Şimdi Ara

imei kayıt konusunda kafam karıştı...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • şimdi turkcell mesaj atıyo ve diyoki şu imei numaralı cihazınız kayıt dışıdır. hediyecelinizden 50 kontör karşılığı kayıt altına alınacaktır. eğer istemiyorsanız hayır yazın 2448 e yollayın die..

    bazı kişilere 5-6 tane ayrı imei numaralı cihazlara ilişkin mesaj yollanmış.. sim kartın eski telefonlarımızın da imei numaralarını kaydettiğini biliyorum..sorun şurda başlıyor.

    diyelimki 5 tane ayrı imei numarasına ilişkin mesaj aldık. ancak bizim şu anda kullandığımız telefonun seri numarası bu mesajlarda yok yani mevcut kullandığımız telefon kayıtlı..

    1- eğer bu mesajları dikkate almassak her imei numarası için hediyecellimizden düşecek 50 kontör 5 ile mi katlanacak. 5x50=250 kontör eskiden kullandığımız telefonlar için bizden mahsup mu edilecek..

    2- her mesaj için ayrı ayrı "hayır" yazıp "2448" e mi yollayacağız(şu an kullandığımız cihazın imeisi kayıtlı olduğundan dolayı hayır yazmak durumundayız sanırım).

    3- 2448 hangi mesaj için hayır yazdığımızı nereden bilecek?. (yasal uyarı 2448'den gelmiyor. direk sistem yolluyor uyarıyı. yani 2448 apayrı bir numara)

    4- almanyaya giden bir arkadaşıma da mesaj gelmiş ve kullandığı telefonla tutmuyor.. hayır yazıp yollaması gerek ancak almanyadan 4 haneli numaralara mesaj atılamıyormuş.. ne yapabilir..

    Saygılar...







  • iyide numara tutmuyorsa bize ne? sonuçta telefonu bloke etcekler hattı değil.yani birşey yapmasanda farketmez.adamlar daha önce o sim kartın takılı olduğu bir telefonun kayıt dışı olduğunu bulmuş onu söylüyorlar.sen belki kartı bir kere takıp çıkarttın o telefona kontrol amaçlı.bunu nerden bilecek?en iyisi bunu bizden değilde yetkili bir ağızdan öğrenmen
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Piêr Dé Sans

    iyide numara tutmuyorsa bize ne? sonuçta telefonu bloke etcekler hattı değil.yani birşey yapmasanda farketmez.


    o mesajda hiç bişey yapmassan 50 kontörünü alırım diyo ama...sorunum orada.. hangi yetkiliye sorayım 444 lü numaralar sürekli meşgul...abone merkezlerinde de bu soruları sorarsam beni uzaylı falan sanarlar büyük ihtimal...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.