Şimdi Ara

İlk defa ubuntu kullanacağım....???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar yıllardır windows kullanıyorum ama linuxu da merak ediyorum.Linux kurmaya karar verdim ama pcdeki windows 7 nin durmasını istiyorum flashdiske kurulum nasıl yapabilirim ya da pcde bir yer ayırıp da mı kurmalıyım bu konuda beni yönlendirirseniz sevinirim...



  • Şahsi kanaatimi soracak olursan flashdiske linux kurulumunu pek tavsiye etmiyorum. Günlüklü dosya sistemleri olan Linux'un kullandığı ext3, ext4, reiserfs gibi dosya sistemlerinin flashdiskleri kullanılmaz hale getirecek kadar çok şey yazıp sildikleri linux forumlarında söylenir durur. Ben uyarıları dikkate alıp denemediğimden pratikte durum nasıldır pek bilmiyorum. Ancak Ubuntu, Mint, Fedora gibi popüler Linux dağıtımlarının dvd'leri kurmadan önce deneme seçeneğine sahip olduklarından kurmadan önce dağıtımları dvd'den deneyebilirsin. Hatta eğer internet sıkıntın yoksa birden fazla dağıtım deneyebilirsin (Ubuntu, Mint Cinnamon, Mageia - ya da Mint KDE, yad da Kubuntu-, Fedora Gnome, hangisini beğenirsen onu kurarsın, dördünün masaüstü birbirinden farklı)

    Denedikten sonra kurmaya karar verirsen önce Windows disklerinden birini yeniden boyutlandırıp oluşacak boş alana Ubuntu'yu kurabilirsin. Şurada bir resimli anlatım var:
    http://yazilimportal.com/linux-ubuntu-versiyonu-kurulumu/




  • çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için yalnız ben buunu win7nin yaına kurmak istiyorum d sürücüsüne kursam bir sorun olur mu windows c de kurulu ve disk bölme işlemi için bir şey yapmam gerekiyor mu mesela ne kadar yer bırakmalıyım nasıl yapacağım?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _memet

    Şahsi kanaatimi soracak olursan flashdiske linux kurulumunu pek tavsiye etmiyorum. Günlüklü dosya sistemleri olan Linux'un kullandığı ext3, ext4, reiserfs gibi dosya sistemlerinin flashdiskleri kullanılmaz hale getirecek kadar çok şey yazıp sildikleri linux forumlarında söylenir durur. Ben uyarıları dikkate alıp denemediğimden pratikte durum nasıldır pek bilmiyorum. Ancak Ubuntu, Mint, Fedora gibi popüler Linux dağıtımlarının dvd'leri kurmadan önce deneme seçeneğine sahip olduklarından kurmadan önce dağıtımları dvd'den deneyebilirsin. Hatta eğer internet sıkıntın yoksa birden fazla dağıtım deneyebilirsin (Ubuntu, Mint Cinnamon, Mageia - ya da Mint KDE, yad da Kubuntu-, Fedora Gnome, hangisini beğenirsen onu kurarsın, dördünün masaüstü birbirinden farklı)

    Denedikten sonra kurmaya karar verirsen önce Windows disklerinden birini yeniden boyutlandırıp oluşacak boş alana Ubuntu'yu kurabilirsin. Şurada bir resimli anlatım var:
    http://yazilimportal.com/linux-ubuntu-versiyonu-kurulumu/

    çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için yalnız ben buunu win7nin yaına kurmak istiyorum d sürücüsüne kursam bir sorun olur mu windows c de kurulu ve disk bölme işlemi için bir şey yapmam gerekiyor mu mesela ne kadar yer bırakmalıyım nasıl yapacağım?




  • Hayır, D sürücüsüne kurarsanız (D'nin format yiyecek olması hariç) sorun olmaz - yalnız dikkat edin, Linux disk bölümlerini harflerle ayırmaz. sda1, sda2 şeklinde göreceksiniz diskleri. Ayrı bir recovery bölümü yoksa D, sda2 olacaktır. Hiç olmadı disk büyüklüğünden anlarsınız hangisi olduğunu.
    Grub dediğimiz başlangıç ekranında Windows'u mu Ubuntu'yu mu açmak istediğinizi soran bir ekran bilgisayar her açıldığında yaklaşık 5 sn. boyunca açık kalacak, oradan istediğiniz sisteme girersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _memet

    Hayır, D sürücüsüne kurarsanız (D'nin format yiyecek olması hariç) sorun olmaz - yalnız dikkat edin, Linux disk bölümlerini harflerle ayırmaz. sda1, sda2 şeklinde göreceksiniz diskleri. Ayrı bir recovery bölümü yoksa D, sda2 olacaktır. Hiç olmadı disk büyüklüğünden anlarsınız hangisi olduğunu.
    Grub dediğimiz başlangıç ekranında Windows'u mu Ubuntu'yu mu açmak istediğinizi soran bir ekran bilgisayar her açıldığında yaklaşık 5 sn. boyunca açık kalacak, oradan istediğiniz sisteme girersiniz.


    peki ben şimdi ubuntuyu indireceğim diyelim indirip cdye çekeceğim daha sonra cdyi pcde açınca kurulumu seçince varolan sistemin yanına kur dediğimde bu disk biçimlendirmesini kendi yapmıyor mu ben kendim uğraşmak istemiyorum bölmeyle felan??




  • Verdiğim linkte görüldüğü gibi varolan sistemin yanına kur dediğinizde hangi diske kurmak istediğinizi soracak. Bunu otomatik algılamayacak. Sizin yapacağınız tek şey doğru bölümü seçip burada bir swap (takas alanı) ve bir kök dizin ( / ) oluşturmak. Zaten geri kalan yerlerde kurulum sizi yönlendirecektir. Cd kurulum yaparken siz internete girebiliyor olacaksınız, Windows'taki gibi kurulum bitene kadar hiçbir şey yapamayacak durumda olmayacaksınız. Takıldığınız yerde dvd'den internete girip yönergeleri takip edebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _memet

    Verdiğim linkte görüldüğü gibi varolan sistemin yanına kur dediğinizde hangi diske kurmak istediğinizi soracak. Bunu otomatik algılamayacak. Sizin yapacağınız tek şey doğru bölümü seçip burada bir swap (takas alanı) ve bir kök dizin ( / ) oluşturmak. Zaten geri kalan yerlerde kurulum sizi yönlendirecektir. Cd kurulum yaparken siz internete girebiliyor olacaksınız, Windows'taki gibi kurulum bitene kadar hiçbir şey yapamayacak durumda olmayacaksınız. Takıldığınız yerde dvd'den internete girip yönergeleri takip edebilirsiniz.

    Once bir denemek istiyorum dvdye yazacagim ama normal Windows un dvd yazma araciyla yapabilir miyim ve daha sonra dvdden baslatmak gerekiyor sanirim bu konuda bilgi verebilir misiniz nasil yapiliyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows'u fazla kullanmıyorum. Win7'de iso dosyası yazdırma seçeneği varmış diye okudum (dosyaya sağ tıklayıp Birlikte Aç menüsünden Windows Disk Yansıması Yazıcı seçeneği olması gerekiyor, yani okuduğum yerde öyle yazıyor). Öyle bir seçenek yoksa Nero ile yazdırabilirsiniz. Şurada açıklama var:
    http://www.sanaloji.com/nero-ile-disk-kalibi-iso-yazdirma-resimli-anlatim.html

    Yazdırırken 4x'ten daha yüksek hızda yazdırmamanızı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dragonboy

    Arkadaşlar yıllardır windows kullanıyorum ama linuxu da merak ediyorum.Linux kurmaya karar verdim ama pcdeki windows 7 nin durmasını istiyorum flashdiske kurulum nasıl yapabilirim ya da pcde bir yer ayırıp da mı kurmalıyım bu konuda beni yönlendirirseniz sevinirim...

    LIVE LINUX sürümlerinihttp://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/ adresinden indirebileceğin ufak bir programla 2GB-4GB'lık bir USB sürücüye yükleyebilir, Linux'u USB'den başlayacak şekilde kullanabilirsin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.