Şimdi Ara

İncehesap ve Gaming.gen'in vergi kaçırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Güvenilir iyi çalışan bir firmalardır buna lafım yoktur ama en son başıma gelen olaylardan sonra vergi kaçırdıklarını anladım. Temsilcisi varsa konuyu aydınlatırsa sevinirim. Muğla Teknopark'ta bir oyun geliştirme firmam var. (Hiç bilgisi olmayanlar için kısaca: Kabul almanın çok zor olduğu ve kabul alındığında da çeşitli vergisel avantajlar sağlayan bir devlet kuruluşu.) Bu yüzden anayasada belirttiği üzere alım yapacağım her türlü makine ve teçhizatı kdv'siz olarak alabiliyorum. (Birkaç ay süren uzun başvuru ve uğraşlar sonunda tabi ki)

    Şimdiye kadar teknobiyotik, vatan, sinerji, amazon, hepsiburada gibi firmalardan bu kdv'siz donanım alımlarını sorunsuz şekilde gerçekleştirdim. Ama ince hesap, gaming.gen.tr, magic teknoloji (eksen bilgisayarın yan firması) firmaları ilgili kanuna uymayarak bana bu tarz bir işlem yapamayacaklarını söyledi. Müşteri temsilcisinin bilgisizliğidir diyip muhasebe departmanlarıyla da görüşmeme rağmen sonuç değişmedi. Kendi karlarına herhangi bir zararı olmayacak olan bu kdv istisnasına uymayınca ben de otomatikman kdv üzerinden de bir oyun çevirdiklerini düşünmeye başladım. Satıcı firmaların çok yüksek kar paylarıyla fiyatlar bu kadar artmışken, siz o kadar vergi ödüyorken bu firmalar vergiden bile kar etmeye çalışıyorlar sadece bilmenizi istedim.









  • incehesap satıcı site değil diye biliyorum. Gaming.gen neresi bilmiyorum alışveriş de yapmazdım zaten. Adı bile itici geldi.


    Amazondan başka yerden kolay kolay bir şey alınmaz bu ülkede.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.