Şimdi Ara

(İnanç ve Korku Üzerine) Siz sırrı bilmek değil, kandırılmak istiyorsunuz. Çünkü korkuyorsunuz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hiç durmadan başka bir yerin varlığından bahsediyorsunuz. Ölümden sonra yüce Tanrı'nın, sadece bizim gibi uyduruk birileri için, özene bezene hazırladığı hayali bir yer düşlüyor ve kısa hayatınızda Tanrı benimle diyorsunuz. Madem Tanrı sizinle, o halde neden korkuyorsunuz? Hastalanmaktan, rezillik içerisinde yaşamaktan, yaşlanmaktan ve ölmekten, tüm bunlardan neden korkuyorsunuz? Tanrı benimle yanımda diyorsunuz ama gerçek şu ki siz korkuyorsunuz. Bu Dünya'da sizinle birlikte olan, başınıza gelecek felaketleri önceden bilen ve dahası onları size gönderen Tanrı'nın sizinle olmasının ne gibi bir yararı var! Çeşitli belaları başınıza musallat eden zaten o değil mi? Bu doğruysa şeytana ne gerek var?


    Gerçekten de kendi yaptıkları ile savaşan, hiç gereği yok iken ilk önce yarattıklarına acı çektirip, daha sonra bu ızdırapları dindirmek için de yine kendisine yalvartan bir Tanrı'ya mı inanıyorsunuz? Siz ölümden korkuyorsunuz, çünkü korkutucu bir Tanrı'ya inanıyorsunuz. Onu sevdiğinizi söylüyorsunuz, bu bile düpedüz bir yalan! Onu yalnızca korktuğunuz ve menfaatiniz için seviyorsunuz. Çünkü biliyorsunuz ki ona, seni sevmiyorum, senden nefret ediyorum derseniz, sizi sonsuza dek ateşte kızartacak. Onu sevmekten başka çareniz olmadığından seviyorsunuz. Yanılıyorsam eğer, hemen şimdi inandığınız Tanrı'ya küfredin! Göreceksiniz, sizin sevginiz bile aslında bir yalan.


    Doğrusu siz kendinizden, yaşlanmaktan korkuyorsunuz. Korkuyu kendinize inanç edindiniz. Yukarıda oturup, işi gücü sadece sizi izlemek olan, yanlış bir şey yaptığınızda her an sizi cezalandırmayı bekleyen, korkunç bir Tanrı olduğunu sanıyorsunuz. Yanılıyorsunuz! Bununla da yetinmiyor, kendi aptal korkularınız ile başkalarını da korkutmaya çalışıyorsunuz. Çünkü siz, sizin gibi olmayanların, korkuya tapınmayanların, düşünce ve hayalleri kirlenmeyen masum insanların mutluluğunu kıskanıyorsunuz. Nefes almak, dans etmek, şarkı söylemek, aşık olmak, gülmek... size ağır geliyor. Siz gülünce başınıza bir şey geleceğinden korkuyorsunuz.


    Aslında olan şu: Siz, sizden öncekilerin düşleri ile yarattığı ve kutsallık maskesi ile gölgelediği tabularınızın kurbanı olmuşsunuz. Derme çatma ördüğünüz, o içi boş korku duvarlarının sağlam bir temeli dahi yok. Başka yıkıntıların taşını toprağını alarak, kendinize bir hapishane inşa etmişsiniz. Siz de biliyorsunuz, sadece cesur bir nefes, o korku duvarlarınızı yerle bir edebilir. İşte bu yüzden, konuşanların nefeslerini hiç düşünmeden ve acımadan kesiyorsunuz! İnsanları daha doğar doğmaz, büyük bir titizlik ile dilsiz ve sözsüz bırakıyorsunuz.


    Günahı tanrısallaştırdınız, çünkü siz her zaman günahkardınız. Aslında siz farkında değilsiniz ama hayalini kurduğunuz o cennette bugün bir yabancı, bir misafir olarak geldiniz. Gerçek şu ki, siz burayı hiçbir zaman hak etmediniz. Bu yüzden burada kalmanız mümkün değil. Siz buraya ait değilsiniz. Sadece bir gün olsun kendiniz olamadan konakladığınız bu yaşantıdan, sonunda bir hiç olarak göçüp gideceksiniz, ve hayat sizi hatırlamayacak. Çünkü siz hatırlanmaya bile değmezsiniz. İsterseniz bana kızın ama çırpınışlarınız boşuna. Hayalinizde yarattığınız o yere hiçbir zaman gidemeyeceksiniz. Tüm o bahçeler, şaraplar, ırmaklar, kadınlar... öylesi şeyler, öylesi bir yer yok. Bu şeylerin Tanrı'ya yakışmadığını aslında siz de iyi bilirsiniz ama hadi itiraf edin! Siz, kendiniz ile konuşamayacak kadar yüreksizsiniz. Öte yaşamda olduğuna inandığınız şeylerin utanç verici olduğunu siz de biliyorsunuz, ama yine de ona inanıyormuş gibi davranıyorsunuz. Başkalarının sizi aldatmasına izin veriyorsunuz ve onlarla birlik olup kendinizi kandırıyorsunuz. İşte bu yüzden korkuyorsunuz! Çünkü kandırıldığınızı en baştan beri biliyorsunuz. Bu iş için tek yetenekli olanlar sadece sizsiniz. Başka seçeneğinizin olmadığını sanıyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Sadece yanıldığınızı kabullenemiyorsunuz. Görmüyor musunuz? Şeytanlar içinizde değil, etrafınızda dolaşıyor. Onları aslında her gün görüyorsunuz. Tıpkı içleri gibi dışları da kapkara. Anlamıyor musunuz? Tanrı, insanı yaratırken, içerisine şeytan koymadı. Bunu yapanlar başkalarıydı. Fakat onlar ne yaparlarsa yapsınlar, içinizdeki sizi yok edemezler. Ona, içinizdeki sizin sesine kulak verin. Çünkü o sizin göremediğinizi görüyor, söyleyemediğinizi söylüyor ve düşünemediğinizi düşünüyor. Tanrı'ya güvenin ve sadece kendinizi dinleyin!








  • Cisien kullanıcısına yanıt
    Benimde kafama takılıyor böyle şeyler doğru yolu bir bulamadım o zaman bu dünyanın anlamı ne niye geldik tesadüfenmi oluştuk ? biraz daha düşünürsem delireceğim sanırım
  • NNearly kullanıcısına yanıt
    3-5 satır bir şeyler okumakla olacak iş değil. Sürekli soru sormalı ve sürekli düşünmelisin. Her cevap bulduğun soru, yeni sorular doğuracak.
  • Cisien kullanıcısına yanıt
    Senin bir inancın varmı ? Deistlik agnostiklik ateistlik ya da bir din
  • NNearly kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir dine inanmıyorum, herhangi bir tanrı modeline de inanmıyorum. Her dinin tanrı modeli farklı. Panteizm ile ateizm arası bir şey benimkisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cisien -- 15 Mart 2023; 22:17:34 >
  • Cisien kullanıcısına yanıt
    Ben sadece yaşamak istiyorum bazen bu kadar düşünmemek gerektiğine inanıyorum sadece yaşa ve gitsin
  • NNearly kullanıcısına yanıt

    Bu durumda sen apateist oluyorsun.

  • Cisien kullanıcısına yanıt
    Apateistlik güzelmiş hocam benim yeni düşünce belli oldu
  • Güzel yazı.
  • PEKİ SİZLER TARİH VE BİLİM FORUMUNDA NEDEN ÜÇ KONUDA BİR DİN KONUSU AÇIP İNSANLARI ONLARI YARATAN TANRILARINDAN SOĞUTMAK İÇİN BUNCA ZAMAN HARCAYIP YIRTINIYORSUNUZ

    BU NE İSTEK BU NE ÇABA BU NE HIRS BÖYLE

    O YOKSA YOK DEYİP GEÇMEK YERİNE NEDEN BUNCA SAAT MESAİ HARCAYIP YOK DIYEMEDİĞİNİZ ŞEYTANIN YOLUNU TAKİP EDİYORSUNUZ


    biliyorsunuz olduğunu biliyorsunuz ve bunu bilmek sizleri çıldırtıyor

    tıpkı insanları yoldan çıkarmaya and içmiş o patronunuz gibi.




    (İnanç ve Korku Üzerine) Siz sırrı bilmek değil, kandırılmak istiyorsunuz. Çünkü korkuyorsunuz!


    (İnanç ve Korku Üzerine) Siz sırrı bilmek değil, kandırılmak istiyorsunuz. Çünkü korkuyorsunuz!


    (İnanç ve Korku Üzerine) Siz sırrı bilmek değil, kandırılmak istiyorsunuz. Çünkü korkuyorsunuz!


    (İnanç ve Korku Üzerine) Siz sırrı bilmek değil, kandırılmak istiyorsunuz. Çünkü korkuyorsunuz!


    (İnanç ve Korku Üzerine) Siz sırrı bilmek değil, kandırılmak istiyorsunuz. Çünkü korkuyorsunuz!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pspsexer -- 25 Mayıs 2023; 2:49:22 >




  • pspsexer kullanıcısına yanıt

    Yav he he

  • NNearly kullanıcısına yanıt

    Insan basitce dusunmeyle yola cikar kompleks dusunme becerisi gelistirir ve sonrasinda basitlige mahkum olur.iyi ve zararsiz gel git.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sething -- 9 Ocak 2024; 21:53:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.