Şimdi Ara

Bir IMDb Üyeliğindeki Oylama/İzleme Listelerini Başka Bir IMDb Üyeliğine Aktarma Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başlık biraz uzun oldu ama daha kısa bir şekilde anlatmanın yolu yok. Bunu nasıl yapabilirim?


    Mevzuyu biraz açmak gerekirse şöyle: IMDb'yi 2000'li yıllardan beri biliyor ve kullanıyor olsam da özellikle son 10-15 yıldır IMDb'yi, izleme listesi oluşturma ve izlediklerime puan verme özellikleri için kullanır oldum. Ama bu özellikleri kullanabilmeniz için takdir edersiniz ki bir üyeliğinizin olması veya bir üyelik girişi yapmanız gerekir. Ben de zamanında o zamanlar Facebook çok kullanılıyor diye IMDb üyeliği almakla uğraşmamak için Facebook üyeliğiyle giriş yapmıştım. Hem PC'den hem de Android uygulamasından yıllarca bu şekilde kullandım. Taa ki birkaç yıl önce tarayıcı veya sitenin kendisi IMDb üyeliğinden çıkış yapana kadar... Giriş yaparken bir sorun yaşadım filan sonra Google hesabıyla mı ne giriş yapmıştım ama telefonumdaki üyelik girişi hâlen Facebook hesabı. Sonradan izleme listelerimin çift olduğunu, PC'dekinin farklı ve daha az olduğunu fark ettim ama yine umursamadım, bu yıllardır böyle gitti. Geçen gün PC'deki üyelik yine çıkış yapmış, Facebook ile giriş yapayım ki listeler aynı olsun dedim ama öğrendim ki 2022'nin sonlarına doğru IMDb Facebook ile giriş desteğini kesmiş. IMDb yönlendirmelerini izledim, şifre filan sıfırladım ve Google hesabıyla giriş yaptım tekrardan daha önceki gibi. IMDb, listeleriniz sıfırlanabilir yapacak bir şey yok diyerek uyarı koymuş ama Google girişli hesaptaki liste sıfırlanmadı. Ama sonuç itibariyle aktif olarak kullandığım bir liste değil ve sorunum devam ediyor. IMDb'den yardım talebinde bulundum, durumu açıkladım, aynı şeyi sordum, cevap bekliyorum oradan da.


    Şimdi arkadaşlar desteği kesilmiş olan Facebook'un hesabıyla IMDb uygulamasında girilmiş bir vaziyette 2600 küsür adet oylanmış yapım, sezon ve bölüm var ve 100 küsür adet de izleme listemde yer alan yapım var. Bir gün kazara çıkış yapsam ya da bir hata sonucu uygulama üyelik girişinden atsa onca oylama ve liste çöp olacak. Bu oylanmış listeler şöyle önemli: bazen bir yapımı izleyip izlemediğimi hatırlayamabiliyorum ve IMDb'den verdiğim ya da vermediğim puanla izleyip izlemediğimi, izlediysem de beğenip beğenmediğimi ya da ne kadar beğendiğimi anlıyorum. 2600 küsürlük oylama listesini tek tek elle diğer üyelik girişine aktarmakla uğraşmak istemiyorum. Var mıdır pratik yolu? Yoksa da zamana yayıp unutabileceğim filmlerden tek tek başlayacağım artık.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 16 Ocak 2024; 4:25:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bilen yok sanırım. Aktarmadan kasıt, giriş yapınca hesapları birbirine bağlama, listeleme ve oylamaları senkronize etmek gibi bir şey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım kimsenin bilgisi yok, demek ki amele gibi tek tek filmleri bir daha oylayacağız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulen millet Reddit'te yazmış 15 bin oylamam uçtu, 12 yıllık hesabım uçuyor filan diye. Biz de 2600 küsür oylamalı hesap için yırtınıyoruz. Koskoca IMDb bunun için bir kere bile duyuru yapmayıp çözüm de sunmayıp kafasına göre FB desteğini kaldırdım diyor şaka gibi. Çözüm de yok yazıyorsun cevap yok. Hay ben yapacağın işi seveyim IMDb. Tek tek oylamaları geçirmeye başladık. Artık günlere göre bölüp boş buldukça oylayacağız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 23 Ocak 2024; 3:24:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ulan 2 haftadır uğraşıyordum, çileli amelelik sonunda bitti 2445 adet oylama. Tek tek bir üyelikten bakıp diğerine girilip eski üyelikten silindi. Bazılarının uygulamadaki kapakla sitedeki kapak fotoğrafı farklıydı, bir de garantiye almak için fragmanlarına ufaktan bakmam gerekti. Bazen de uygulama sapıtıyordu başka bir yapımın fotoğrafını yüklüyordu filan abuk sabuk bir de tıkla bir daha foto yenilesin.( Mesela sallıyorum Terminator 2 yazıyor filmde ama kapak Tosun Paşa'ya ait gibi )

    Bu işe PC'den yaparak başladım: telefondan bak sonra PC'de yaz filan... PC de HDD barındırıp 10 senelik olunca haliyle sayfa yüklenmesi filan görece yavaş oluyordu bir de telefondaki uygulamadan bak sonra monitöre bak. Belime boynuma ağrı giriyordu. Sonra yeni üyelikle telefonumdaki Opera tarayıcısından girdim oradan devam ettim. Yattığım, uzandığım yerden yapıyordum. Ama bu sefer de bileklerime ağrı giriyordu. Telefonun ekran büyük olunca film adı yazılan yer de hep ekranın üst kısmında olunca biraz kastırmak gerekiyor. Hızlı yapınca ağrıyor zaten uygulamanın yükleme ekranları da yetişemiyor, fotoları download etmesi, wifi ve telefon gecikmesi, uygulamadaki butonların yüklenmesi vs... Yavaş yapsan bilekler vs için iyi ama o zaman da bitmiyor meret. Neyse şükür ki bitirdim. Artık tek IMDb üyeliği, tek platform, tek millet, tek devlet... Bundan sonra böyle.

    Ulan yarın öbür gün IMDb hesaplarını da iptal ediyoruz derlerse ne söverim var ya öyle böyle değil. Öyle şey olursa daha da uğraşmam, belki film izlemeyi bile bırakırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 7 Şubat 2024; 0:19:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.