Şimdi Ara

İnançlı bir insan neden ölümden korkar???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
3.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'nin %99'u müslüman deniyor. Şu zaten ortada. Birçok insan dinin şartlarını yerine getirmese dahi (namaz mesela) en azından allaha inanıyor gibi gözüküyor.


    Peki insanlar madem inançlı, öbür dünyanın var olduğuna inanıyorlar ve inançlı iyi insanlara cennet gibi bir yer vaad edilmişken, Neden insanların %99u özellikle yaşlandıklarında bir kaç sene daha fazla yaşamak için çırpınıp duruyor, neden hastane hastane dolanıyor madem öbür dünya var.

    Demek ki insanların çoğunun aklında "ya yoksa" fikri mevcut. Bir insan gercekten inansa kesinlikle ölümden korkmaz.



  • Ödevlerini yapmadıkları için korkuyorlar...Allah'a ne kadar yaklaşırsanız Allah'ı severseniz o da sizi sever...İşte burda ona ulaşma aşkı ortaya çıkar ve ölüm bir son değil ona giden yolun başlangıcı görülür...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: shady_tr

    Ödevlerini yapmadıkları için korkuyorlar...Allah'a ne kadar yaklaşırsanız Allah'ı severseniz o da sizi sever...İşte burda ona ulaşma aşkı ortaya çıkar ve ölüm bir son değil ona giden yolun başlangıcı görülür...


    İşte ben de bunu diyorum. Tam inançlı bir insanın buna inanması ve yaptığı hatalar varsa bunların acısını da çekmeye razı olması gerekir. O zaman ben şöyle derim. "Türkiyenin %99 u %50 müslüman".
  • Öbür dünya var diye hastalanıpta çaresi varken gitmesinmi millet?Ölümümü beklesin?Allahtan ümit bekleyip çaresine bakacaksın fırsatın varken.Ecelin geldiyse zati dolaşmana izin vermez.

    Ölümden bende korkarım çünkü yapılacak bir çok şeyi yapamadığım için hesap vereceğim için.
  • şübhe var çünki
  • bak dostum ben namaz kılarken ölümden kormuyor gibi bir halim vardı şimdi bıraktım artık öyle değil tırsıyorum ara sıra iman ne kadar iyi olursa ölüm korkusu o kadar azalır
  • dünyada bitirmesi gereken işler olduğunu ve cennete gitmek için yeterince sevap işlemediği korkusu vicdanına vurur.Bunları bitirecek tek şeyde ölüm olduğu için ölümden korkar.
  • İbadet etmeyen insanları kafir ilan edemezsiniz. belki de sizden kat kat iyi (ama ibadet etmeyen bir insan) bakarsınız sizden çok daha rahat girer cennete. -ölüm- hayatı sevenler için yaşanılması zor birşeydir. ister dindar olsun,ister olmasın..
  • yaşamak güzel. bundandır belki
  • haydi farzedelim birtakım insanların aklında "ya yoksa fikri olsun"....peki bunun onlara ne faydası olabilir..................yine ölmeyeceklermi??? Ölümsüz olan sadece Allah dır....

    tam bir müslüman bilirki hastalansa bile yaşlılıktan dolayı bedeninde hastalıklar çıksa bile bilirki o bedeni Allah ın kendine emaneti olduğu için emanete sahip çıkmak adına iyileşmenin yollarını arar (isterse 100 yaşında olsun)...çnükü Allah imkanın varken sağlığına kavuşmak için çabalamayan kullarınıda hesaba çekecek....Bu işler sanıldığı gibi basit değil...ağzındaki tek bir dişin bile mesuliyeti var üzerinde......
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Peacifullord

    İbadet etmeyen insanları kafir ilan edemezsiniz. belki de sizden kat kat iyi (ama ibadet etmeyen bir insan) bakarsınız sizden çok daha rahat girer cennete. -ölüm- hayatı sevenler için yaşanılması zor birşeydir. ister dindar olsun,ister olmasın..


    Yazdığınız şey hakkında Kuran-ı Kerim çok iyi açıklama yapıyor...İbadet etmek Allah'a yaklaşmaktır...Zaten insanın yaradılışındaki unsurda ibadettir...

    “Ben ölürsem sakın bana ‘öldü’ demeyin. Aslında ben ölü idim, dirildim, beni Dost aldı götürdü”.
    "Ecel günü aşkı bırakıp da korkudan can derdine düşen, cana bakan gözden, bıkmışı, usanmışım ben”.


    “Ölüm tatlı geliyor bana, bu yurttan göçüşüm, kuşun kafesi bırakıp uçması gibi”.

    Hz.Mevlana....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shady -- 22 Şubat 2008; 21:36:30 >




  • Arkadaşlar bu sorunun cevabını gelin kurandan dinleyelim.

    "Elleri ile yaptıkları yüzünden ölümü dileyemezler". Görüldüğü gibi günah işleyen ölümden korkar.

    "İnsan kendisi üzerinde bir gözlemcidir mazeretler uydursa da" bu ayet de her insanın mazeretler uydursa da işlediği günahların farkında olduğunu gösterir.

    Yani ister bilinç altı deyin ister ruhumuz deyin, bir yönümüz durmadan hesabını kitabını yapıp ölünce nereye gideceğini zaten biliyor öyle değil mi????
  • bana göre türkiyenin sadece yüsde 95i müslüman (bizzt araştırdım)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: afacan1984

    "Türkiyenin %99 u %50 müslüman".

    Hacı beni gülmekten yerlere yatırdın ama sakin kafayla okuyunca haklısın galiba

    fifty-fifty müslümanlık diye birşey olmaz...!!
  • Müslümanlığı gereği gibi yaşayan çok az kişi var. Bu doğru.
    İnsan niçin mi ölmekten korkar?
    Çok basit: Dünya'daki rısıkından mahrum olacağını düşündüğü için...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TrDr_22


    quote:

    Orjinalden alıntı: afacan1984

    "Türkiyenin %99 u %50 müslüman".

    Hacı beni gülmekten yerlere yatırdın ama sakin kafayla okuyunca haklısın galiba

    fifty-fifty müslümanlık diye birşey olmaz...!!


    Fakir yani ben %50 bile müslüman olsaydım çok mutlu olurdum. Ruhunun derinliklerine in bakalım, ne kadarın beyaz ne kadarın siyah.

    Anlım secdeye geliyor ama, idrakim hala direk gibi ayakta. Bir gün müslüman olmak ve öyle ölmek umuduyla yaşıyorum.
  • burda müslüman olmayanlar var mı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fatihbarut

    Bir gün müslüman olmak ve öyle ölmek umuduyla yaşıyorum.

    İmanlı ölmekten bahsediyorsun sanırım alnın secdeye gidiyorsa müslümansın demektir

    Fakir edebiyatı yapayım derken karıştırmışsın(;
  • quote:

    Orjinalden alıntı: afacan1984

    Türkiye'nin %99'u müslüman deniyor. Şu zaten ortada. Birçok insan dinin şartlarını yerine getirmese dahi (namaz mesela) en azından allaha inanıyor gibi gözüküyor.


    Peki insanlar madem inançlı, öbür dünyanın var olduğuna inanıyorlar ve inançlı iyi insanlara cennet gibi bir yer vaad edilmişken, Neden insanların %99u özellikle yaşlandıklarında bir kaç sene daha fazla yaşamak için çırpınıp duruyor, neden hastane hastane dolanıyor madem öbür dünya var.

    Demek ki insanların çoğunun aklında "ya yoksa" fikri mevcut. Bir insan gercekten inansa kesinlikle ölümden korkmaz.


    Cevaplar:

    1-Türkiyenin kaçta kaçının müslüman, kaçta kaçının müslüman olmadığının sayımı hiç yapılmadı bugüne kadar. Herhangi bir oran verilmesi halinde, verilen oran asla, bir söylentiden öteye gidemez. Bu arada, kimin müslüman olduğunun kimseyi ilgilendirmeyeceği gibi yaradandan başkası karar da veremez.

    2-Namaza gider gibi göstersin veya namaza gitmesin, insanların allaha inandığını yada inamadığını kim ispat edebilir ?

    3-Herkesin, adı ne olursa olsun, bir inancı, bir dini veya ateist bile olsa inandığı bir şeyi mutlaka vardır. Öteki taraftan gelen varmı ki, senin veya herhangi birisinin, cennet veya cehennem hakkında söylediklerinin doğru olduğunu varsayalım ?

    4-Sen kaç yaşındasın bilmiyorum ama, insanlar kaç yaşına gelirse gelsin, bu dünyada kendisi veya sevdikleri için, henüz gerçekleştiremeyip yapmak istedikleri, mutlaka vardır. Ayrıca, yaşamlarını sağlıklı geçirmek, yaradana bir borç olduğu gibi, yaşamda geçecek süre içerisinde sevdiklerine karşı sorumluluklarını yerine getirdikten sonra yaşama veda etmek herkesin dilediği bir sondur.

    5-Ölüm her canlı için kesin var, bundan nasıl olsa kaçış yok deyip, sorumluluklardan sıyrılmak, sabahtan akşama kadar sadece allaha yakarmak, hangi dine inanırsan inan, ne hiçbir dinin gerçekleriyle, ne de insanlıkla asla bağdaşmaz.

    6-Ölümden korkmayan hiçbir canlı yoktur, olamaz. Korkmayan sadece, kesin ölümle mutlak karşı karşıya gelendir. İşte bu kişilere örnek olarak, kurtuluş savaşında bizler için canını verip şehit olan dedelerimizi gösterebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Republican -- 22 Şubat 2008; 22:07:29 >




  • hangi dinden olursa olsun insan insandır
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.