Şimdi Ara

İlk Defa iOS Kullanacaklara Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.178
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu zamana kadar herhangi bir apple cihazı kullanmayan, arkadaşlarımın cihazlarını da karıştırmayı sevmediğim için eline dahi almayan birisi olarak. android ekosisteminden ios ekosistemine geçişteki avantaj ve zorlukları kendi açımdan yazacağım.

    öncelikle; ios inanılmaz zorlu ve standartlar üzerine kurulu bir işletim sistemi. android'de herhangi bir şeyi yaparken düşünmeye ihtiyacınız olmuyor ama dediğim gibi ios üzerinde herşeyin bir standardı var. arayüz mesela standart ve karışık.

    zil sesini istediğiniz gibi değiştirememekten tutun, dosya yöneticisine, android ek donanımlarının uyumsuzluklarına, paylaşım özgürlüğü kısıtlamalarına kadar bir çok problemi var. dosya yöneticisi konusu mesela; ben nokia n9'da kullandım. benim için en başarılı dosya yönetim işleri meego ve symbian üzerindeki dosya yöneticileridir. android'in elementlerinden dolayı dosya yöneticisi arayüzlerini sevmesem de beterin beteri varmış, ios'taki tam bir facia. kullanım rahatlığı neredeyse hiç yok. ne amaçlı konulduğunu bile anlamadım açıkçası.

    wifi ve bluetooth gibi donanımlar siz ayarlara girip tam kapatmadıkça navibar üzerinden tam kapanmıyor. LE modunda devam ediyorlar. navibar da yukarıda değil, tersine aşağı konumlandırılmış.

    evdeki yarım akıllı televizyona ekran yansıtamayan bir cihaz. anlık bir sunuyu ekran yansıtarak yapmayı tercih etmek isterseniz illaki ek bir donanıma gerek duyuyorsunuz ama 6~7 senelik s4 mini bile tek tuşla saniyesinde ekran paylaşabiliyor aynı cihaza.

    internet tarayıcısı "safari" berbat. sanıyorum diğer tüm tarayıcılar da safari'nin modifikasyonu bir nevi. android veya diğer platformlardaki gibi özgürlüğü unutun, orada da bir standart var. safari ne kadar iyiyse, diğer tarayıcılar da o kadar iyi olur, belirli protokoller var. safari'de ftp desteği yok mesela, yıl 2020, çok ilginç.

    haa unutuyordum, internetten mp3 indirip tabirle "laps diye" dinleyemiyorsunuz. bu da ilginç. illaki itunes ile bilgisayara bağlayacaksın. bilgisayarınız yoksa eğer, geçmiş olsun.

    peki geleyim sevdiğim kısımlara... hep mi kötü? -tabiki hayır.

    öncelikle siri bir harika, bence emsali yok ama geliştirilmeli. 2 onaylı dosya silme yetkisi vesayre verilebilir. hani ilk zamanları nasıldı bilmem ama cihazı ilk kullanırlen wifi bile açamayan biri olarak, siri üzerinden bir çok işi yaptım. bir şeyi arayıp bulamazsam direk siri'ye soruyorum, hallediyor. gerçekten çok başarılı. yazdırırken de google kadar iyi bir dikte programı var onu da kullanıyorum arada o program da çok başarılı.

    cihazın malzeme kalitesi oldukça iyi. bununla beraber kamerası iyi, kamera yazılımı da iyi. herhangi bir donanımı iyi, donanımın yazılımı da iyi. kısacası bu kısımda sizi üzecek bir cihaz değil. elinizdeki cihaz ne ise, şıkır şıkır çalışıyor. haliyle belli standartlar üzerinde çalıştığı için de işlemciden kaynaklı gecikme vesayre yaşamadan, tabirle akarak kullanıyorsunız cihazı.

    bakın buraya dikkat; ios üzerindeki; google servisleri ve uygulamaları, windows servisleri ve uygulamalarından; bu yazılım şirketlerinin kendi platformlarındaki kullanımlarına göre çok daha iyiler, burası da çok ilginç. android ve windows üzerindeki aynı uygulamalar bu kadar iyi ve pratik değiller. gerçi microsoft, android üzerinde yine yaptı yapacağını ama android'deki bana göre kanayan yara dalvik'ten dolayı bir sıkıntı var.

    android ile ios'u bir binaya benzetirsem ikisinin farkı android'in temeli zayıf, binanın üzeri çok başarılı. ios ise temeli çok sağlam, üzeri ise zayıf demeyim de eksik ve gereksizlikle dolu.

    bunları bilerek hareket etmeniz, sizlerin artısına olacaktır. belki bir çok yerde yazılmıştır ancak, kişisel tecrübelerimi yazmak istedim. herkese iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • "Bu zamana kadar herhangi bir apple cihazı kullanmayan, arkadaşlarımın cihazlarını da karıştırmayı sevmediğim için eline dahi almayan birisi olarak"

    Valla şaka gibisiniz :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sucuk_Ekmek kullanıcısına yanıt
    kişi mahremiyetine saygımız var diyelim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 yılık android kullancısı ve daha 2 haftalık iPhone olarak dediklerinize katılıyorum. Android kesinlikle daha kullanıcı odaklı ve kolaylıklar içeren bir sistem. iOS ise daha kapalı ve sınırları var. Android de sen nasıl istersen iOS da Apple nasıl isterse. Ama android o donanımı bi türlü yazılım ile birleştiremiyor hep bu noktada Apple bunu yapıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ana menüde ekranı aşağı çek arama şeysi çıkacak. Bu arama ile kişilerden mesajlara, oradan uygulamalara, öneri ve web arama sonuçlarına kadar her şey çok hızlı bir şekilde listelenecektir.

    Android’te yoktur ve hayat kurtarır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    Mp3 indirip dinleyemedim ben...
    Buradan sonrasını okumadım. Gerek yok çünkü.
    Muhtemelen elinde İos bir cihazın yok, sağdan soldan duydukların var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mıknatıs20 -- 6 Ağustos 2020; 18:53:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bahsettiğiniz işi sanıyorum samsung'da ucundan yapmaya çalışıyor. zaten şu zamana kadar moto z dışında samsung olmayan android bir cihaz da kullanmadım. onda da vardı benzer bir arama çubuğu ancak şuanda apple'ın yaptığı çok daha iyi olmuş.

    bir kolaylık söz konusu ancak şuanda alışamadım. halen eski usul sürekli baştan açıyorum çoğunlukla uygulamaları. zamanla refleks edinirim diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mıknatıs20 M kullanıcısına yanıt
    şunu iyi anlamak gerek, ben hayatımda ilk defa ios cihaz kullanıyorum ve girişte de belirttiğim gibi kimseye şu zamana kadar bunun ne özelliği var, nesi iyi, nesi kötü diye sormadım. genelde masa üzerinden dokunmadan, şık duruşuna gözümle bakmışımdır. se 2020 almadan evvel incelemelerine baktığımda izlediklerimden kimse buraya yazdıklarım hakkında bir şeyler konuşmadı sanıyorum. genellikle tanınmış kişiler özellik söyleyip, kamerası şöyle, pili böyle diye bir inceleme yapmışlar. iphonedo'yu izledikten sonra karar verdim zaten almak için.

    ios hakkında tek bildiğim olay bluetooth ile dosya paylaşımı olmayışıydı bu cihazı aldığımda. çünkü çevremdeki iphone sahibi insanların telefonlarıyla benim ihtiyacım olacağı şekilde etkileşime girmedim.

    ios'a geçiş sebebim, bir çok android cihaz alıp sürekli sorun yaşadıktan sonra kendimi yeniden s4mini ile bulmam oldu. s4 mini; çok eski bir cihazım, çok da severim. defalarca arıza vermiştir, defalarca söktüm, taktım bazı parçalarını yeniledim vesayre... android 4.4 ile son sürümüne geldiği ve bir çok özellik olarak, artık bana yetmediği için. kafayı da bozarak ios işletim sistemine geçtim. kullandığım programların çoğu ios'ta var. hatta google'ın desteğini kestiği veya hiç vermediği programlar da var. bu arada google bile android 4.4'e desteği kesmiş durumda, eski çalışan programlarını dahi uygulama marketinden kaldırmış vaziyette.

    yaptığın eleştirinin gereksiz olduğunu düşünüyorum ancak yazımın ilk paragrafında yeterince açıkladığımı da sanıyordum açıkçası bu durumu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Detaylı bir yazı olmuş, emeğinize sağlık


    1) Zil sesi değiştirmek zor değil. Ben yıllardır 3utools kullanıyorum. Sorun olmuyor.
    2) Wi-Fi ve Bluetooth'un tam kapanmamasının bir sebebi var. En temel amacının bataryanın boşa gitmemesi diyebiliriz.
    3) Yeni nesil tv'lerde Apple TV var ama dediğiniz gibi eski tv'lere yansıtmak imkansız. DLNA kullanmanız gerekiyor.
    4) İşin garibi Safari ios'de en stabil çalışan tarayıcı. iOS 14 ile birlikte Safari'ye yeni özellikler geldi.
    5) MP3 indirme devri bitti. Biteli çok oldu. Apple Music ve Spotify üzerinden indirebiliyorsunuz.
    6) Bence Google Asistan siri'den daha akıllı. En azından google asistan iki dil anlayabiliyor. Bazen İngilizce kelime soruyorum. Google asistan çeviriyor ama siri'de çeviri özelliği yok.


    Aslına bakarsanız direkt android - ios benzetmesi yapmak yanlış. İkisinin de yaptığı şeyler aynı ama farklı yollardan yapıyorlar.
  • altı üstü telefon ya napıcaksınız alın kullanın.
    atla deve değil ya
  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    öncelikle teşekkürler. biraz eski kafalı olduğum için halen eski alışkanlıklarım devam ediyor mp3 indirme gibi. zaten şarkı arşivimi direk olarak itunes üzerinden attım. ilk attığımda hepsi tek liste şekilndeydi ancak sonradan liste yapmayı akıl ederek attım. fazla sayıda şarkıya sahip olduğumu düşünüyorum. zamanına göre de her şarkımı dinlerim.

    safari için şöyle diyebilirim galiba tam izah edememişim. arayüzünün basit ve kötü olduğunu düşünüyorum. çalışmasında problem gördüm diyemem. android chrome veya android opera'daki gibi ek özellikler de barındırmıyor. bu arada opera'yı da deneyimlemiştim. android opera, ios opera'dan oldukça önde bir tarayıcı, özellik açısından, sanıyorum apple'ın standartlarına takılıyorlar. eski alışkanlık ve şifrelerden dolayı, ios üzerinde sıklıkla chrome kullanıyorum ancak android'deki haline göre daha hızlı çalışması dışında bir artısı yok. gerçekten ios üzerinde uygulamaların çalışması da çok başarılı. ancak hangi tarayıcıyı denediysem hiçbirinde ftp desteği yok ve eksikleri çok diye düşünüyorum.

    bu arada ftp eksikliğini farklı bir uygulama ile çözdüm. dediğiniz gibi her iş yapılıyor ama farklı yollardan. android kullanırken ekstra düşünmenize gerek kalmazken, ios'ta nasıl yapılacağı bir kural üzerinde, temel farklılık bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • gerçekten tuhaf istekler anlamak gerçekten zor, iphone bir pc değildir, dosya yapısı olmak zorunda değildir, pc den alışık olmanız telefonlarda dosya yapısı olmasını gerektirmiyor, yıl 2020 devir cloud devri, herşeyler cloudlarda, tüm dosyalarım google driveda iş ve özel, telefon, tablet, pc vb istediğim klasöre hafıza harcamadan iphone dan da erişiyorum, iphone bir dosyalama aracı değildir, bu kadar teknoloji ve çağın gerisinden geliyorsanız bu paraları verip bu cihazı almayın.

    tv ye yansıtma olayı telefonu çok yoran hiç bir amacı olmayan saçma sapan bir olay, androidde dediğiniz pratik yansıtmada ekranın sürekli resmini alıp her salise wifi üzerinden görütü atıyor, pili sömürüyor alet ateş gibi oluyor, üstüne para verilse kullanılmayacak bir olay, ios ve android de smart tv ile entegre olarak bu tarz bir akış yerine izlemek istediğiniz medianın urlsini smart tv ye atarak telefonu hiç yormayan ve aynı işe yarayan onlarca uygulama var.

    iosun zorlu karışık olayı ise tam bir komedi olmuş, ios kadar basit ve kullanıcı dostu bir işletim sistemi gelmedi ve kolay kolay gelmez,

    çok saçma sapan bir kıyaslama olmuş, allah sizi ios a düşürmesin...




  • maaart M kullanıcısına yanıt
    Üslubunuz hiç hoş değil. Apple sheep'liği yapmaya gerek yok. Adam güzelce açıklamış yaşadığı zorlukları. Belki cloud kullanmak istemiyor. Ben şu an hem iCloud'a hem de Google Drive'a aylık para veriyorum, gerekli miydi ikisi de? Ama Apple sadece iCloud'a yedek alıyor o yüzden ona da vermem lazım, yoksa yer kalmıyor. iPhone bir dosyalama aracı drğil ise neden 512 GB versiyonu sunuyorlar? Videolar yer kaplıyor evet, fakat başka şeyler de rahatça depolayabilirsin bu kapasitenin içinde. Android'de yapabiliyorken iPhone'da yapamaması hoşuna gitmemiş adamın.

    Madem saçma o zaman neden yeni televizyonlarda Airplay var? Aynı mantık, ekranı gösteriyor Wi-Fi üzerinden. Ve çok kullanışlı. Çoğu smart tv'nin browserı berbat, onun yerine telefonundan direk açıp aktarmak çok rahat. Adam büyük televizyonda birşeyler izlemek istiyor, başkalarına bir şeyler göstermek istiyor. Amacı varmış yani değil mi? Siz amaç bulamadınız diye saçma sapan olmuyor.

    Sen Apple koyunu olmaya devam et, kesinlikle hiçbir tarafını eleştirme, Apple'a para kazandır. Senin o beğenmediğin Android sayesinde Apple yeni özellikler eklemek zorunda kalıyor, çünkü farkında, cihazları kısıtlayıcı ve çok sıkıcı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • maaart M kullanıcısına yanıt
    sizin bakış açınızla bakacak olursak internet tarayıcısı var diye internette de gezinmememiz gerekiyor sanıyorum en nihayetinde telefon bilgisayar değil veya kamerası var diye fotograf çekmemiz de saçma. cebimde uzaya çıkacak teknolojide bir cihaz var ancak pc'deki yapılacak işlerin beklentisi içinde olmamız saçma yine sizin bakış açınızdan.

    her şey bulut diyorsunuz da, benim yaklaşık 10 senedir kendi bulut sürücüm var. geçmişte kullandığım nokia n9 telefonumu kişisel bulut sürücüme çevirmiştim. bataryasını da bypass edince yıllardır hizmet eden, bir de güvenilir bir sürücü çıktı ortaya. zaten ftp eksikliğinden şikayetim de aslında bundan dolayıydı. haa farklı bir uygulama ile bu sorunu aştım ancak, statik ip'ye para vermek istemediğimden sürekli ayar yapmak durumunda kalıyorum. diğer türlü n9'dan aldığım sms mailindeki ip'yi kopyalayıp tarayıcıma yapıştırmam yetiyordu.

    ios'un "en kullanıcı dostu" olduğunu belirten bir şeyler yazmışsınız ancak buna da katılmıyorum. örneğin duvar kağıdını değiştreceksiniz, android'de bunu yapmanın onlarca yolu var. ios'ta ise belli bir standart üzerinde. mesela fotograflar uygulamasından 2-3 tık ile yapılıyor da ben mi yapamadım bilemiyorum orasını da tabi. ayarlar üzerinden yaptım ama en nihayetinde az önce verdiğim cevap gibi bir şekilde yapılıyor ancak android'in pratikliği yok.

    artık android sistemlerin verdiği "fiziki rahatsızlık" sebebiyle ios'a geçtim. çünkü en iyisini de alsanız, ucuz yollu fiyat/performans odaklı bir cihaz da alsanız, kullanıcı kaynaklı olmasa bile yaşadığınız bir problemde sürekli sorun yaşıyor, serviste hakkınızı ararken buluyorsunuz kendinizi. son olarak m31'in hoparlörü sorunlu çıktı kutudan, cihazı değiştirene kadar ayrı sorun yaşadım, cihaz 1 ay serviste boşu boşuna neden kaldı bana haber verilmedi bunun için ayrı sorun yaşadım. apple kullanan arkadaşlarım ise benzer olaylarda çok memnun sonuçlar alıyorlar. değişecekse cihaz değiştiriyorlar kanunlar çerçevesinde işler ne ise kısa süre içerisinde sorununuz hallolmuş oluyor.

    "allah sizi ios'a düşümesin" ne demek bilemiyorum ama 1 haftalık ios kullanıcısı ve ipad air 3 siparişimi de bekleyen birisi de olarak tamamen ios ekosistemine geçiş sürecim başladı artık.

    bu arada başlığı okursanız "ilk defa ios kullanacak kişilere tavsiyeler"... sistem mukayesesi gibi görünmesine rağmen, bir tarafta yaptığınız alışkanlıklarınızın diğer tarafta ne olduğunu kişisel deneyimimle anlatmaya çalıştım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • seglopsi kullanıcısına yanıt
    quote:

    biraz eski kafalı olduğum için halen eski alışkanlıklarım devam ediyor mp3 indirme gibi.

    Biraz korsan kafalı demek istemişsinizdir.
    Herşeyi beleşe getirmeye alışık insanların çoğu Apple sitemine düştüklerinde "aaa, bu da mı parayla alınıyordu?" "Ama olmaz ki, ben bunu hep beleş yapıyordum daha önce." demeye başlıyor ve suçu Apple'da buluyor.
    Oysa adamlar ekosistemi kurmuşlar, donanım haricinde servis de satıyorlar ve bu servislerden daha fazla para kazanıyorlar. Yeni kullanıcıların bilmesi gereken tek gerçek şu - telefon alarak masraflarınız bitmiyor, başta bunu anlamanız lazım. Uygulamalar ve servisler ve başka Apple cihazlar için para harcamaya hazır olmanız lazım. Hazır değilseniz zaten hiç bu tarafa bakmayın bile, yoksa kendi kendinize eziyet edersiniz.
    "O kadar para verdiğim telefon MP3 veya torrent indirmiyor." diye bir şey yok. O kadar para verdiğiniz telefon zaten lisanlı Apple servisleriyle uyumlu çalışmak için tasarlandı, torrent indirmek için değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShortcutsMaster -- 7 Ağustos 2020; 10:54:8 >




  • ShortcutsMaster kullanıcısına yanıt
    Mp3 çok eski tartışma ve zaten bunun devri bitti dediğiniz gibi. Spotifydan yada başka müzik uygulamalarından her şarkyı ücretsiz dinleyebilirsin.Safari de hiç bir sorun yok ne gibi bir beğenmediği nokta olduğunu anlamadım arkadaşın. Herşey zorda değil. Biraz mantık kullanırsanız neyin nerde olduğunu anlıyorsunuz zaten.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ShortcutsMaster kullanıcısına yanıt
    dediklerinize katılıyorum. ancak yanlış anlaşılmasın gerek android marketten, gerek ise apple marketten uygulama alınacaksa alırım. android marketten satın aldığım onlarca uygulamanın yanında şu zamana kadar mağaza dışından uygulama kurmuşluğum yoktur. sadece samsung health'in eski bir sürümünü yine sammobile üzerinden bulup indirmiştim. yaşınız kaç bilmiyorum ama önemli de değil hatırlarsanız eğer s40, s60 symbian zamanında biraz da meego zamanında yapardım mağaza dışı uygulama yükleme işlerini. bir de meego'nun mağazası kapatıldığında nokia tarafından yıllar evvel, o zamanlar yapmıştım.

    mp3 meselesine gelecek olursak, evvelden de şarkıcılar kasetlerden fazla paralar kazanmazlardı. kasetlerden kazananlar yapım şirketleridir. yaptıkları sözleşme gereği şu kadar albüm sat, sana bir albüm daha yapalım şeklindeydi evvelden piyasa. albümün içerisinde tabiki stüdyo, enstrüman, dağıtımı, basımı, klibi, reklamı vesayre bir sürü alt yapısı var ama şarkıcılar şuandaki gibi parayı yine içerikleriyle kazanıyorlardı. mesela sezen aksu'dan örnek vereyim bir çok albümünün lisansı kendisine aittir. bundan dolayı kendi youtube kanalında içeriklerini paylaşmıştır. eski bir çok şarkıcı gerek lisansı, gerek ise uğraştan dolayı paylaşmamışlardır. bunun gibi bazı şarkıcı veya gruplar da artık stüdyo vesayre maliyetler gelişen teknoloji ile de azaldığından, ücretsiz kendi bloglarından veya sitelerinden mp3'lerini, flac'lerini yayınlıyorlar. benim tabiki her indirdiğim mp3 bu şekilde paylaşlan açık mp3'ler demiyorum da, mp3 konusunda da biraz uğraş istediği su götürmez gerçek, o rahatlık yok sadece. itunes üzerinden attım da sonuçta yani. yaklaşık 15 yıllık müzik arşivim var, hepsini tek tek indirmeye veya listelemeye de kalksam ayrı bir dert.

    torrent telefon için bir ihtiyacım değildi açıkçası :) çok gerekmedikçe kullanmadım. muhakkak kullanmışımdır da, bu kullanım torrenti açık bırakayım şeklinde değildir. yine bilgisayarımda acele olabilecek bir işleri yetiştirebilmek üzerinedir. buradaki örneklerim zaten kişisel deneyimlerim sonucunda yazdıklarım üzerinedir.

    ekran yansıtmayı da basit bir excel tablosunu veya pdf dosyasını yansıtıp üzerinden sunu yapacaksınız mesela. benim ihtiyacım bu yöndeydi, tek burada zorluk yaşayacağım gibi duruyor. ek bir aparat ile sanıyorum farklı bir şekilde bağlayarak halledeceğim. yoksa film oynatmak vesayre bunlar için türlü türlü metodlar var, film için içerik bulunan harddiski cihaza bir şekilde bağlamak çok daha iyidir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cihan kullanıcısına yanıt
    zaten cihazı aldım, 1 haftadır da kullanımdayım. benim buraya yazdığım şey, daha evvelden "bu şekilde gereksinimlerim vardı, artık böyle oldu" şeklindedir. kötülediğim bir yan yok, sadece ihtiyaçlar ve mukayese üzerine.

    biraz da tabiki sorunumun bilindik çözüm yolu varsa ve bilemiyorsam diğer ios kullanıcılarından çözümleri de öğrenmek üzerinedir. neticede forumlar biraz da bunun için oluşturulmuş platformlardır, diye düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam açıklayıcı olmuş gayet. Sadece katılmadığım nokta uygulamaların daha verimli çalışmasının sebebi ios işletim sisteminin az cihaza odaklanıp daha derin optimize edebilmesi. Ayrıca sebebi olduğunu düşündüğünüz dalvik vm yerini art vm'e bırakalı beş yılı geçti. Sorun sanal makinalarda mı değil mi bilmiyorum ama Google'ın android için durmadan yeni sürüm çıkarmak yerine sağlam bir gelişim göstermesi şart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hasanandnexus kullanıcısına yanıt
    art'ın da dalvik benzeri bir yapıda olmasından kaynaklı bir problemi var yani benim anlatmak istediğim aslında sizin bahsettiğiniz sanal makine yapısı. şuanda microsoft'da windows ile gerçi arm üzerinde bunu yapmaya çalışıyor ancak ne kadar yapsa da direk erişim yerine arada yardımcı bir platform yani bu sanal makina olacağından sorun çıkaracaktır, tıpkı android gibi.

    google bence yeni bir mimari üzerinde android'i devam ettirmeli. eski sistemine yönelik desteği ne olur bilemem de, sanal makina üzerinde çalışmayı yavaşça rafa kaldırmalı diye düşünüyorum. ios'un en büyük artısı bu. tıpkı eski nokia'nın telefonları gibi. nokia'nın o zamanlarda sıkıntısı api ve donanım yetersizlikleriydi. android'in sıkıntısı ise yüksek donanıma rağmen tek rakibi olan apple telefonlardaki kadar randıman verememesi. google bunu yapar mı bilemiyorum tabiki. zaten şu zamandan sonra ios'a geçiş sebeplerimden birisi de apple'ın ilan ettiği arm'la masaüstü deneyim vaadi olayıdır. ben bunu geçmişteki nokia n900'ün başarısıyla eşdeğer tutuyorum kendi açımdan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.