Şimdi Ara

İlk Defa Tek Başına Uzun Yola Çıkacak Şoföre Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler, ehliyetimi 2022 Ağustos ayında aldım fakat babamın işi ve okulumun uzaklığı gereği ehliyeti aldığımdan beri yaklaşık 35 bin km yol yapmış bulunuyorum. Yaklaşık 33 bin şehir içi 2 bin uzun yolda kilometre yaptım. Uzun yol genellikle İstanbul-Edirne Ankara-İstanbul arası oldu. Şehir içi ya da çevreyolu sürüşlerinde inanılmaz rahat hissediyorum kesinlikle beni yormuyor, kontrollü ve rahat kullanabiliyorum. fakat şehirlerarası özellikle bölünmüş yollarda içime bir gerginlik hissiyatı geliyor makul süratle gitsem de araç sürekli limitteymiş gibi hissediyorum tam odak stresli kullanınca da yol beni acayip yoruyor. Şu anki bütün uzun yol sürüşlerimde babam ya da başka bir tecrübeli şoför yanımdaydı en azından bu biraz rahatlatıyordu fakat bu Ağustos tatile gideceğim ve araçtaki tek şoför ben olacağım. Bu gerginlik normal midir? Daha tek yola çıkmak için çok mu erken tavsiyelerinizi bekliyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • Normal değil kafaya takmaman lazım. Sonuçta araç bu senin kontrolünde gidiyor, Kitaro veya klasik müzik tarzı yormayacak müzikler yardımcı olur belki veya sevdiğin program neyse ( futbol, belgesel vs ) indirip insanlar konuşuyor orada sonuçta insan sesi olacağı için bunları dinlersen yalnız hissetmezsin bu durumda. TRT radyo gibi sürekli konuşmanın olduğu yayınlar da olabilir yine.


    Uzun yolda kullanmanın en temel iki kuralı vardır. Birincisi ister yorulduğunu hisset ister hissetme en geç 4 saatte bir en az 15 dk da olsa mola vermek lazım, insan yorulduğunu anlamaz bulunduğu ortama bir de yaş genç ise hemen uyum sağlar fark etmezsin bile yorulduğunu. Tek marşta şu kadar gittim iddialaşmaları kadar saçma birşey olmaz ama yapan çok var.


    İkincisi de araçta ufak bir yastık ve pike her zaman olmalı, uykunun geldiğini ilk hissettiğin anda durup bir miktar uyuyacaksın. Hadi biraz daha biraz daha çok tehlikelidir. Özellikle de güneş doğarken ve batmasına yakın zamanlarda.





  • Uykun gelirse çek sağa uyu. Gerisi kolay.

    Sakın nolacak ya, dayanırım ya gibi düşüncelerine itimat etme çek uyu. Yanına bir tanede sopa al arsız hırsızı gelirse hiç muhatap olma çek vur.

    Birde telefonu sakın elinde tutma. Konuşacaksan illa cama yapıştırmalı zımbırtı al ona koy. Eline alma sakın.

    Bide her 150 200 kmde bir şekerli içecek al. Ayık tutar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 26 Temmuz 2023; 0:12:27 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzun yol şehir içinden daha stressizdir, hız sabitleyici açıp gidebilirsiniz. Araç kettleı alın çay kahve için. Sık sık mola verin azda olsa. Sevdiğiniz müziklerden liste oluşturup araçta dinleyin. Uzun yol rahattır aslında.Önüne yaya filan atlama olasılığı düşüktür, tali yoldan ana yola bakmadan atlayan yoktur ya da şehir içindeki gibi çok olmaz. Önüne kıranlar olmaz vs.

  • Uzun yolda sık mola işini hiç sevmiyorum haftalik kayseriye gidip geliyorum sadece mazot almak icin duruyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolculuk nereden nereye olacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle iş gereği çokça uzun yol yapmış biri olarak kendini gereksiz gerdiğini söylemek isterim.

    1. bunun için erken mi ? diye bir şey yok, illaki bir noktada "ilk defa" tek uzun yolunu yapacaksın zaten.
    2. yukarıda da ifade edildiği gibi uyku konusu çok hassas. Uykuyla mücadele olmaz. Uykun geldiyse çek emnyietli bir lokasyona ( mümkünse canlı bir tesis vs olsun) yat biraz. Kendine gelirsin.
    3. Araç şeritte gittiği sürece her yere ulaşır. Gereksiz yere kendini strese sokma ne sollama yapmak için ne de seni sollayanlar için. Sen şeritte kaldığın sürece geçmek isteyen geçsin.
    4. Yolun kralı olmak zorunda değilsin. Sol şeritten basan tayfaya takılma. Olabildiğince orta şeridi kullan.
    5. Yakıt konusunda temkinli davran. Depo bitene kadar gitme. Çeyrek dediğinde yakıtını yenile. Nasılsa alacaksın. Gittiğin güzergahı ve saati bilmiyorum. Ancak gece saçma bir yerde benzinlik bulana kadar araba gider mi acaba stresini yaşamana hiç gerek yok.
    6. arabanın sınırlarına göre davran. Her araba virajda zorlamaya gelmez. Özellikle suv sa aracın keskin virajlarda çok zorlama arabayı. en azından biraz daha tecrübe kazanana kadar.


    Şimdiden hayırlı yolculuklar dilerim. Allah kaza bela vermesin.





  • Tek şeritli yollarda sollama yapmak için acele etme, emin olmadan da sollama yapma. Arkadaki sıkıştıran araçları çok umursama.


    Kimine göre uzun yol, şehir içine göre rahattır ama hata telafi oranı da bir o kadar düşüktür. Hızın daha yüksek olduğundan çok dikkatli kullanman gerek. En ufak dikkat bozukluğunda çek kenara mola ver.

  • Ben de uzun yola çıkmayı hiç sevmem direkt uykum gelir ve sırtım terlemeye başlar bir de canım sıkılır, bu yüzden çok sık mola veririm her molada yolculuğa yeni başlamış gibi olurum.
    Molali gitmeni tavsiye ddebilirim kendi tecrübelerimden.
    Kimseyle inatlasma özellikle de uykunla inatlasma. Çek bi tesise uyu yarım saat o seni yeniler..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Etrafında "ben mola vermem 5 saat 10 saat aralıksız giderim" diyenler varsa öncelikle onları dinleme.Belli aralıklarla mola ver,sollamalarda dikkatli ol bilmediğin bir yolsa çok basma sıkıntı olmadan yolculuk edersin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bölünmüş yoldaki uyaran sayısı/hız oranı bir otoyola veya şehiriçine göre yüksek o yüzden de seni tedirgin ediyor.


    o yüzden mümkün olduğunca yol haricinde dikkatini dağıtabilecek diğer uyaranlardan uzak durmalısın.


    en önemlisi telefonunu bir kenara kaldır ve unut, podcast, ağır müzik vs kafanı meşgul edecek şeyler dinleme.


    ikinci olarak da belirsizlikleri daha erken görebilmek için mümkün olduğunca yüksek araçların arkasından gitme, ya yavaşla araya normal araç girsin, ya hızlan geç. Keza yan şeridinde yakın olan, görüş açılarını kapatan araçlar varsa onlarla da mesafe koy.


    son olarak da hız sınırlayıcı kullan, cruise kontrol kullanma, ayağın gazda olsun yani. cruise controlün panik yaratma riski var ayrıca frene basma süresini de uzatıyor net şekilde.

  • gyetiker G kullanıcısına yanıt
    Ankara-Çanakkale veya Ankara-Antalya

    Özellikle Ankara-Antalya yolunun rezil olduğu hakkında duyumlar aldım :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tcadongusu T kullanıcısına yanıt

    İmkan varsa kesinlikle gündüz yolculuk edin.

  • 19can84 1 kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim. Cruise yerine hız sabitleyici kafama yattı açıkçası bendeki aracın (2013 Leon) cruise o kadar dandik ki rahattan çok kafa ütülüyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • DburakKoc D kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle. Ankara-Kastamonu Ankara-Konya gibi nispeten kısa yola çıkmıyorsak ailecek hep sabah altıda yola çıkardık bende de alışkanlık oldu. Zorunda kalmadıkça gece uzun yol yapmıyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MaddogJin kullanıcısına yanıt
    Kıymetli yorumunuz için teşekkür ederim. Yorumları okudukça boşuna kendimi kastığımı fark ettim :) Belki de ilk yolculuğa özel bir ön yargı. Bence de yakıt meselesine dikkat etmek lazım. Ben taşıtmatik kullandığım için benzinlik de seçmek zorunda kalıyorum o yüzden ne zaman depo yarımdan aşağı olsun giriyorum ilk istasyona ufak da bir mola olmuş oluyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.