Şimdi Ara

İlk sistem toplama tecrübesi ve sorular (ddr5)…

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar . Daha önce hazır sistem, gaming laptop ve konsol kullanıyodum ilk defa tek tek parça topladım kasayı toplarken çok zorlandım 2 günde anca çalıştırdım pcyi :) (topladığım sistem imzada yazıyor) bir kaç tane sorum var yardımcı olursanız çok mutlu olurum ;

    1) ilk olarak bir kaç teste soktum sistemi ve işlemci sıcaklığı 95 derecede sabitti testlerde . Normalmidir yoksa sıvı soğutucuyu takarken hazır macundan dolayımıdır ? Oyunlarda 70 derecelerde.

    2) ilk oyun olarak star wars jedi: survivor u oynadım ancak 30 saniyede bir crash verip atıyodu. Redditte bir kullanıcı ram overclock’u kapatın demiş . Bende expo profilini kapadım. Hatta bios ekranını komple varsayılana çevirdim. Hata kalmadı ancak aklımda acaba performans kaybı yaşıyomuyum diye karıştı sonuçta belli bir fark verip 6000mhz ram alıyorum neden default 4800mhzde kullanim.

    3) bütün parçaları akakçe aracılığı ile çeşitli sitelerden topladım . Ekran kartını dün vatan bilgisayardan aldım . Ancak coil whine denilen cızırtı sesi geliyor karttan yük altındayken işin tersliği nzxt kasanın montaj esnasında camı kırıldı ve kasanın yan paneli açık . Ona rağmen pek sıkıntı çıkarmıyor ama performansa etki eder mi acaba ilerliyen zamanda . Gidip iade edebilirim tabi ama tekrar öyle çıkma olasılığı var diyenlerde var.

    4) yüksüzken işlemci 50 derecelerde normal mi yoksa soğutucunun arayüzünden profille oynayıp 40 dereceye sabitlemeye çalışayım mı ?

    5) sistemi kendim ilk defa topladığım için tam performans alıp almadığımı öğrenebiliceğim bir program var mı mesela ssdyi yaptım 7300/6000 tam çıktı . 3dmark vs. Bazı testlere soktum sistemi ama bana tam çalışıyo vs gibi bir bilgi vermediği için (veya ben anlamadığım için) sadece sıcaklık değerlerini takip edebildim.

    6) imzadaki laptopta bios açılış hızı yani tam açılım hızı 4-5 saniyelerde ancak kat kat güçlü kurduğum bu bilgisayar biosla oynanmış ve oc yapılmış halde 20 saniyede, default bios ayarlarında ise 15 saniyede açılıyor normal mi acaba ?


    Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.