Şimdi Ara

Ilk Defa Ubuntu Kurdum | Goruslerim ve Soru(n)larim Var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar. Evdeki IBM ThinkCentre S50 8183 masaustu bilgisayarima Ubuntu 10.10 kurdum. Karsilastigim sorunlari / sorularimi ve goruslerimi yazmak istiyorum.

    - Kurulum tamamlandiktan sonra bilgisayar yeniden basladiginda dos ekranindayken hata satirlari dokulmeye basladi ve bende bilgisayari kapatip tekrar actim. Bu sorun duzeldi. Ama nedenini merak etmistim acikcasi. Neyse onemli degil artik tekrarlamiyor.

    - Televizyonumu monitor olarak kullaniyorum. Yani ekstra bir monitorum yok. Bilgisayarim daimi olarak televizyona bagli. Cozunurluk ayari otomatik olarak en sona ayarlanmisti. 1900'lu birseylerdi. (16:9 oranina ayarliydi) Bende goruntuleri ve yazilari daha iyi gorebilmek icin biraz cozunurlugu kucultmek istedim. Fakat cozunurlugu dusurup tamam dedigimde televizyonda "sinyal yok" uyarisi almaya basladim. Bilgisayari guc dugmesinden kapatip tekrar actigimda duzelmisti fakat ayarladigim cozunurluk onaylanmamisti. Birkac defa daha denedim fakat hep ayni problemle karsilastim. Bir turlu cozunurlugu dusuremiyorum. Televizyonun ekrani karariyor ve "sinyal yok" uyarisi aliyorum. Bu arada 46'' tv yi 40'' olarak algiladi. O da ayri bir muamma.

    - Ubuntunun gorunumunu cok sevdim fakat Windows aliskanliklarini biranda birakmak da kolay olmuyor. O yuzden ustteki durum cubugunu iptal ettim. Alttaki paneli ayni Windows'daki gibi siraladim. Cok da guzel oldu. Fakat ne yaptiysam artik, acilan uygulamalari ve klasorleri vs. goremiyorum o cubukta :) Bunu nasil duzeltebilirim?

    - Bilgisayari actigimda bazen cozunurluk de sorun yasiyorum. Kendi kendine yarim ekran olabiliyor. Bunu anlamadim acikcasi. Bilgisayari kapatip yeniden acinca duzeliyor.

    - Cop kutusunu direk masaustune tasimak istiyorum. Alt paneldekini iptal ettim. Masaustune nereden ve nasil koyacagimi bilmiyorum.

    - Internetteki flash videolarda tam ekran yaptigimda goruntu donuyor. Bunu Google'da arastirip cozumu buldum. Fakat henuz deneme sansim olmadi. O pc tv'ye bagli oldugu icin ve suan televizyonda esim dizi seyrettigi icin acamiyorum :) Onemli degil, sonucta cozumunu buldum ya o yeter :)

    - Daha once o makineye Win 7 ve Vista kurmustum fakat driver sorunlarindan dolayi en fazla yarim saat kullanabilmistim. Ama Ubuntu'yu kurunca hicbir driver sorunu yasamadim. Ekran karti, ses karti, ethernet vs. hersey stabil calisiyor. Bunu cok sevdim.

    Karsilastigim sorunlar buyutulecek veya cozumu olmayan seyler degil. Ben Ubuntu'dan cok memnun kaldim. Windows'dan hicbir eksigi yok. Fazlasi var.
    O bilgisayari internet ve multimedya bilgisayari olarak kullanmak istiyorum. Yani muzik, video ve sosyal paylasim sitelerine girebilmek icin. Ekstra isler icin diger bilgisayarimi kullaniyorum. Sizin tavsiye edebileceginiz uygulamalar nelerdir? Mesela Ubuntu icin Media Center tarzi bir program var mi? En kullanisli video oynatici hangisidir ve tabiki en kullanisli muzik player nedir?

    Ayrica sosyal paylasim siteleri icin (Facebook, Twitter, Friendfeed, Youtube vs.) hepsini bir arada kullanabilecegim ozel bir uygulama var mi?

    Zahmet edip okudugunuz icin tesekkurler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xiaxle -- 15 Şubat 2011; 0:14:35 >







  • son yazdigin konulardan tahmin ettigim kadariyla televizyonun full hd destekliyor. yazilari goremiyorsan cozunurlugu kucultmek yerine fontlari buyult. cozunurlugu dusurmek cok anlamsiz ve sorun cikarabilir.

    dos ekrani diye bahsettigin yazilar hata olmayabilir. boot splash devrede degilken o yazilarda acilis sirasindaki rutin islemleri gorebiliyoruz. onemli bir sey degil.

    acilan uygulamalari gormek icin sag tikla programcik eklemelisin. galiba adi pencere listeleyicisi idi. o cubukte gordugun her sey ufak programciklardan olusuyor.

    cop kovasi veya benzeri islemcler icin ubuntu tweak programini yuklersen cok iyi olur.

    eger nvidia ekran kartin varsa son cikan adobe 12 kusur surumunde videolari ekran karti cozuyor ve islemciyi yormuyor. ayrica flash blocker yukersen iyi olur. a.dblock gibi.
  • İlgin ve alakan icin tesekkur ederim dostum.

    Video tam ekran problemini hallettim. Durum cubugunuda duzelttim soyledigin sekilde. Birde mac os daki altta program kisayollari olan bolumude yaptim. Bilgisayar harika oldu. Keske zamaninda ubuntuya gecseymisim.
  • Memnunsanız ne mutlu Hayırlı olsun yeni Ubuntu'nuz
  • Son olarak, herhangi bir ayar degistirmek istedigimde surekli sifre girmek cok slkici oluyor. Aceba bu sifre olayini tamamen kaldirabiliyormuyuz?

    Birde tesadufen baska bir forumda bir bilgi edindim. Bir arkadas ekran kartinin kurulup kurulmadigini nasil anlariz diye sormus. Baska biride kucuk bir kod vermisti. Bende o kodla kontrol etmek istedim ve terminale girdim. Ekran kartimin driverinin kurulmadigini ve su yuklemelerin yapilmasini istiyormusunuz diye sordu. Bende onayladim ve baktimki ekrankarti driveri kurulmus.
    Aceba ses karti vs. gibi diger driverlarinda kurulu olup olmadigini ogrenebilecegim boyle baska bir kod varmi?
  • HAyırlı olsun ubuntu'nuz panel'e güzel programcıkalr ekleyeiblirisniz ayrıca açık programları istediğiniz panel'e ekleyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xiaxle

    Son olarak, herhangi bir ayar degistirmek istedigimde surekli sifre girmek cok slkici oluyor. Aceba bu sifre olayini tamamen kaldirabiliyormuyuz?

    Birde tesadufen baska bir forumda bir bilgi edindim. Bir arkadas ekran kartinin kurulup kurulmadigini nasil anlariz diye sormus. Baska biride kucuk bir kod vermisti. Bende o kodla kontrol etmek istedim ve terminale girdim. Ekran kartimin driverinin kurulmadigini ve su yuklemelerin yapilmasini istiyormusunuz diye sordu. Bende onayladim ve baktimki ekrankarti driveri kurulmus.
    Aceba ses karti vs. gibi diger driverlarinda kurulu olup olmadigini ogrenebilecegim boyle baska bir kod varmi?


    Diğer sürücüleri Ubuntu halletmiştir.. Ekran kartı sürücülerinin kurulu gelmemesinin sebebi bu sürücülerin açık kaynak kodlu olmamasıdır.




  • arkadaslar ben de ubuntu kurdum.ekran cok parlak uzun sure bakinca bas agrisi yapiyor.ekran kartim ati.ati control center i kurmak istedim hata verdi.baska bir sekilde ayarlama sansi varmi.pardus ta ayarlanabiliyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vebo

    arkadaslar ben de ubuntu kurdum.ekran cok parlak uzun sure bakinca bas agrisi yapiyor.ekran kartim ati.ati control center i kurmak istedim hata verdi.baska bir sekilde ayarlama sansi varmi.pardus ta ayarlanabiliyordu.



    Sistem->Tercihler->Güç Yönetimi

    Bu yolla girin menüye,altta direk göreceksiniz ekran parlaklığını.Size uygun olanı ayarladıktan sonra öntanımlı yap deyin,şifrenizi girin ve artık ayarlarınız kaydedilsin.
  • kardes benim ubuntu 10,04 .güç yonetiminde parlaklık seviyesi ayarı yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.