Şimdi Ara

iMac'e Kurulan Windows'ta Sürekli Mavi Ekran Hatası Alıyorum (Lütfen Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Macbook'uma BootCamp ile kurduğum Windows 7'de bugüne kadar hiç sorun yaşamadım, gayet performanslı olarak takılmasız, kilitlenmesiz kullandım. Ancak iMac'e kurduğum Windows 7'de sürekli mavi ekran hatası alıyorum. Bu hata genellikle birden fazla program kullanıldığında, browser'da birden fazla sekme açıldığında ya da bazen bunların hiçbirisi olmadan, normal kullanım esnasında oluyor. Cihazda 16GB ram olmasına rağmen sürekli olarak bu sorunu yaşıyorum, Windows'u en fazla yarım saat kullanabiliyorum ve sonrasında bir işlem yaparken bir şekilde mavi ekran hatası veriyor ve reset atıyor. Öncesinde bunun donanımsal bir sorun olabileceğini, RAM'lerden kaynaklanabileceğini falan düşündüm. RAM'leri kontrol ettim, aynı marka RAM'ler ve Mhz'leri aynı. RAM'lerin ikisini çıkartarak denedim sonuç aynı. Sorunun yazılımsal olabileceğini düşünerek farklı Windows kurulum CD'lerinden defalarca format attım ama mavi ekran hatasını sık sık almaya devam ettim.

    Donanımsal ya da yazılımsal, ne şekilde olursa olsun bir şekilde kullanmakta olduğum iMac ile ilgili olduğunu düşünüyordum. Ancak geçenlerde ofise ikinci bir iMac aldık, bu iMac'te 4x2 GB olmak üzere 8 GB ram var. Ram'lerden ikisi orjinal ikisi değil, aynı hatayı bu iMac ile de yaşadım. Ram ile ilgili olup olmadığını anlamak için orjinal olmayan RAM'leri söküp sadece 2x2GB olan orjinal Ram'ler ile kullandım. Fakat sonuç değişmedi, windows kullanırken sık sık mavi ekran hatası vermeye devam ediyor.

    Her ne kadar genellikle MacOS işletim sistemiyle kullansam da zaman zaman Windows'a ihtiyacım olabiliyor ve iş gereği iMac'lerde Windows'u da kullanabilmek istiyorum. Bu Apple tarafından onaylanmayan ya da tavsiye edilmeyen birşey olsaydı BootCamp gibi birşey olmazdı sanırım. Demek ki Apple iMac'ine Windows da kurmayı tercih edenlere saygı duyuyor hatta bunun için yardımcı bir prorgamı işletim sistemine dahil ediyor..

    Bu sorun neden kaynaklanabilir? iMac kullanıp da Windows kuran arkadaşlardan aynı sorunu yaşayanlar var mı? Macbook'ta hiç sorun vermezken iMac'te neden böyle dersiniz? Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum fakat daha uygun bir yer bulamadım. Ancak bu sorunu bir şekilde çözmem gerekiyor, yanıtlarınıza ve yardımınıza ihtiyacım var. Umarım yazan ve destek olan arkadaşlar olur. Teşekkürler, hoşçakalın.







  • Hiç mi deneyimi ya da fikri olan birisi yok arkadaşlar?..
  • Mac poc alıpta win 7 kurmak mantıksız almadan önce hiç mi kimseye danışmadın ...
  • imac kullanıyorum ben de mavi ekran problemi yaşadım fakat senin anlattığın şekilde değil.bootcamp yaptım ve memnun kalmadığım için silmiştim.sonrasında mac osx açılırken mavi ekran hatası alıyordum,çözümü ise disk seçimi ile oluyordu.dolayısıyla senin sorununda windows'un kurulu olduğu diske erişememe gibi bir sorun olabilir.ilk defa sende duydum bu sorunu o yüzden pek bir çözüm önerisi sunamıyorum bunun haricinde.ayrıca bootcamp yapmanı tavsiye etmem performansı çok düşük oluyor windows'un.öyle ıvır zıvır işler için ihtiyacın varsa windowsa parallels ile halledebilirsin,ram'in bunun için gayet yeterli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amozonlardab
    Mac poc alıpta win 7 kurmak mantıksız almadan önce hiç mi kimseye danışmadın ...

    Sevgili arkadaşım faydasız bir mesaj yazacağına hiç yazmasan daha iyi değil mi? Ben bu başlıkta "Mac alınıp da windows 7 kurmak mantıklı mı" diye sormadım ki.. Bu apayrı bir tartışma konusu, herkesin kendi tercihine kalmış birşey, herkesin kendisine göre nedenleri var.. En az 10 yıllık Mac kullanıcısıyım, bu dördüncü Mac'im, %90 MacOS oranında ile kullansam da her seferinde ikinci işletim sistemi olarak Windows'u da kurdum ve hiç sorun yaşamadım, elbette Windows'u da kurmamın mantıklı nedenleri var kendime göre fakat mesajımdan böyle bir sonuç çıkarıp da böyle faydasız bir mesaj için bunları yazmak yersiz olur. Muhtemelen her söylenene ya da ilk duyduğuna inanan bir anlayışla gidiyorsun..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chucky_Horror

    imac kullanıyorum ben de mavi ekran problemi yaşadım fakat senin anlattığın şekilde değil.bootcamp yaptım ve memnun kalmadığım için silmiştim.sonrasında mac osx açılırken mavi ekran hatası alıyordum,çözümü ise disk seçimi ile oluyordu.dolayısıyla senin sorununda windows'un kurulu olduğu diske erişememe gibi bir sorun olabilir.ilk defa sende duydum bu sorunu o yüzden pek bir çözüm önerisi sunamıyorum bunun haricinde.ayrıca bootcamp yapmanı tavsiye etmem performansı çok düşük oluyor windows'un.öyle ıvır zıvır işler için ihtiyacın varsa windowsa parallels ile halledebilirsin,ram'in bunun için gayet yeterli.

    Deneyimini paylaştığın ve yardımcı olmaya çalıştığın için çok teşekkür ederim Chucky_Horror. Aslında benim mavi ekran sorunum disk seçimi ve açılış sırasında değil, dolayısıyla seninkinden farklı bir problem olduğunu düşünüyorum. Çünkü gayet sorunsuz şekilde açılıyor ancak kullanım esnasında, özellikle birden fazla program çalıştırdığında, browser'da yeni bir sekme açtığında ya da birşeyi kaydederken falan önce program kitleniyor ve hata veriyor, hemen ardından mavi ekran hatası oluşuyor. Mavi ekran hatasının çoğunlukla RAM'ler ile ilgili olduğunu okudum forumlarda fakat nasıl bir sorun olabilir ki? Üstelik de her iki iMac'te da bu sorunla karşılaşmak dikkat çekiyor. Ram'leri çıkartıp baktım hepsi aynı marka, aynı Mhz hızında Ramler. Üzerinde sadece orjinal Ram'i bıraktım emin olmak için fakat yine mavi ekran hatası aldım kullanım esnasında. iMac üzerinde ikinci işletim sistemi olarak Windows kullanıp da benimkisi gibi sık sık mavi ekran hatası almayan birileri var mı aceba forumda?..

    BootCamp ile Windows'u Macbook'um da ve Mini Mac'imde de kullanıyorum, hiç sorun yok ve gayet performanslı. Bir kere bile mavi ekran hatası almadım. Ama daha güçlü konfigürasyona ve Ram'e sahip olmasına rağmen gel gör ki iMac'te durmadan mavi ekran hatası veriyor. Evet çoğunlukla ıvır zıvır işler için kullanıyorum ama bazen daha detaylı işlemler için de kullanmam gerekebiliyor. Ayrıca MacOS kullanmayan bir arkadaşımın da bazen kullanması gerekiyor ve onun için Windows'a ihtiyaç olabiliyor. Parallels ile kullandığımda da önce BootCamp'tan kurulum yapmam gerekmiyor mu aceba?.. Ama bu sorunun yanıtından çok mavi ekran hatasının nedeni bi bulsam da giderebilsem on numara olacak. Umarım Mac kullanıcısı arkadaşlardan bilgi ve öneri alabilirim. Tekrar teşekkürler, saygılarımla..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.