Şimdi Ara

İLANDAKİ PASSAT ALINIR MI? ALINMAZSA NE ALABİLİRİM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar;

    Yaklaşık 1 senelik arabasızlıktan sonra nihayet araba alma potasına girmiş bulunuyorum. Allah izin verirse, en geç 1 ay içerisinde yeni arabama kavuşmuş olacam. Öncelikle alacağımız araba muhakkak ve muhakkak otomatik ve dizel olacak, bundan kaçış yokumuz yok. Yılda en fazla 12.000 km yapıyorum. Biliyorum bu km için dizel almaya değmez ancak aile büyüklerini kıramadığımız için araç dizel olacak. (Bu konu hakkında yorum yapmazsanız sevinirim zira halen kızgınım bu konuda)

    Eğer ikinci el olacaksa max 45.000 km de olacak, 2007 model ve üstü olacak. sıfırda olsa ikinci el de olsa 52.000 TL'den fazla veremiyorum ne yazı ki. Genellikle şehir içi kullanılacak. Kalabalık bir aile değiliz, bir eşim ve bir de ben. Allah izin verirse de gelecek sene bir de bebek :)

    İnternetten iki tane ilan buldum. sizlerde değerlendirirseniz çok sevinirim. Yada bunlar olmazsa ne alabilirim ve neden?

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volkswagen-passat-2007-model-2-0-140-hp-passat-comfortline-tiptr-vites-29085682/detay

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-volkswagen-passat-57-000-binde-29024209/detay







  • hatta az daha koy git 2010 model al derim sıfır epica ön yargılı olma git bir incele arabayı sonra gel haklıymışşsın diceksin
  • Hocam öneri güzel ama marka prestiji bakımından beni çok düşündürüyor.


    quote:

    Orijinalden alıntı: troy

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-epica-ilk-sahibinden-hatasiz-beyaz-chervolet-epica/detay?


  • quote:

    Orijinalden alıntı: nesferatu

    Hocam öneri güzel ama marka prestiji bakımından beni çok düşündürüyor.


    quote:

    Orijinalden alıntı: troy

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-epica-ilk-sahibinden-hatasiz-beyaz-chervolet-epica/detay?





    sen al wv al ne diyim o zman (: ama dediğim gibi git bir chevrolet bayisine git bir inceler derim ben genede



    edit:
    çocuk olukca demişşsin çoğu araçta olmayan bebek koltugu bağlatı yerleride var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi troy -- 22 Ekim 2010; 16:10:33 >




  • Çiziklerden dolayı boyalı ve diğer Passat ise Bağcılardan.

    Aklını kullan arkadaş.
  • vw ye tonla para verme....prestiji geç işte vw kullanıcıları dışında kimse vw nin prestijli marka olduğunu bilmiyorrrr (1998 passatım vardı) bence o paralara çok fazla 0 araba seçeneği var...hemde az km yapıyorsanız benzinli alın derim 3-4 bin fark ödeyipte dizel almak mantıksız olur çok km de kendini kurtatır dizel



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darktreys -- 22 Ekim 2010; 16:48:15 >
  • quote:

    KAPUTUNDA ÖN İKİ ÇAMURLUĞUNDA ... ÇİZİKLERDEN DOLAYI LOKAL BOYA VARDIR


    Çiziklerden ötürü kaputta ve ön iki çamurlukta boya !!!

    Hayret çizen adam öyle yerleri çizmişki araba önden kaza yatığında neresi boyanıyorsa oraları çizmiş...
  • Gri olan passatı tramerden vs kontrol ettim. Herhangi bir sonuç çıkmadı. Ama bej renkli olan passat hasarlı dedi sadece, herhangi bir tutar bilgisi vermedi. Acaba golf 6 mı alsam 1.6 TDI DSG???
  • Arkadaşın dediği gibi VW sahipleri dışında kimse VW nin prestijli olduğunu düşünmüyor.
  • 2.0 passat alicaksan 2008den yukari bakmani oneririm.Cr sistemi dolayisiyla.Beklentilerini karsilar kaliteli konforlu cok rahat arabadir.
  • Merhaba sevgili Nesferatu,

    Zaman geçti ve seni de PASSAT sahipleri arasında görme anı geldi demek. Öncelikle tercihin nedeni ile seni tebrik ederim. Aracın dizel olma şartı nedeni ile diğer değerli alternatifleri elemek zorunda kalmana üzüldüm. Yılda 12.000 km bir dizeli ne vergisi, ne maliyeti ile haklı çıkartır ama madem bu konu hakkında yorum yapmamıza gerek yok, bence de öyle bırakalım.

    2.0 TDI motorlu PASSAT'lar ilk satın alındığında % 60 ÖTV'leri ve buna göre de daha fazla tutan KDV'leri nedeni ile 1.4/1.6 motorlu araçlar kadar hesaplı olamamışlardır. Elbette elin Almanı gidip Türkiye'deki vergi düzenlemesine uygun araç, hele ki dizel motorlu araç, üretmeyecek ve bu nedendendir ki yüksek hacimli dizel motoru nedeni ile "pahalı" damgası yiyen bu araç ikinci elde de pahalı kalmaya/olmaya devam etmiştir. 2.0 TDI 140 HP Comfortline model 6 ileri manüel vitesli PASSAT anahtar teslimi 75 bin ve 6-DSG otomatik vitesli PASSAT anahtar teslim 80 bin civarında fiyatlarla satılmıştır ve sonuç olarak da ikinci eli her zaman bu maliyetinden dolayı daha yüksek seyretmektedir.

    45-50 bin TL'ye alternatifleri Sahibinden.com, Arabam.com ve DOD.com.tr sitelerinde değerlendirebilirsin. Özellikle bu araçlar yüksek kilometreli olurlar çünkü çoğunun amacı uzun yol yapmaktır. Ne var ki 2 yıllık garanti süresinin sonundan sonra bakım, onarım ve tamirat için Yetkili Servise sadece kasko veya sigorta kapsamında gidenler dışında uğrayanlar pek azdır. Yetkili servisin yüksek fiyatları araç sahiplerinin büyük bir bölümünün Özel Servislere gitmesine neden olmuştur. Parça fiyatlarının maliyeti nedeni ile de farklı kaynaklardan temin edilen yedek veya yenileme parçaları orjinali gibi olmadığından her zaman arzu edilen sonuç elde edilememiştir.

    Bu motorlar yüksek kilometre yapmak için özellikle geliştirildiğinden 100.000 km devirmiş bir model bakımları düzenli ve doğru bir şekilde yapıldığı ve sahibi/önceki sahipleri tarafından efendi (?) kullanılmış olduğu sürece (işte bunu her zaman bilemeyiz) size de aynı şekilde iyi hizmet edecektir, tabi siz de aynı şekilde gerekli şartları yerine getirirseniz.

    2.0 TDI motorların sıkıntısı, yüksek güç ve düşük yakıt tüketimine karşın;

    1. TURBO - Hava sevkiyat bağlantı borusu ilk modellerde yerinden çıkabiliyor
    2. EKSANTRİK KAYIŞI - Zamanında değiştirilmeyen kayış risk teşkil ediyor
    3. YAĞ ve YAKIT - Kalitesiz motor yağı ve dizel yakıtına karşı hassas
    4. ENJEKTÖRLER - Çok pahalı ve yetkili serviste tanesi 1.500 TL'ye satılıyor
    5. DSG Şanzıman - 6 İleri DSG yağı da değişiyor, biraz masraflı bu arada

    Bu nedenle, değerli arkadaşım, 2.0 TDI motorlu PASSAT'lar çok kilometre yaptıklarından ve ikinci elde de psikolojik sınır hep 100.000 kilometre olduğundan kilometre oynamaya en çok maruz kalan araçlardır. Alacaksan;

    - Servis Bakım Kayıtlarını
    - TRAMER, Sigorta, Plaka Kaydı
    - Ekspertiz Raporu

    gibi destekleyici belgeleri muhakkak surette iste. Satıcıların her türlü oyunlara başvurdukları bir ortamda dürüst ve iyi niyetlileri ayırmanın bile çok zor olduğu ve kurunun yanında yaşın da cayır cayır yandığı bir zamanda düşük kilometre, az kullanılmış, sigara içilmemiş, darbesiz-boyasız-çiziksiz-değişensiz, servis bakımlı, garajda muhafazalı ve çoğunlukla uzun yol yapmış bir PASSAT ya da hehangi bir araç bulmak her zamankinden daha zor.

    Aramalarında yardımcı olmaya çalışırız. Yakın çevre, tanıdıklar bir alternatif olabilir, VW Bayilere de bilgi bırakanlar olur, galeriler hakkında birşey diyemeyeceğim, interneti de aklından çıkama ama.

    Selamlar,

    Taner Göde




  • VW prestij aracı değildir, VW sahipleri de öyle düşünmüyor zaten, bu konuda müsterih olabilirsiniz.

    Cazgır ev kadınının evlenme çağına gelmiş kızına damat araması gibi "kızım şöyle, kızım böyle, çeyizi hazır, gelinliği dikildi" tarzında da Almanya'da prestijden hiç söz edilmeyen VW marka araçlar Türkiye'de sağolsun Doğuş Otomotiv adlı Yetkili Distribütörün yüksek fiyat ve garip reklamları sayesinde sınıf atlatıldı. Almanya'da polis-ev kadınları ve satış temsilcilerinin bindiği araç olan PASSAT VARIANT Türkiye'de "BABA" arabası olarak tanıtıldı, VW marka araçlar ülkemizde yayınşanan reklamlarda hep o üst ve elit krem kaymak tabakaya hitap etmeye zorlandı, halbuki anavatanı Almanya'da durum hiç de öyle değil.

    Kendim 3 yıla yakın süredir PASSAT sahibiyim. Aracımın dikkat çektiğinin farkındayım. Ancak benim dikkatimi de başka araçlar çekiyor. Bu nedenle lütfen "prestij" kavramından burada hiç söz etmeyelim. Almanya'da olsaydım PASSAT alıp almayacağım hususunda aklımda soru işaretleri belirirdi, çünkü orada marka-model-motor seçenekleri Türkiye'dekinin 10 katı. Almanya'da satılmayan JETTA için bile Doğuş Otomotiv reklamlarında "Prestij standart" ve "Sizi gökyüzüne çıkartır" gibi gereksiz ve ilgisiz sloganlar kullandı ki sanırsın JETTA değil İngiliz el yapımı limuzin satıyor. Bizim kaybettiğimiz ne yazık ki bu henüz gelişmemiş ama vergiler altında da ezilen zayıf otomobil sektörü.

    Sanırım kendimi iyi ve yeterli şekilde ifade ettim.

    Saygılarımla,

    Taner Göde

    quote:

    Orijinalden alıntı: unknownartist

    Arkadaşın dediği gibi VW sahipleri dışında kimse VW nin prestijli olduğunu düşünmüyor.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: darktreys

    hemde az km yapıyorsanız benzinli alın derim 3-4 bin fark ödeyipte dizel almak mantıksız olur çok km de kendini kurtatır dizel



    Her ay aldığınız maaşı düşünün.

    Az paraya daha çok yol yapmak mı , yoksa çok paraya daha az yol yapmak mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: troy

    hatta az daha koy git 2010 model al derim sıfır epica ön yargılı olma git bir incele arabayı sonra gel haklıymışşsın diceksin


    Ben bunu gördüm,hiç de öyle aman aman bir şey değil.Şu ahşap görünümlü şeyler,dolmuşlara takılanların kalitesinden desek yalan olmaz.
  • Vereceğiniz rakam 50.000 tl'den yukarı ise Comfortline donanımlı bir Passat bana açıkcası hiç cazip gelmiyor.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-ford-mondeo-2008-model-29-000-kmde-mondeo-tdci-titanium-33233939/detay
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-ford-mondeo-ilk-sahibinden-sigara-icilmemis-sifir-ayarinda-mondeo-33068942/detay

    Bu ilanlarda görüleceği gibi(adamlarında reklamını yaptık bu arada, arayıp ücret talep edecem) sahibinden com jargonuyla rakibine göre FULL+FULL bir Mondeo tercihim olurdu. Motor olarak hiçbir eksisi yok. Herşeyi geçtim genişliği, ses sistemi ve tabi ki o efsanevi yol tutuşu bile Mondeo almaya yeter bence, ayriyeten kalite olarakta Passat'tan hiçbir eksiği olacağını düşünmüyorum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Trabzon61~

    quote:

    Orijinalden alıntı: darktreys

    hemde az km yapıyorsanız benzinli alın derim 3-4 bin fark ödeyipte dizel almak mantıksız olur çok km de kendini kurtatır dizel



    Her ay aldığınız maaşı düşünün.

    Az paraya daha çok yol yapmak mı , yoksa çok paraya daha az yol yapmak mı ?



    İyi güzel diyorsun ama daha bunun vergisi var.Tam emin değilim ama 2.0 motorun kaskosuda pahalı oluyor.Bakımıda benzinliden masraflı...Arkadaşın aylık yapacağı yol 1000 km.Bu km de hangi birini amorti edecekte kâra geçecek?Benim araç hergün saatlerce kapıda yatıyor,zorda kalmadıkça uzun yola bile çıkarmıyorum ayda 1500 km yol yapıyorum.

    Aynı paraya cc göstergeli ve daha düşük km de 1.4 tsı lar ama tercih meselesi.2.0 tdı dsg de güzel giden bir araç ama fazla km yapmayınca çokta ekonomik olmuyor.Güç için alacaksan o ayrı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhilleus -- 26 Ekim 2010; 12:17:46 >




  • güç için derken ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.