Şimdi Ara

İlginç bir problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bilgisayarımın hiç açılmama gibi bir problemi vardı, bazen açılıyordu ancak 2-3 dk sonra kitleniyordu ve baştan başlamıyordu. Pc açılıyordu ancak ekrana goruntu gelmiyor hdd okumaya başlamıyordu. Tüm parçaları denedim hepsi sorunsuz gibiydi ve geriye anakart kaldı. Bugün yeni bir anakart aldım, parçaları yerleştirip çalıştırdım. Sistem sorunsuzdu driverları yüklüyorum sonra pc yi yeniden başlat diyordum. Ancak bazen pc yi kapat veya yeniden başlat komutu verdiğim zaman pc kapanmıyor veya yeniden başlamıyor oylece duruyor. O komutu verdikten sonra pc kapanmamakla beraber diger programlarda acılamıyor (pc kapatılmakta tarzı bir hata veriyor). Bunun üzerine kapama tusuna uzun süreli basarak kapatma yapıyorum. Ancak bu kapama işleminden sonra tekrar pc yi acmaya calısınca pc acılır gibi oluyor yani işlemci fanı calısıyor ancak hdd ve ekrana goruntu gelmeden hemen once pc kapanıyor, sonra tekrar aynı yere kadar acılıyor tekrar kapanıyor boyle sürüp gidiyor taki ben fişi çekene kadar. Fişten çekip taktıktan sonra sorun yok açılıyor. Yani pc nin bu aşamadaki 2 saniye acık kalıp tekrar baştan başlamsının sebebi nedir arkadaşlar. Daha önce başına bu tip bişe gelen varmıdır? Yazılımsal bişe değişdir diye düşünüyorum çünkü henüz başlangıçta bu tekrar tekrar açılma olayı gerçekleşiyor. Şimdiden yardımda bulunacak arkadaşlara teşekkürler...

    Not: power supply - hdd - anakart yeniledim 2 gün oldu, yenileme sebebimide ilk cümlemde açıkladım.







  • üstad merhaba ,kolay gelsin öncelikle ama diyecegim su okudugum kadariyla RAmler ayni degilmi? keske ilk rami degistirseydin anakarttan önce.Anakartin ram seciyor yada sendeki durum ramin anakart seciyor olabilir.. anakartin kitapcigindan senin ramlerin hiziyla MHZ / kapasitesiyle gb , CL (cache latency ) si ile ve dual channel destegiyle ilgili konulara bakip emin ol derim .biostan ona göre konfigürrasyon gerekebilir..özellikle anakart yeni , daha yeni nesil ramlere göre ön ayarli gelmis olabilir..yani özetle önce bios ram ayarlari , sonra da baska ramle denemek gerekebilir.biosla oynarken es zamanli , ramleri teker teker , cift kanal tek kanal bütün kombinasyonlar bittikten sonra yinede düzelmiyorsa baska ram ile denemek son care.
  • Ramlerde problem olabilir, dual 2gb (1x1) kingston ram var. Ayarlarda sorun yok, tek tek deniyorum farklı slotlar deniyorum problem aynı. Normal kapat veya baştan başlat komutunda sorun yok 20-30 kere denedim nerdeyse. Problem sadece, bir driver yukledim yada bir guncelleme indirdiğimde pc soruyor yeniden başlaması gerek diye ve eğer yeniden başlat seceneğini secersem pc kapanmıyor ve yeniden başlamıyor. Açma kapama tusuna uzun basmam gerekiyor. Böyle yapıncada dediğim olayı yapıyor; yani tekrar açarken 2 saniye elektrik geliyor kasa ışıkları ve işlemci fanı çalışıyor ve kapanıyor, sonra yine aynı açılıyor kapanıyor. En son fişi çekip tekrar takıyorum ve düzeliyor.
  • Simdi anladigim ve sizin de dediginiz gibi sorun 99% yazilimsal degil ..cünkü windowsun driver indirdikten sonra yeniden baslat dediginde donmasini unutalim , zaten siz power tusuna basili tutup kapatinca artik windowsla ilisik kesildi bitti .Sonra acinca bilgisayar 2 sn sonra biosu bile göremeden kapaniyor, daha winsows filan ortada yokken..yani sorun bu ve ortada windowssal bi durum yok diye düsünüyorum..Normal bilgisayar bunu yapmamali.Simdi düsündügüm kadariyla olay, anakart yada üzerindeki bilesenlerin bazilarinda (burada ilk süpheli ram) elektrik desarji gerceklesmiyo , ancak fisten cikarip takmak gerekiyo , buda anakart , psu ekran karti yeni oldugu icin bitek ram e kaliyo. bide son olarak evdeki prizlerde bazen sorun olabiliyor , temiz reguleli bi kaynakla deneme sansi olsa ic rahatligiyla ram denebilirdi..Baskasinin evinde mesela..Bisey daha aklima geldi, anakarti yeni aldiktan sonra , anladigim kadariyla bastan temiz bir format ve kurulum degilde sadece anakart driverlarini kurmussunuz? öylemi? eger öyleyse cok verimsiz ve sorunlu oldugunu söyleyebilirim..diger hic bi bilesende degil ama , yeni anakartla muhakkak benim tecrübelerim sifirdan temiz windows gerektigi seklinde....ram almadan bunuda bi deneyin..belki windows , yeniden baslatmada takilmazsa , ramlerde de desarj sorunu ortadan kalkabilir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buddah -- 23 Ağustos 2010; 2:17:18 >




  • Anakartı aldıktan sonra yeni hdd mi şekillendirip sıfır windows kurdum, tüm driverları tek tek kurdum oraya kadar problem yoktu. Ramleri memtest programı ile denedim herhangi bir hata vermedi acaba bu ramların %100 saglam oldugunu kantlarmı. Birde ramlerde sorun varsa ikisinin birden aynı anda bozulma olasılıgı varmıdır cunku tek tek takıncada aynı hata ile karsılasıyorum. Acaba bir yerden ddr2 ram bulup denesem ve yine aynı hatayaı verse sorun %100 işlemci diyebilirmiyiz. Çok karmaşık bir durum ve pc bana heran lazım, dolayısı ile servise götürüp 4-5 gün kaybetmek istemiyorum. Son olarak evdeki elektrik hattından bahsetmişsin böyle bir olasılık varmıdır varsa evdeki diğer sigortalara baglı olan bir prizden deneme yapsam olurmu yoksa baka bir evdemi denemeliyim
  • Sorunu halen daha çözemedim ancak bazı şeyler dikkatimi çekti, normal kapat deyince pc kapanmıyor ancak kapat komutundan sonra 2dk bekleyince kapanmaya başlıyor, yani 2dk beklemeyip kapama tuşuna uzun basarsam sonraki açılışta pcyi açmıyor eğer fişi çekip takmazsam. Birde başlattan pc yi kapat yerine görev yöneticisinden bilgisayarı kapat tuşunu + ctrl ye basınca sorunsuz pc kapanıyor. Donanımsan diyordum ama sanırım yazılımsal bir sorun var. Ayrıca pc yi ilk kurdugumda sorun yok, programlar yüklendikce bu sorunu yapıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.