Şimdi Ara

İlginç bir CD-DVD Rom hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yaklaşık bir haftadır ilginç bir durumla karşı karşıyayım. Bilgisayar açıkken veya yeni açılırken eğer cd-dvd rom içinde cd veya dvd ( farklı farklı cd ve dvd ile de denedim) varsa bilgisayar reset oluyor. Cd yada dvd yi çıkarmazsam bu işlem sürekli oluyor. Cd yada dvd yi çıkardığımda ise bilgisayar normal açılıyor. Anladığım kadarı ile cd-dvd rom sürücüler okumaya başlar başlamaz reset yaptırıyor. İki tane yeni sayılacak sata cd-dvd rom um var. LG HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40 ve TTSCorp CDDVDW SH-S223B her ikiside aynı şekilde reset attırıyor. Her iki cd-dvd sürücüyü başka bilgisayarda denediğimde ise normal okuma yazma yapıyorlar. Bu durumda problem anakarttadır diye yeni ve eski biosları tekrar yükledim ama değişen bir şey yok. Bu arada her iki cd-dvd rom için sitelerinden Win7 uyumlu yeni firmware lerni yükledim. Ayrıca farklı sabit disklerden WinXp, Vista ve Win7 de de denemelerimde sonuç aynı sürekli reset durumu var. Problemin ne olduğu hakkında bir fikri olan varmı acaba ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.







  • PSU'da sorun olabilir. Optik sürücülerden anlamam ama okuma işlemine geçtiği zaman daha fazla güç sarfedip psu yetmiyor olabilir. Fan,kart okuyucu vs. gerekli olmayan fazlalıkları çıkardıktan sonra bir daha deneyin
  • Fikrin için teşekkür ederim. Problemi bulmamı sağladın. Bilgisayarda 480 watt psu takılı idi. Ekran kartı hariç, ram slotunda tek bir ram bırakarak ve hdd nin fişini çekmeme rağmen resete devam etmesi üzerine yedekteki 300 wattlık psu yu denedim ve her iki cd-dvd rom da normal çalıştılar. Yardımın için tekrar teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hölüzöfül

    Fikrin için teşekkür ederim. Problemi bulmamı sağladın. Bilgisayarda 480 watt psu takılı idi. Ekran kartı hariç, ram slotunda tek bir ram bırakarak ve hdd nin fişini çekmeme rağmen resete devam etmesi üzerine yedekteki 300 wattlık psu yu denedim ve her iki cd-dvd rom da normal çalıştılar. Yardımın için tekrar teşekkür ederim.


    Önemli değil 480W olan tahminimce bozuk.




  • sistem parçlarında oc yaptıysan 300 watt sıkıntı yaratabilir. umarım tam bir 300 watt lık psu dur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.