Şimdi Ara

ilk kaskom fenaa kazikk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • en düşük fiyat veren 1,000 lira , o da Chartis denen bilinmeyen bir firmadan.
    anadolu veya hdi 1500 - 2000 arası fiyat veriyo..
    ilk defa kasko yaptırdığım içinmiş. kasko değeri 32,000 lira.
    tavsiye ve düşünceleriniz ? ? ? ?



  • Biz de hanıma geçen sene 1800'den bu sene hasarsızlık+meslek indiriminden 1100'den kasko yaptırdık. Bayan, ilk kasko+ 30 yaş altı olunca böyle olmuştu. Araç kasko değeri 33.000 TL idi. Fiyatlar bana normal geldi ama biraz daha araştırmakta fayda var tabiki.
  • eğer yaşınız küçük ise (30 ve altı) kaskonuzun yüksek çıkması çok normal

    mesela bizim transporter kasko değeri 46.000 tl ve ödediğimiz kasko tutarı 550 TL axa sigortadan araç babamın üstüne kayıtlı ve aldığımız tüm araçların kaskoları düşük çıkıyor (peredin yaşı 52)
  • 2011 opel astra sedanım var,yaş 26 ilk aldığım da ak sigortadan 1100 tl ye yaptırmıstım bu yıl hasarsızlık indirimi ile 850 tl ye geldı..arastırmak gerek aynı markanın farklı acentelerı farklı fıyatlar verıyor..
  • benim imzamdaki araç 35 binden 752 lira 3 yıllık kazasızlık indirimim var. bu fiyatlarda olunca kasko yaptırmak çok koymuyo adama ama 2 bin lira çok fazla.
  • peki arkadaşlar Chartis denen firmayi taniyan var mi? en ucuz fiyati bu firma veriyor ama diger sigortacilar guvenilmez firma diyorlar. bu firma hakkinda ne dersiniz?
  • cart curtla ugrasmayin, gidin anadoludan yaptirin, 3-5 fazla olsun, ama Allah gostermesin bir kaza-calinmayla karsi karsiya kalirsaniz, anadoluya omur billah dua edersiniz ...
  • :) :) baya içten içe güldüm. Dünyanın en iyi sigorta firmalarından biri olan aıg firması isim değiştirdi. Chartıs oldu. Sağlam bir firmadır fakat birde axa dan teklif alın derim çünkü türkiye piyasasında hasar ödeme ve teknik servis ağı en iyi firma axa dır.
  • chartise 1,006 liradan yaptirdim. anadolu 1400 axa 1600 sompo japan 1800 gibi fiyatlardi.
  • aksigortayı da es geçmeyin derim. Hizmet harika.
  • Axa dan uzak durun bence internette arastirisaniz bazi mini onarimlari tramere bildirip hasar diye girmisler.Bu sekilde baska sigortalardan yüksek fiyat almanizi sagliyorlar üstüne üslük de araciniz satarken sizi müskül duruma sokuyor
  • bravoyu kasko yaptırayım dedim 4500 çıktı en düşük 2000 dediler birkaç firma daha araştıracam acentam beni yiyor muhtemelen
  • axa sigorta 5 yaşından büyük araçlara yüksek fiyat verir genelde. Ufak hasar diyosunuz ama bu eğer trafik sigortasından karşılanırsa kazanır bunu ister istemez tramere yansıtmak zorundadır.
  • Gürkan arkadasim istersen mini onarim axa tramer diye aratin aglayan kac kisi bulucaksiniz.Aracinizi ilerde satmak istediginizde agzinizla kus tutsanizda alicinin kafasinda herzaman süphe olur ve aracinizi ilerde degerinde satmakta cok zorlanirsiniz diger kasko firmalarindan hasarsizlik indirimli kasko fiyatida alamayacaniz icin axa size istedigi fiyati verebilir.
  • Merhaba ,

    Keşke chartis firmasından yaptırmasaydınız.Bunu söylememdeki sebep hizmetlerimi kötü bilmiyorum fiyatları ne durumda bilmiyorum poliçede teminatlar neler bilmiyorum işte sorunda burada pek çok sigorta acentesi o firma hakkında bilgi sahibi değil çünkü acentelerin ve müşterilerin öncelikli tercihleri

    Axa Sigorta
    Anadolu Sigorta
    Ergo Sigorta
    Ak Sigorta
    Yapı Kredi Sigorta
    Allianz Sigorta

    arasında değişmektedir.Ondan sonra Ray Sigorta,Güneş sigorta olarak devam etmektedir.Yukardaki listede sıralama söz konusu değildir o listenin piyasa sıralamasına bakacak olursanız Axa Sigorta tüm branşların toplamında prim üretiminde 1. sıradadır fakat kasko branşında Anadolu sigorta 2011 yılı ve 2012 yılının ilk 3 ayında az farklada olsa geçmeyi başarmıştır.Bu sebepten ufak hasarda herkes sigortacı iken büyük hasarlarda chartis gibi firmalar başınızı ağrıtabilir.Bir arkadaşımız demişki AIG firması adını değiştirdi ve chartis oldu.Doğru evet ama neden isim değiştirdi ? Çünkü AIG firması ingilterede büyük bir firma Türkiye' de satış yapamayınca çekiliyor ve firmayı başkasına devrediyor.Aynı olay geçen sene fiba sigorta' da oldu fiba sigorta aslında finansbank ın sigorta şirketi idi fakat satışları yetersiz kalınca ve hizmet sunamamaya başlayınca japonyadan gelen sompo japan firmasına devretti ve çekildi.Ama bir axa sigorta anadolu sigorta ray sigorta yapı kredi sigorta halen isimlerini korumakta ve piyasada üst sıralarda yer almaktadır.Ben acente olarak hangisini tercih ederim derseniz tabiki öncelikle ve kesin olarak benim kendi çalıştığım şirketler olan Axa Sigorta Anadolu Sigorta Ergo Sigorta Yapı Kredi Sigorta ve Ray Sigortayı aracıma tercih ederim dışardan hangi firmalar derseniz sadece Ak ve Allianz derim başkada asla fiyat bile almam kendi aracım için.




  • Arkadaşlar yanıldığınız bir nokta var ve o noktada şu.Axa sigorta mini onarımı tramere yansıtıyor demişsiniz ama Axa Sigorta' da mini onarım hizmeti başlayalı tahminen 6-7 ay oldu olmadı.Kaldıki çalıştığım halde firmanın acentesi olarak ekmeğini yediğim halde gerçekleride sizlerle paylaşmaktan yanayım axa sigorta mini onarım hizmetini otto zenith adında bir firmada veriyor ve limitiniz 150.00 TL evet rakam gerçekten de inanılmaz düşük ve komik.Oysaki diğer firmaların çoğu mini onarım hizmetini mini onarım sektöründe bilinçli yıllardır faaliyet gösteren firma olan auto king ile anlaşarak müşterilerine sunuyorlar ve limitleriniz hasar boyutuna göre değerlendiriliyor mesela bir mercedesiniz var ve tamponu çatladı tamponun da tamiri ve boyası 550 TL tuttu olsun dert değil bunu gidip mini onarımdan yaptırabilirsiniz.Örneğin ben 2000 model bir araç sahibiyim ve kasko sigortam Ergo Sigorta' dan 2 senedir devam etmekte.Aracımı geçen sene Auto king firmasına götürerek tampon çatlağını ve kaputtaki dolu göçüklerini mini onarım kapsamında belirlenen limitler dahilinde yaptırdım.Daha sonra sistemden baktım hasarımın miktarına tam 476.00 TL fatura çıkmış şirkete bunu axa sigorta' da kesinlikle mini onarım kapsamında yaptıramazsınız.

    Gelelim tramere yansıtma durumuna.Bunu yansıtmayan firma ne yazıkki yok 2-3 sene evel yansımıyordu bir çok şirkette bu doğru fakat şirketlerin zararına olmaya başladı.Siz bugün ergo sigorta' dan 900 TL ye kasko yaptırıyorsunuz ve aracınızın ufak tefek gözük çizik işte tampon çatlağı vs. sorunları var kaskoyu yaptırdıktan 2 ay sonra gidiyosunuz yaptırıyorsunuz.Kaskonuzun yenileme zamanı geliyor başka firmaya gitmek istiyorsunuz tramer kayıtlarından hasar geldiği için hasarsızlık indiriminiz var ise ya azalıyor ya kayboluyor yok ise kazanamıyorsunuz doğru ama aynı şirket içinde kalırsanız artacaksa artıyor 0 dan bir üst kademe olan 30 a çıkacaksanız çıkıyorsunuz.Bu da tamamen şirketlerin ellerindeki müşteri portföyünü korumaya yönelik bir uygulama.Mesela bende aracımı yaptırdıktan sonra yenilemesi gelince kafam daldı Axa Sigorta' dan fiyat çalıştım ray sigorta' dan çalıştım hep hasar geliyor mini onarımı kafamdan silmiştim bile şirkete açtım sordum mini onarım deyince doğru ya tamam dedim ergo' dan devam ettim.Memnunmu değilim ergo' dan memnunum bir sorunum yok ama belki 50-100 TL ucuz olursa geçiş yaparım dedim.

    Fakat yukarda axa sigorta yı kötülemiş gibi oldum lakin en büyük avantajı da gelişmiş alt yapısı bilgili ve eğitimli çalışanları ile sektörün en hızlı en sorunsuz hasar ödeyen firmasıdır.

    Uzun lafın kısası A şirketin de X hizmeti sunulurken B şirketinde bu hizmet yok ama B şirketi W hizmeti sunuyor oda A şirketin de yok C şirketi bu iki hizmeti sunarken ödemeleri geç yapabiliyor hepsinin + ları ve - leri mevcut fakat dediğim gibi sompo japan chartis eureko groupama gibi firmalar şahsen benim tercihim değil sektörde de pek çok acentenin ve müşterilerin tercihi değil.Dediğim gibi 32 tane şirket var hepsinin hizmetlerini takip etmemiz mümkün değil ama ufak hasarda kime giderseniz sigortacı önemli olan ciddi hasarlarda arkadanızda olmalarıdır.

    Şu an tüm hizmetlerin bir arada olduğu en büyük firma kim derseniz Anadolu Sigorta demek zorundayım.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.