Şimdi Ara

İlker Başbuğ’a FETÖ soruşturması… Mahkeme 'kovuşturmaya yer olmadığı”na karar verildi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
126
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • FETÖ’nün Ergenekon kumpası kapsamında 22 ay hapis yatan eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ’a, "26 Haziran 2009'da askeri şahısların, askeri mahalde işlediği suçlarda dâhil özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa teklifi getiriliyor. Bunu kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın" sözleri sonrası dava açılmıştı.



    Başbuğ, sonrasında "Televizyon programındaki konuşmamızın kapsamı Hükümet tasarısı dışında iki önerge ile yapılan düzenlemeler olup esasen bunların üzerine FETÖ gölgesi düşürmek değil gece yarısı yapılan bu düzenlemelerden FETÖ'nün istifade ettiğinin ortaya konulmasıdır" ifadeleriyle sözlerine açıklık getirmiş, sözlerinden hükümeti hedef aldığı anlaşılmasının doğru olmadığını kaydetmişti.



    Ulusal Kanal’dan Seda Akyüz’ün haberine göre İlker Başbuğ hakkında AKP’li milletvekilleri tarafından suç duyurusunda bulundu. İlker Başbuğ'a "hakaret" soruşturmasının yanında, FETÖ üyeliği ile ilgili soruşturma açıldığı da ortaya çıktı. Savcılık, Başbuğ hakkında "FETÖ üyeliği iddialarının" kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.




    İlker Başbuğ’a FETÖ soruşturması… Mahkeme "kovuşturmaya yer olmadığı”na karar verildi.

    AKP 81 İLDE HAREKETE GEÇMİŞTİ



    AKP teşkilatları tarafından 81 ilde, eski Genelkurmay Başkanı emekli orgeneral İlker Başbuğ ve gazeteci Can Ataklı'nın darbe, CHP'li Fikri Sağlar'ın ise başörtüsü ile ilgili açıklamalarına ilişkin suç duyurusu yapılmıştı.

    26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 28 Ocak 2020 tarihinde katıldığı bir televizyon programında askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa değişikliğinin arkasında FETÖ olduğunu iddia etmişti. Yasa teklifinin altında imzası bulunan 6 AKP milletvekili, Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.



    İkinci duruşmadan önce mahkemenin, davaya katılan sıfatıyla katılmasına karar verdiği; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile AKP’li Ahmet Aydın, Mustafa Elitaş, Abdurrahman Müfit Yetkin, Mehmet Ceylan ve Yahya Doğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, duruşmaya saatler kala mahkemeye başvurarak şikâyetten vazgeçtiklerini bildirmişti.






    https://www.odatv.com/guncel/ilker-basbuga-feto-sorusturmasi-savcilik-karar-verdi-120039807








  • FETÖ bu paşayı kumpasla içeri attı, adam yıllarca haksız yere hapis yattı. Bir de dalga geçer gibi FETÖ üyeliği soruşturması mı açmışlar? İlker Başbuğ’a FETÖ soruşturması… Mahkeme "kovuşturmaya yer olmadığı”na karar verildi. 


    Bu ayıbı temizleyen mahkemeyi tebrik ederim.

  • Nasıl bir dönemden geçiyoruz anlaşılır gibi değil
    Orjin fetocular nerelerde ne görevler de
    fetoyla mücadele eden komutana fetocu muamelesi yapılıyor
    Ama gün gelir bu askeriyi çökertmenin hesabı sorulur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi bir şey derdim de neyseİlker Başbuğ’a FETÖ soruşturması… Mahkeme "kovuşturmaya yer olmadığı”na karar verildi. 

  • killforyou1981 kullanıcısına yanıt
    Öyle veya böyle ben bu paşalara kızgınım detaya girmiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.