ve de istediğim doktordan randevu alabiliyorum. Bin şükür gerçeken. Amerika'da yaşıyorum ve her ay GSS primi ödüyorum, 6 yılda ödediğim prim toplamda $300 dolar etmiyor! 2 hafta önceki Türkiye ziyaretimde 4 doktora gittim, check up dan geçtim, MR ve Tomografi çektirdim. Tüm bunları Amerika'da 6 yıldır yaptıramamıştım. Hakkınızı helal edin hocam, ne kadar prim ödüyor olsam da sizlerden de bir pay aldıysam helal edin artık.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Dünyada hasta garantili hastane yapan başka bir zihniyet var mı?

  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Öyle bir şey yok. GSS için de aynı. İlaçların %20'si ödeniyor diğer muayene ve katılım paylarıyla birlikte.

    Türkiye'ye ziyaret için gelinecek, 4 doktora gidilecek ve MR, tomografi dahil tüm tetkiklerden geçilip check up yaptırılacak. Tüm bunlar devlet hastanesinde olacak. Evet, bu gerçekten çok inandırıcı(!)

  • Muayene ücreti çıkmıştır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanların ''İnsan'' olarak değil ''Kul'' olarak tanımlandığı her ülke için bu olağan ve normal.

  • Ağrı kesiciler, merhemler, spreyler pek çoğunu artık SGK ödemiyor.

  • piyanist2014 P kullanıcısına yanıt
    New York'tan Türkiye'ye uçmadan 10 gün önce uygulama üzerinden tüm randevularımı aldım, daha erken açılmıyor son 2 hafta kala bakmaya başladım. Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 1 göz, 1 kulak burun boğaz, 1 dahiliye ve 1 de sinir cerrahi doktoruna göründüm. Dahiliyeci tam batın ultrason yazdı, böbrekler, safra kesesi, mide, pankreas aynı gün akşam incelendi, 10 dakika sürdü, tomografiyi ertesi gün 2.38pm'e aldım, 2 hafta gün atacaklardı ama rica edip konuştum, ertesi gün öğleden sonraya verdiler. MR'ı 4 gün sonraya alabildim yine gece 1.30 am'de. 8 tüp kan aldılar, idrar verdim ama gayta olmadı :D sonuçlarım ertesi gün akşam çıktı. Tomografi 10 dakika, MR 15 dakika sürdü. Kulakçı temizlik yaptı, alerji ilacı ve antibiotik verdi, göz doktoru gözümün 3D filmini çekti, göz arkası damarlarımı inceledi ilaç dökerek. Dahiliyeci de ciğer X rayi istedi, aynı gün çektirdim zemin kattaki görüntüleme bölümünden. Bir de yurtdışı uçuş için covid testi verdim. Ertesi güne aldım. 5 gün için gelmiştim. 4 günde halloldu çok şükür. Ama ilaçlara 200 lira aldılar. 6 kutu ilaç. Augmentid Bid 30 liraydı. Aynı kalite antibiotik New York'da tarafımdan $475 dolara alınmıştır. Siz beceremiyorsanız suç bende mi? Bir forum üyesi randevu alamıyorum 3 aydır diye ağlıyordu. MHRS uygulamasından (CDAS) ben ona gösterdim 6 ay önce, ben Amerika'dan girip alabiliyorum da sen neden alamıyorsun diye. Aaa şimdi açılmış dedi bana. Ağlamakla ancak kendinizi acındırırsınız, mücadele ise profesyonellik ve sabır gerektirir dostlarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 22 Nisan 2022; 19:34:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • sensaura kullanıcısına yanıt

    Neyi beceremiyoruz? Ne profesyonelliği bu?

    Bu arada geçmiş olsun. Tüm bunları halletmene sevindim.

    Ancak, ben yıllardır annemin sağlığı için savaşıyorum. Annem ileri derecede kronik şeker hastası ve tansiyon problemi de var.

    Aşırı yüksek tansiyon nedeniyle 2 defa göz kanaması geçirdi.

    Ankara'yı bilmem ama ben İstanbul'da 2 buçuk ay boyunca her gün uğraşmama rağmen zoraki bir göz doktoru randevusu aldığımı biliyorum.

    Mesela kendim için aylardır çene cerrahı randevusu kovalıyorum. Bir tane bile çene cerrahı randevusu yok.

    Eğer bulabiliyorsan söyle. Eğer İstanbul'da bir tane devlet hastanesinde açık bir çene cerrahı randevusu bulursan burada herkesin önünde sana ''Ben malın önde gideniymişim, kusura bakma'' diyeceğim.

    Yine de verdiğin örnekler bana pek gerçekçi gelmedi. Sanki bir devlet hastanesi değil de Acıbadem ya da Amerikan hastanesinde muamele görmüşsün gibi. Var mı Türkiye'de öyle bir devlet hastanesi? Varsa bu sayfadaki diğer arkadaşlardan bir kişi daha bana örnek versin.

    Sen Amerika'dan gelip falanca şeyler yaptım diyerek sistemi övüyorsun. Biz burada yıllardır ebeveynlerimizin sağlığı için savaşıyoruz ve karşılaştığımız aksaklıkların nasıl olduğunu biz biliyoruz.





  • Öncelikle geçmiş olsun. Annelerimiz canımızdır. İnşaallah iyi bir tedavi aldırabilirsin. Ancak İstanbul'da 20 milyon insan var ve Ankara'nın yüz ölçümü olarak 5'te 1 olan bir şehir. 20 milyon insana doktor da bulunmaz, randevu da alınmaz. Küçük şehirleri deneyin. Sırf bu yüzden Ankara'dan ev aldım, Ankara'da okudum, Ankara'da büyüdüm. İstanbul'u da ne görmeye gelirim ne de severim. 2 yakalı bir yarım adaya 20 milyon insan dolarsa olacağı budur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.