Şimdi Ara

İlginç Dizaynlı Cpu Sogutucu AURAS CTC-868 alınmaya degermi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://evrenshop.com/asp/show_stock.asp?product=.au01

    bu sogutunun şekli çok hoşuma gitti ayrıca 2 tane 92'lik sessiz fanı + fazla sayıda ısı dagıtıcı yaprakları ve pipeleri var kanımca performansı baya iyi olabilir ne dersiniz arkadaşlar kullanan eden varmıdır bunu bilgi versin az ???

     İlginç Dizaynlı Cpu Sogutucu AURAS CTC-868 alınmaya degermi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pukaa -- 26 Eylül 2007; 18:59:09 >







  • Bence öyle düşünmemelisin. Ben yıllarca bu dersi aldım bilgisayar parçaları konusunda. Bildiğinden şaşmayacaksın. Bilmediğin bir ürün, değişik dizayn + pazarlama stratejisi olarak ;"bilmemkim firmanın üretmiş olduğu bilmemne teknolojili süper ürününü sunar"

    Bunlara kanmamak lazım. İyi bir ürün de olabilir ama kullananlardan tavsiye almadan kullanmam şahsen.
    Ayrıca sitesinde 3 değil, 2 fan ile geldiği yazıyor.
    Bir de renginin beyaz olması dikkatimi çekti, yani alüminyumdan yapılmış. Bence alüminyum değil de komple bakır olmalıydı. Bu da bir eksi..
  • evet 2 tane fanı varmış pardon bende zaten kullanan biri varsa performansı hakkında bilgi almak için açmıştım konuyu PcLabs'ta inceleme varmış baktım biraz fakat hiçte iyi diil performansı bi alt modeli bile 1 - 2 derece farkla bunu geçmiş
  • selamlar ürün anladığım kadırı ile en azından resminden anlaşıldığı kadarı ile alüminyum olmalı bakır değil ki bakır tercih sebebi olmalı bu tip durumlarda en azından benim için o şekilde.
    bakır tüm diğer ürünlere göre altın hariç çok daha hızlı bir iletken sıcağıda soğuda çabuk algılar ve yayar bu önemlidir ama bence herkesin atladığı bir şey varki o da sadece cpu fanı iyi olduğunda iyi bir soğutma elde edileceği düşüncesi bu çok yanlış bir düşünce ve beklentidir. çünkü sonuç itibariyle cpu fanı mantık olarak kasanın içindeki havayı kullanarak işlemcnin üzerinden emdiği ısıyı pipelar veya direkt bakır taban üstünden bakır panellere yayar ve deminde dediğim gibi kasanın içerisindeki hava ile üfleyerek soğutmaya çalışır işte bence üstüne kafa yorulması gereken konuda burada başlıyor asıl kasanın içerisindeki havayı soğutmak gereklidir. Eğer kasanın içerisinde ki ısı 30° altında kalabilirse ki daha soğuk olabilirse bu çok çok daha muhteşem bir sonuç elde etmenizi sağlayacaktır. gerisi aslında biraz hikaye şimdi şöyle diyeyim ben yaklaşık bundan 7 sene kadar önce satın almış olduğum amd işlemci ama şimdi tam modelini hatırlayamıyorum fanı tamamen işlemci üzerine oturan be tamamen bakırdan olan p4 3,6 478 işlemcime de kendim söküp monte edip ayarladım ve çalışır hale getirdim evet ısı kendi standart fan sisteminden kabaca 10° kadar aşağı indi ama anlatmaya çalıştığım gibi asıl mevzu kasanın içerinde oluşan ısı birikimini dışarıya atmak ki bence ozaman ısı ciddi oranda 39-40° ıdle a inebiliyor ve bence bunu yapmanın da bir yolunu buldum oda temiz havayı dışarıdan alıp ısınmış havayıda dışarıya atmak oldu.

    Bu konuda fikir alış verişi yapmak isteyen arkadaşlar ile temas kurmak hatta bir proje haline getirmek gibi bir niyetimde var.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soneralp -- 26 Eylül 2007; 22:57:25 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.