Şimdi Ara

İncehesap Yanlış PSU Gönderdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alıntı

    metni:
    TLDR: Yanlış ürün gönderildi ancak ürünü açtıktan sonra fark ettim. Ürünü açtım için yasal anlamda iade/değişim haklarımı kaybetmiş mi oluyorum yoksa hala bana doğru ürünü göndermek zorundalar mı?


    Merhabalar, olayı kısaca bi özet geçeyim.


    Yakın zamanda ciddi bir borca girerek işimi yapabilmek için kendime bir bilgisayar dizeyim diye çeşitli sitelerden parçaları sipariş verdim.

    Bunlardan birisi de 31 Ekim tarihinde incehesap.com üzerinden sipariş verdiğim güç kaynağı idi.

    Link: https://www.incehesap.com/gigabyte-gp-ud1000gm-power-supply-fiyati-65700



    2 Kasım tarihinde ürün ulaştı. Ancak web sitesindeki ürün sayfasında belirtilen GP-UD1000GM PG5 modeli yerine GP-UD1000GM GEU modeli ürün gönderilmiş. Ve ben bu model numarasındaki ufak farklılığı ürünü açıp, güç kaynağı üzerindeki portların farklılığını gördükten sonra fark ettim. Tabi portların üzerindeki jelatinleri vs. de sökmüştüm. Böyle bir durumda ürün teknik olarak kullanılmış ürün konumuna mı düşüyor vs. bilmiyorum. Bu durumda yasal anlamda bir hakkım var mıdır işte onu merak ediyorum aslında, devam edelim...


    Neyse ben ürünün bütün kutu içeriğini eksiksiz bir şekilde kutuya geri koyup kargoya verip kendilerine geri gönderdim. Müşteri hizmetlerine iade yapmak istediğimi, ancak ürünü açtığımı vs. sorun olup olmayacağını sorduğumda ise, sorun olmayacağını, üründe ciddi bir hasar veya aşınma olmadığı sürece sıkıntı yaratmayacağını söyledi bana.


    Bugün tarafıma hiçbir şekilde dönüş yapılmadan, iade talebim reddedilmiş ve ürün geri kargoya verilmiş. Kargo mesajı yoluyla öğrenmiş oldum ve müşteri hizmetlerini aradım hemen. Ürünün iade koşullarını sağlamadığını söyledi. Ben de dedim, peki o zaman iade olmuyorsa bile değişim yapabilir miyim diye. Ürün size ulaşınca değişim talebi açarak tekrar gönderin incelensin falan filan dedi.


    Şimdi yarın ürün bana geri gelecek. Ben de değişim talebi açarak tekrar göndereceğim. Aslında aradaki fiyat farkını da ödeyerek daha iyi başka bir marka ürün ile değişim yapmak istiyorum. Ancak bunu kabul etmezlerse bile en azından NORMALDE GÖNDERMELERİ GEREKEN PG5 modeli ile değişim yapsınlar.



    Şimdi benim asıl sorum şu, bunlar değişim talebini de kabul etmeyerek ürünü bana geri gönderirlerse eğer, elimde hiçbir işime yaramayan ürün ile kalmış olacağım, sırf bunların hatası yüzünden, yanlış ürünü göndermeleri yüzünden. Eğer ürünün kutusunu bile açmadan farketseydim işim çok daha kolaydı ancak bambaşka bir model değil, çok ufak bir farklılığı var zaten model numarasında. O yüzden dikkatimden kaçtı. Ürünü açıp portların farklı olduğunu görünce fark ettim. Şimdi ben bu ürünü, poşetlerini, jelatinlerini vs. açtığım için yasal anlamda bütün haklarımı kaybetmiş mi oluyorum? Yoksa hala bana doğru ürünün gönderimini yapmak zorundalar mı? Bu yasal işlemlerden anlayan herhangi birisi varsa lütfen yardım etsin. Bir sürü borca girdim, şu an işimi yapamıyorum bilgisayarı da kullanamadığım için. Ve elimde işime yaramayan bir parça ile kalmış durumdayım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3llyll -- 21 Aralık 2023; 13:34:55 >







  • Size fatura edilen ürün ile gönderdikleri ürün farklı mı yoksa faturaya da gönderdikleri modeli mi yazmışlar?

  • Mugetsuga kullanıcısına yanıt

    Faturada bana gönderdikleri ürün olan GEU modeli yazıyor. Ancak web sitesindeki ürün sayfasında PG5 olarak yazıyor.

  • Faturaya sizin aldığınız, sitedeki ürün yerine kendi bildikleri ürünü yazmışlar. Sonuçta yine siz haklısınız.


    Yasal yollara başvurun.


    Jelatini falan da boşverin, o dert değil. Onu öne sürmesinler hiç.

  • Bakalım değişimi kabul ederlerse sorun yok yine. Ama kabul etmezlerse o zaman bakacağım duruma göre.

    Yani öne sürebilecekleri şeyler,

    - Portların üzerindeki jelatini sökmüştüm, gerçi göndermeden önce geri yapıştırdım (iyi ki çöpe atmamışım direk :D), ama dikkatli incelenince belli oluyordur belki de tekrar yapıştırıldığı bilmiyorum.

    - Kabloların, vidaların vs. olduğu poşeti açmıştım, ki yırtarak açmak dışında açılabilir bi yapısı yoktu yani. Ama paramparça değil poşet, yırtılması için kesikli yeri vardı oradan açmıştım.

    - Ürünün karton kutusunun köşelerinde bir miktar zedelenmeler var, ancak bana geldiğinde öyleydi zaten, muhtemelen kargo sırasında oluştu.


    İşte bunlardan dolayı haksız duruma vs. düşer miyim bilmiyorum.


    Bir de ürün sayfasında dediğim gibi PG5 olarak yazılmış model, ancak kullanılan görsellerin de bazılarında PG5 modelinin görselleri kullanılırken bazı görseller ise GEU modeline ait. Yani adamların kendilerinin bile hangi ürünü sattıklarından haberi yok gibi görünüyor, ne biçim iş anlamadım.





  • İncehesap Yanlış PSU Gönderdi

    Değişim koşulları, iade koşulları ile aynı demişler. E o zaman iadeyi kabul etmeyen adam, değişimi de kabul etmez ki. Ben yine de yarın tekrar göndereceğim ama, muhtemelen bana dümdüz geri gönderecekler. Böyle bir durumda ne yapmam lazım Tüketici Hakem Heyeti'ne falan mı başvurmam lazım? E-devletten falan girdim baktım başvuru şeyi var form gibi bi tane, bu mudur yani yapmam gereken, sonrasında ne olacak birileri bana mı ulaşacak, olayın hiçbir öneminin bile kalmayacağı 8-10 ay sonra falan? Bu mu yani?

  • @K3llyll Dava açabilirsiniz evet ama bu işler nasıl ispatlanır kanıtı nasıl sunulur vs bilmiyorum. @sertosman hocamız size bilgi verecektir diye düşünüyorum. Geçmiş olsun.

  • Merhaba, öncelikle geçmiş olsun. Ürünün size ilk ulaştığı (yanlış gönderilen) haliyle elinizde bir fotoğraf var mı? Var ise bu fotoğrafları delil mahiyetinde kullanabilirsiniz. Akabinde gönderici firma ile yazışmalarınız ile birlikte tüketici hakem heyetine başvurmanız gerekir. Başvurunuz heyet tarafından değerlendirilir tarafların savunmaları alınarak karar verilir. Kararlar mahkeme hükmü niteliğindedir. 2023 yılı için 66.000₺ sınırı belirlenmiş olduğundan bu sınırın altında kalan işler için tüketici hakem heyetine başvurmaktan başka çareniz bulunmamakta. Başvuruyu e devlet üzerinden yapabilirsiniz.

    Konuyla alakalı bir diğer husus ise ayıplı mal satışında satın alanın haklarıdır. Gönderilen ürün ayıplı mal kapsamında değerlendirildiğinde;

    Seçimlik haklardan: bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarından herhangi birini talep edebilirsiniz. Bu durumu da hakem heyeti değerlendirecektir. İyi forumlar.

    *Bilgilerin tamamı ayıp ihbarının firmaya yapıldığı, ihbara rağmen firmanın seçimlik hakları kullandırmadığı buna göre de hakem heyetine başvurmaktan başka çare olmadığı kabul edilerek verilmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarveySpectrum -- 14 Kasım 2023; 12:24:38 >




  • HarveySpectrum kullanıcısına yanıt

    Yardımlarınız için çok teşekkürler. Son birkaç gündür yaptığım görüşmeler, araştırmalar ve yaşadıklarım sonucu, düşüncelerim değişti.


    Elimde ürünün bana ilk ulaştığı halinde yalnızca iki görsel var. Birinde ürünün kendisi görünüyor ancak PC'nin tüm parçalarını topluca çektiğim geniş açılı bir resim olduğu için üzerinde hasar olup olmadığı belli olmaz o fotoğraftan çünkü biraz uzak.

    İkinci fotoğraf ise, tüm PC parçalarının kutularını çektiğim bir görsel. Bu görselde ürünün kendisi görünmüyor, ancak kutusunun bana ilk ulaştığında sapasağlam olduğu net bir biçimde belli. Yani elimde yalnızca kutunun ilk halinin sağlam olduğunun net bir kanıtı var. Buradan bir şey çıkar mı bilemedim.


    Elimdeki delillerin sayısının yeterli gelmediğini düşündüğüm için bu sürecin uzayacağını ve büyük bir ihtimalle lehime sonuçlanmayacağını düşünmeye başladım. Lehime sonuçlansa bile kim bilir kaç ay sürecek, ve sonunda aldığım tek şey muhtemelen ürünün aylar sonra enflasyon karşısında çoktan erimiş olan ücret iadesi olacak. Üzerine kaybettiğim vakit de var, ben bu PC'de işimi yapacağım, kaybettiğim vakit de zarar yani.


    Bu yüzden şu an aklımda bana en mantıklı gelen seçenek, elimdeki ürünü 2. elden satıp, başka bir yerden yeni bir ürün alarak yoluma devam etmek. Tabi bana hasarlı gelen ürünü henüz tam anlamıyla test etmedim. Farklı şekillerde de test ederek fonksiyonel anlamda hiçbir sorunu olmadığını anladıktan sonra ürünü 2. elden satmam daha kolay olacaktır. Şu an fark ettiğim tek kusur görsel kusurlar çünkü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K3llyll -- 15 Kasım 2023; 14:30:29 >




  • Rica ederim, kısaca ayıplı ürünle ilgili yapılabileceklere değinmek istedim. Hukuki süreçler maalesef biraz uzun oluyor. Haklı olduğuna inanan hakkını aramaktan imtina ediyor bu sebeple ne yazık ki. Yine de kesin kararınızı kısa süre içerisinde vermenizde fayda var aksi takdirde hak kaybına uğrayabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.