Şimdi Ara

İlk defa kredi kartı kullanıyorum, yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar selamlar, yıllardır bankacılık uygulamalarını ön ödemeli banka kartlarıyla kullanıyorum, kredi,kk gibi kavramlarla yeni tanışma fırsatım oldu.

    Kafamı karıştıran iki tane şey var.

    1) Daha önce kredi kartı kullanmadım, taksit fırsatlarını yakalamak amacıyla geçen ay, ziraat ve yapı kredi bankalarından birer tane kredi kartı temin ettim ve 2 ay taksitle 4 ay taksitle limitim dahilinde kredi kartımı kullanarak ürünler satın aldım. Son ödeme tarihi bir sonraki ayın başlarında olmasına rağmen bilmediğimden sorun oluşmaması için yapı kredide tüm borçlarımı kapattım.

    Borç ödeme ekranında 3 tane bölüm var, Hesap özeti borcu, kalan asgari ödeme ve güncel borç olarak ayrılıyor, ben ilk önce asgari tutarı ödedim, güncel borç kısmından düşüldü ama asgari ödeme tutarı halen aynıydı, tekrar ödedim, yine aynı en sonunda üçünü de seçerek tüm borçlarımı kapattım, taksit kullanarak aldığım şeyleri taksitsiz almış oldum, şimdi bu durumda benim hangisini ödemem gerekiyordu? asgariyi ödesem güncel borçtan düşüyor ödenmemiş oluyor, hepsini ödesem taksit olmamış oluyor ve kk kullanmamın mantığı olmuyor. Şimdi diğer ziraat kredi kartımda denemek için yaptığım taksitli alışverişlerden borcum var, ziraat bankasında da aynı yapı kredide olduğu gibi ödeme kısmı 3e ayrılıyor, ben şimdi bunlardan hangisini ödeyeceğim? hangisini ödememek sorun oluşturur ve hangisini ödemek yeterli olur? teşekkürler.




    İlk defa kredi kartı kullanıyorum, yardım lazım


    İlk defa kredi kartı kullanıyorum, yardım lazım
    İlk defa kredi kartı kullanıyorum, yardım lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hesap özetiniz çıktıktan sonra borcunu son ödeme tarihine kadar ödemeniz gerekiyor. Asgari ödeme yaptıktan sonra asgari kısmında borç gözükmemesi gerekiyordu farklı bir durum mu var anlayamadım. Eğer taksitleriniz gözüküyorsa bankayı arayıp fazladan ödediğim tutarın iadesini talep ediyorum derseniz hesabınıza aktarırlar. Sonra günü gelince ödemenizi yaparsınız.

    Ekstre borcunuzun tamamını ödeyeceksiniz asgari ödemede yaklaşık %5’e yakın bir maliyetle önümüzdeki aya ötelersiniz borcu sadece.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin0 -- 29 Şubat 2024; 19:46:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.