Şimdi Ara

İLTİHAPLI EKLEM ROMATİZMASI(Romatoid Artrit)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
23.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sanırım ben bu hastalığa yakalandım. doktorlar tam teşhisi önümüzdeki günlerde koyacaklar.bu hastalığı geçirenler var mı? ömür boyu tedavisi bitmiyormuş galiba.şu an prednol isimli cortizol içeren bir ilaç kullanıyorum. ama bu ilacı bırakmak istiyorum, çünkü yan etkileri çok fazla ve ne tuz ne şeker yiyemiyorum bu ilaç yüzünden. bu ilacı birden bırakmak bile yan etki yapıyomuş, azaltarak bırakıcam. bunun yerine bitkisel yöntemlerle bu hastalığa şifa bulabilen var mı? ilaç tedavisinin hiçbir işe yaramadığını, (tedavi etmiyor ama ağrıları sürekli öteliyor) çok kişiden duydum ve okudum.

    ilgilenirseniz sevinirim arkadaşlar...



  • up
  •  İLTİHAPLI EKLEM ROMATİZMASI(Romatoid Artrit)


    GLUCOSAMINE-CHONDROITIN-MSM
    Eklemlerdeki mobilite ve esnekliği arttırır.
    Hareket kabiliyetini arttırır.
    Kirençlenmeyi Romatizmayı engeller.
    Sağlıklı bir kıkırdağın oluşmasına yardımcı olur.
    Birçok ağrı kesicinin yapamadığı eklem ağrılarını gidermekte etkilidir.
    Eklemlere su tedarikini sağlayarak eklemlerin birbirlerine sürtünmesi engeller.
    Chondroitin sülfat eklemleri kıran enzimleri engeller.
    MSM sağlıklı cilt,saç ve tırnak için gereklidir
    MSM vücudun enerji üretimi fonksiyonunda rol alır.

    dogal hiç bir yan etkisi olmayan deniz kabugundan yapılan bu ürünü deneyebilirsinz




  • airdev;
    bahsettiğin ilacın endikasyonları gerçekten tam bana göre. bu ilacı eczanelerden alabiliyor muyuz? satış noktaları neresi? bir de biliyorsan fiyat nedir?yardımın için çok sağol...
  • bu hastalıkta bağışıklığı baskılayıcı ilaçlar kullanılıyor sandimnun imuran gibi başka tedavi seçeneği yok gemiş olsun
  • dostum annem 11 yıldır bu hastalıkla uğraşıyo. öncelikle şunu söyliyim tedavisi yok gibi bişey.hastalığı ne kadar düzgün ve doğru bastırırsan okadar iyi senin için aynı şekilde yaklaşık 8yıldır prednol kullanıyor. kortizon içerir.gercekten ilerlemiş hali kötü çok kötü bir hastalık erken tanı ve tedavi çok önemli bence o konuda şanslısın kanımca. allah kimsenin başına vermesin. ilerlemiş hali gercekten gözlemlerime göre çekilcek şey deiğil günde 2ağrı kesici 10mg 12 mg kortizon bazen 16. ki bu bile tam ileri hali deil orta şeker hali. erken tanı ve tedavi için iyice araştır hastalığını minimum düzeye indir bide bu hastalık büyük bir oranlada genetikmiş .yani yarın öbür gün bendede çıkabilir.

    allah acil şifalar versin. takma kafana doktorunun dediklerine uy .maddi durumunuz elverirse iyi bir romatoloğa görün.el vermesse devlet hastanelerindeki romotologlara görün . bu işin uzmanları onlar sanırım. yinede iyice bilenlerle konus araştır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snncbc -- 26 Ekim 2009; 21:09:50 >




  • Saygilar,
    sizin hastaliktan benim ablamda vardi doktorlar tedavisi yok demisti hatta kendini hazirla yakinda yatalak olacaksin demislerdi. 8 sene cekti kortizonmu ne oyle ilaclardan vermisti Allah'a sukur simdi cok iyi iyilesti, gecende akrabamin kucuk kizida bu hastaliga yakalanmisti ayni tedaviyi uyguladik ikinci gun Elhamdulillah kizimiz ayaga kalkip yurudu 1 hafta sonrada okuluna devam etti. Inanmayabil;irsiniz ama gercek
    ama tedavi yurt disinda Tr'de yok Kazakistanda.
    kazak_mehmet@yahoo.com
    elimden gelen yardimi yapmaya calisirim
  • öncelikle geçmiş olsun...merhaba ben 18 yaşındayım aynı hastalık bendede var 6 aydan beri bende bu hastalığı çekiyorum çok kötü bi hastalık allah düşmanımın başına vermesin bu hastalık boş verilcek bişey değil zamıanında tedavi erken teşhiş hastalığın ilerlemesini önlüyor ben ilk başlarda hiç yürüyemiodum paytak paytak yürüodum çok zorluk çekiodum sabah tutukluu oluyordu 4 aydan beri istanbul bilim ünüverstesinde tedavi görüyorum allah şükür şu anda durumum çok iyi bence sen ilaçlarını bırakma bitkisel yöntemlerle olucak tedavi değil bu bi doktor gözetimi altında kalman çok iyi olur doktor bilgilerini istersen veririm doktorum çok iyi çok yardımcı oluyor tavsiye ederim....
  • Geçmiş olsun hocam. Şuan durumunuz nasıl?

    Bende yarın tahlil falan yaptıracağım. Annemde de bu hastalık var anneannemde de sizce genetik bişey mi bu?
  • Romatizmal hastalarda genetik yatkınlık gözlenmiştir. Genetik yatkınlığı olan hastalar, çevresel koşullar sonucunda romatizma hastalığı ortaya çıkabilmektedir. İç Hastalıkları ve Romatoloji Uzmanı Dr. Selda Öktem, romatizma hakkında hastalarına bilgilerde bulundu.

    Genetik yatkınlık önemli
    Romatizmal hastalarda genetik yatkınlık gözlenmiştir. Genetik yatkınlığı olan hastalar, çevresel koşullar sonucunda romatizma hastalığı ortaya çıkabilmektedir. Bu nedenle ailede hastalık devamlılığı olması önemli bir bulgudur, diğer bireylerde de kesin olarak romatizma hastalığının göstergesi değildir. Bazı romatizmal hastalıkların tam olarak nasıl geliştiği hala bilinmemektedir. Romatoloji alanının hastalıkların başlamasında esas nokta özetle, vücudumuzu yabancılardan korumaya programlanmış olan bağışıklık sistemi hücrelerinin, kendi doku ve organlarını yabancı sanarak onları reddetmesidir. Yani bir iç savaş hali söz konusudur. Yabancı sanılan doku ve organ bölgesinde süregelen olaylar sonucunda, yangı (iltihap) denilen bir durum gelişmektedir. Bu da hastada bulunduğu yere göre değişik yakınmalara yol açmaktadır. Romatizmal hastalıkların çoğunda eklemlerde ağrı, şişlik ve hareketlerde kısıtlılık (artrit) görülmektedir.

    http://seldaoktem.com/




  • Merhaba. Arkadaşlar daha önce duydunuz mu bilmiyorum ama kuşburnu tozu diye bir ürün var. Bu ürün Avrupa, İskandinavya ve Amerika'da tablet, kapsül ve toz olarak kullanılıyor. Türkiye'de de bir yakınımın icadı makine ile kurutulmuş kuşburnu meyvesinin tüyleri alınıyor, çelikten sert çekirdeğini de öğütmesi sayesinde tamamen doğal ve şifa deposu bir ürün ortaya çıkmış oluyor.

    Romatizma, romatoit atrit, osteatrit, osteoporoz ve eklem ve bağ dokusu hastalıklarında % 100'e yakın başarı ile etki gösteriyor. İlk hafta içinde ağrıları dindiriyor. 6 haftalık süreç içinde de tedavinin ilk seansı tamamlanmış oluyor. Hastalığın derecesine ve akut olup olmamasına göre bazen yeterli gelebiliyor ve inanması güç ağrılardan eser kalmayabiliyor. Bazı hastalarda ise 2.seans(6 haftalık süreç) sonunda tamamen iyileşme gerçekleşiyor. Oranı çok düşük de olsa, aşırı ağır bir romatizmal hastalığı bulunan kişilerde ise tamamen tedavi etmiyor ama kullanıldığı sürece ağrı-sızı hissetmiyor. Bıraktıktan bir hafta sonra ağrılar nüksedebiliyor. Ancak bunun oranı oldukça düşük... Şimdi gelelim, kuşburnu tozunun maddeler halinde değerlendirilmesine...

    Kuşburnu Tozu


    * Kuşburnu bitkisinin çekirdeklerinin toz haline getirilip özel soğutma teknikleri ile hazırlanması ile elde edilir. Etkin maddesi gopo'dur. Bilimsel çalışmalar gopo adı verilen maddenin eklem ağrıları üzerinde etkili olduğunu göstermiştir.
    * Yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda özel yöntemlerle kurutulup toz haline getirilen kuşburnu eklem ağrılarına karşı en fazla yararı sağlar hale getirilmiştir.
    * Doğal bir gıda takviyesi sayılabilir. Kuşburnu tozunun düzenli kullanımıyla 6. haftadan itibaren eklem ağrıları ve kireçlenme sorunlarında iyileşme göstermeye başladığı kanıtlanmıştır.
    * Romatizma ağrılarına karşı birebir etki gösterir.
    * Eklem ve kas ağrılarına karşı çok etkilidir.
    * Bel ağrılarını dindirmede etkilidir
    * Romatizmal iltihabın kısa sürede kurutulmasında ilaçlara destek anlamında yardımcı olur.
    * İyi bir C vitamini kaynağı olduğundan nezle, grip gibi hastalıklardan korunmak ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir.
    *Kan basıncını düzenler.
    * Kanserli hücrelerin yayılmasını yavaşlatır.
    * Kötü kolesterolü düşürür.
    * Şeker hastalığına karşı koruma sağlar.
    * Cilde doğal parlaklık verir.
    * Doğal bir antioksidandır.
    * İdrar yolu hastalıklarına karşı koruyucudur.
    * Cinsel performansı artırır.
    * Kan basıncını düzenlemesi itibariyle hemoroid tedavisinde de yardımcı besin olarak kullanılır.
    * 5 gram kurutulmuş kuşburnu günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık %35'ini, A vitamini ihtiyacının %5'ini, kalsiyum ihtiyacının %1'ini ve lif ihtiyacının %5'ini tek başına karşılamaya yeter.

    Facebook'ta sayfaları var kuşburnu tozu diye. oradan ulaşabilirsiniz.


    www.facebook.com/kusburnutozum

    www.facebook.com/egekoylupazari




  • Ben çörek otu yağı kullanarak tamamen iyileştim

    İnternette kullanıpta iyileştiğini yazan bir kişinin yorumuyla çörek otunu kullanmaya karar verdim.Çörek otunu kullanmadan önce hastalığım bayağı bir ilerlemişti.Hemen hemen bütün eklemlerimde ağrılar vardı en sonunda boyun ve çenemede ulaştı hastalık.Hastalıktan ötürü kemiklerimde de deformasyon oluşmuştu. İlaç kullanıyordum kortizonlu.İlaçlarından bir sürü yan etkisini görüyordum.İlaçları bir saat geç atsam ağrılarım şiddetle artıyordu.Bu dönemde ilaç saatinde ilaç yerine çörek otu yağı içtim.Elhamdülillah bir daha ilaçlara ihtiyaç duymadım.Aslında ilaçların dozunu azaltarak bırakmayı düşünmüştüm ama ilaçları içesim gelmedi ve bir daha hiç içmedim.Çörek otu yağı içince ağrı sızı olmuyordu.İlk zamanlar bi sabah bi akşam bir tatlı kaşığı içiyordum aç karnına.Sonralarda sadece sabahları bir yemek kaşıyı içmeye başladım.Şimdilerde düzenli olarak içmiyorum şifa olsun diye arada sabahları içiyorum.Zaten çok hızlı bir şekildede iyileştim.Kemiklerimdeki eğrilmelerde yağ içtikce düzeldi.Ve harekette cok önemli.Hareket ettikce hastalık etkisini azaltıyor.Bende hareketsizlikten dolayı bu rahatsızlık oluşmuş

    Rabbim herkese acil şifalar versin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ortaboylu -- 29 Ocak 2017; 21:35:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • sayın Ortaboylu selamlar.
    Özelden bir mesaj attım ama gelmedi sanırım. çörek otu yağı içerek romatizmadan kurtulduğunuzu yazıyorsunuz. aynı mesajı bir iki sitede daha okudum. romatizma gerçekten kötü bir hastalık. şimdi size bir sorum var romatizmadan çörek otu yağı içerek kurtuldunuz mu yoksa bu yağ satılsın diye reklam mı yapıyorsunuz. lütfen doğrusunu yazın. Yani hastaları yanlış yönlendirilmesine sebep oluyorsanız vallahi günahı büyük haberiniz olsun. bu yağı kullanacağım durum daha da kötüleşsin istemiyorum. lütfen acil bir cevap.
  • Ortaboylu O kullanıcısına yanıt
    Selam kardeşim özelden yazmışsın başka arkadaşlarda yazmış kusura bakmayın dönüş yapamadım şu saçma sapan numara onaylama yüzünden özel mesaj atamıyorum(kod gelmediği halde hatalı diyor). Benim hastalığım devam ediyor spor yapıyorum daha etkili oldu daha iyiyim ama ağrı kesici ilaca devam ediyorum.Zayıfsanız spor yapın 10 kilo aldım sporla.

    @saygılıinsan @forumix



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cnr07 -- 2 Temmuz 2018; 19:58:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim boynum da var herhalde iltihaplı mikroplar lanetler
  • Prof. İ.Saraçoğlu; Ankilozan spondilit, Romatoid artirit vb. iltihaplı eklem romatizması olanlara
    beyaz ekmeği bırakıp çavdar ekmeği tüketmesini ve yine bu hastalık sonucu meydana gelen kireçleme
    için de çınar yaprağı kürü öneriyor. Ben şahsen her ikisinden de çok fayda gördüm.
    Yalnız gerçek tam çavdar ekmeği bulabilmek imkansız gibi birşey, market ve fırınlarda çavdar
    ekmeği diye satılanlar ya boyayla esmerleşmiş bilindik sünger gibi beyaz ekmek, yada çok az
    miktarda çavdar içeren çavdarlı beyaz ekmektir. Eğer kendiniz çavdar tohumu alıp öğüterek
    ekmek makinası, fırın yada tavada ekmek, şibidik, gözleme, bazlama, akıtma vb. bişeyler
    yapabilirseniz çok daha iyi olur. Altta linkini verdiğim konuya da bakmanızı öneririm.

    --►• https://forum.donanimhaber.com/ankilozan-spondilit--128393984




  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cakmazo -- 30 Kasım 2018; 20:46:28 >
  • Selam dostlar, bu hastalığa yakalanan ve %100 şunu denedim ve bu yöntemle kurtuldum diyen var mı ? Konu eski bir konu ama denk gelince yazmak istedim bende 1 sene ne olduğu anlaşılmadan süründüm ayak bileğimde sorun oldu doktor doktor gezdim yapılan tedaviler hiç bir işe yaramadı meğer romatizma varmış. Neden sonra ramatoloji ye sevk edildim. Psoriatik artrit var bende de sedef romatizması yani romatoid artrit’ e benzer özellik taşıyan bir romatıizma. 1 seneye yakındır kortizon ve metotreksat kullanıyorum ikaç olarak sonu yok çok ciddi yan etkileri de var ilacın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yani ozon tedavisi yapın fitoterapi alın ve glüten diyeti yapın, ana neden glüten diyenlere denk geldim ama o kadar çok bilgi var ki ne yapacağımı şaşırdım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.