Şimdi Ara

İlk Açılış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 5 yıldır bilgisayar üstünde uğraşıyorum parça çıkar tak windows kurmak driverları yüklemek gibi tabi kendi bilgisayarımda bugüne kadar hiç Windows Xp yüklemedim ve bilgisayar ilk toplanıp açıldığındaki yükleme yapmadım yakında yeni bir bilgisayar alacağım harddiski bölümlere ayırmayacağım benim merak ettiğim şu bilgisayarı eve getirdikten sonra xp cdsini koyup açtığımda harddiski görecekmidir yoksa FDISK yapmak zorunlumudur.



  • fdisk yapacaksın .. hangi hdd markası aldıysan onun disketinle formatla yada xp cd si ile yapabilirsin.
  • Sorunu biraz daha açar mısın ? Kendi hardiskin varda onu mu takacaksın ? Yok bilgisayar C , D şeklinde bölünmüş ise ve ben bu şekilde istemem diyorsan FDISK yapmak zorundasın.Windows XP'de format ise gerçekten çok kolay bilgisayarın açılışında CD desteği ile açmayı iste sonra bilgisayarın yanında firmadan alıyorsan yanında restore cdsi verilecektir o seni adm adım götürecektir..

    Disket misket uğraşmak yok yani formatı da cd ile atacaksın daha önce atmamışsın ya bilgilendirme mahiyetinde söyledim.
  • benim tam olarak anlatmak istediğim şu diyelim X markanın 120gb'lık bi hddsini aldınız bu hdd'de otomatik olarak 120gb'lık bir C: bölümü varmıdır yani hddyi alıp taktıktan sonra bilgisayarı bi sistem disketi ile açıp format C: deyince 120gblık kullanım alanını oluşturabilirmiyiz yoksa önce fdiskle C: diye bir bölüm yaratmamız lazım mı
  • yeni aldığın hdd de c: bölümü olmaz fdisk yapman lazım ama oyle win98 deki gibi fdiskle uğraşmana gerek yok XP cd sinden boot edince ekrandaki yönergeleri dikkatlice takip edersen kolaylıkla diskini kullanılabilir hale getirebilirsin
  • Merhaba ve hayırlı olması dileklerimle.!
    Öncelikle şunu belirteyim ki Hard Disk ne kadar büyük olursa olsun ona mutlaka bir DEPO bölümü ayırmanı tavsiye ederim.!

    Şimdi; Hard Diski takıyorsun ve bilgisayarını açıp BIOS bölümünden Hard Diski görüp görmediğini kontrol ediyorsun. Eğer görüyorsa sorun yok.
    CD-ROM'a XP CD'sini tak ve kurulumun başlaması için bir tuşa basarak devam et. Sözleşme yazısı gelecektir, orayı "F8" tuşuna basarak devam et. Yeni gelecek ekrandaki yazıları oku ve kurmak için Enter tuşuna bas falan yazılar var. Orada yapacağın en önemli durum ( Hard Disk HAM olduğu için boş olarak gözükecektir.) Hard diski bölmek olacak. 2ye böl ve C:\bölümüne XP'yi kur.
    İşin içinden çıkamazsan bana PM yaz, elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.
    Aslında XP kurmak çocuk oyuncağı gibi bir şey. İstersen imzama tıkla "Programlar" bölümünde "XP Antreman" yazılımı var küçük bir şey onu indir ve kur bir başka bilgisayara oradan nasıl yapacağın konusunda yardım al. Program İngilizce'dir.




  • xp halleder.aldıgın cd ham olur.98 deki gibi fdisk felanla ugrasmazsın.sata harddisk almassan xp kendi gorur ve kurarken fdiskinide yapar formatınıda yapar.bolmek istemiyorum demişsin.bence kesin böl.ilk defa xp kullancaksan 3 e bölmeni tavsiye ederim.ben söyle böldum 8 gbfat32, 3 gbfat 32 geri kalan ntfs.ntfs olması senin için iyi olur.basitce anlatıyım. yetkisiz birisi bilgisayarını acarsa yanlıslıkla ntfs surucundeki dosyalarını silemez.ayrıca scandisk diyede birderdin kolay kolay olmaz.8gb lik bölume sistemini kurarsın.3 gb lik kısmada ghost alırsın.kolay gelsin.xp kolaydır.acemiler için.98 kullanmıs biri xp yi parmagında oynatır.
    not istersen 2 ye bol . ilk bolumu biçimlendir.xp kurulduktan sonra 2 ci surucuyle istedigin gibi oynarsın(bişey kaydetmedikce)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vermineus -- 20 Mart 2005, 5:25:40 >
  • xp kurmak 98 kurmaktan daha basit
  • xp cd si varken istediğin kadar bölebilirsin HD yi fdisk ten daha kolay.
  • Öncelikle beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim,bir sorum daha olacaktı Serial Ata Hdd alacağım sanırım SATA disklerin driverlarını yüklemek lazımmış bu işlemi windows xp kurulumu sırasında yapmak mı zorundayım yoksa windows xpyi kurduktan sonra görüntü kartı driverı yükler gibi yapabilirmiyim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: darkness532

    Öncelikle beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim,bir sorum daha olacaktı Serial Ata Hdd alacağım sanırım SATA disklerin driverlarını yüklemek lazımmış bu işlemi windows xp kurulumu sırasında yapmak mı zorundayım yoksa windows xpyi kurduktan sonra görüntü kartı driverı yükler gibi yapabilirmiyim.


    dostum yanlış hatırlamıyorsa xp kurulumu başladığında sana soruyor. f6 ya basman gerekiyor sanırım..
  • sata disklerin bazen yanında disket veriyorlar oradan tanıtıyorsun. bazende xp kendisi tanıyor.
  • satayı ek disk olarak kullanacaksan xp kurduktan sonra bios cd n ile tanutabilirsin.xp yi sata diske kurmak istiyosan tanıtman sart.otomatik tanımıyosa yanında disket verirler zaten.xp kurarken 3uncu partı cart-curtlarını yuklemek için f6 ya basın gibi bir yazı gecer o arada f6 sanırım basıyosun.disketten tanıtıyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.