Şimdi Ara

İmac 2008 kasma sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bundan 3 sene önce bir imac 2008 aldım içerisindeki hard diski değiştirip 3 sene kullanmaya başladım fakat birden cihaz elma ekranında takılmaya başladı sonrasında USB"ye recovery yazdırıp ardından tekrardan kurmak istediğimde recovery ekranı geliyor ancak fare başta güzel gene hareket ediyor ardından hızlı bir şekilde takılma sorununa sebebiyet veriyor ve 3 4 dakika bekledikten sonra fare hareket ediyor sonrasında tekrardan aynı sorunu veriyor bu neyden kaynaklanabilir.


    NVRAM Sıfırlandı.

    Ram değiştirildi

    SSD takıldı.

    Bios pili çıkarıldı


    Önerisi olan var mı ?




  • Yazılımsal bir sorun olabilir. Elma ekranında sistem yazılımda takılıp CPU %100 bindirdiği için imleç takılıyor olmalı.

    Bunu daha iyi görebilmek için Mac'i "single user" modunda açıp çıkan mesajlara bakabilirsiniz. "single user" modu güç düğmesine basmadan önce kimileyin cmd+s kimileyin başka tuş kombinasyonları ile, modellere göre değişiklik gösteriyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Ah hocam dediğiniz gibi olsaydı format bile atılmıyor ki

  • imate kullanıcısına yanıt
    DVD sürücüden Mac OS X 10.7 (Lion) ya da benzeri kurulum DVD si ile açmayı denediniz mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuğkan-0153 kullanıcısına yanıt

    Hocam DVD ile yazdırdım ondada kasıyor USB"ye yazdırdım aynı şekil yani hiç bir şekilde işletim sistemi kurmaya çalıştığımda ilk başta hızlı işlem sağlıyor daha sonra donuyor 2 dk sonra geliyor aynı devam ediyor sanırım donanımsal bir arızası var gibime geldi.

  • imate kullanıcısına yanıt
    2008 model olduğu için Yosemite (10.10) üstü sistem kurmamalı. Çok üst sistem kurmaya çalışırken ya da kurduktan sonra bilgisayarı açınca Kernel EXT (KEXT) uyumsuzlugu sonucu uzun beklemeler yapabilir. Harddisk sağlıgını da kontrol etmeli. Bunlardan sonra yine dediğin gibi donma/yeniden ilerleme yapıyorsa sorunun donanımla ilgili olma olasılığı artar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.