Şimdi Ara

[İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Başlıkta sözünü ettiğim Harici Hard Diski uzun süreli depolama amaçlı olarak bugün sabah saatlerinde EXA bilgisayarın deposundan (İnternet siparişlerinin kargolandığı yer, Üsküdar / Bulgurlu mevkiinde) satın aldım. Eve gelince açmadan önce bir unboxing ve inceleme yapayım dedim, bu nedenle bilgisayardaki arşivi HDD ye doğrudan taşımadan önce birkaç test yaptım. İsteğiniz doğrultusunda müsait olduğum zamanlarda farklı testler de yapabilirim, yada sorularınız olduğunda bu başlık altından cevaplayabilirim. Paylaşıcağım resimler maalesef pek güzel olmadı, ama idare eder diye düşünüyorum. Bi tripodum ve adam gibi bir kameram olsaydı, çok daha güzel resimler paylaşmam mümkün olabilirdi


    Ürünü Tanıyalım

    Ürün, bahsettiğim üzere 20 Temmuz 2010 tarihinde Üsküdar/Bulgurlu'da bulunan Exa bilgisayardan 167.73 TL ye alınmıştır. 3 sene garantisi bulunuyor ve kaliteli malzemelerden imal edilmiş. Temin aşamasındaki tek sıkıntı, Teknofiyat veya Akakçe gibi sitelere yazdığınızda farklı isimlerle karşınıza çıkması. Kimi yerde 3,5'' Füme diyor, kimi yerde 1TB Story Station diyor, dolayısı ile fiyat karşılaştırması yapmak için tek tek tüm sitelere bakmanız gerekiyor. Ben öyle yapmadım, 167TL uygun geldi ve gidip aldım Exa'dan. Zaten evime çok yakındı, o da bir etken oldu denebilir.

    Kutu İçeriği


    Ürün ortalama bir kutu ile geliyor. Ne çok şık, ne de çok sade olan bu kutunun içinde aşağıdaki görsellerde de görebileceğiniz üzere ürünle kullanılacak olan kablolar, garanti belgesi ve hızlı başlangıç klavuzu dışında herhangi birşey yok. Yedekleme vs için kullanılacak olan Software ürünün içinde geliyor, herhangi bir kurulum cd si yada öyle birşey mevcut değil, ki bu da bana kalırsa gayet güzel bir şey.

     [İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD [İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD
     [İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD [İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD


    Ürünle beraber gelen USB kablosu bana pek de özenilerek üretilmiş gibi gelmedi. Alelade bir kablo mevcut. Üzerine ne bileyim, bi Samsung falan bile yazmamışlar. Çok kaliteli de gözükmedi gözüme açıkçası ama gene de kullanıyorum. Bu konuda WD My Book Elite çok daha başarılı göründü gözüme. Forumdaki incelemede göreceğiniz üzere, ondaki USB kablosu çok daha başarılı olmuş. Gerçi o kadar küçük görsellik ne işine yaricak diyebilirsiniz ama ben biraz daha iyi birşey çıkmasını beklerdim.

     [İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD [İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD

    Adaptörü kaybeden ve başka bir adaptör kullanmak isteyen olursa, ya da herhangi bir nedenden adaptörün üzerindeki yazılar gerekirse diye de adaptör üzerindeki yazıların daha yüksek çözünürlükte resimlerini ekliyorum, lazım olursa burada bulunsun.

     [İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD


    Kozmetik


    Kozmetik olarak ürün gerçekten başarılı. Oldukça şık ve sade tasarlanmış, üzerinde gereksiz hiçbir şeye yer verilmemiş. Samsung'un bazı dijital fotoğraf makinalarında kullandıklarına benzer bir kaplama var ürünün üstünde, sanırım alüminyum, ama tam emin değilim. Ürünün kaplaması her ne kadar dayanıklı gözüküp göze güven verse de, çizilmelere karşı pek dayanıklı olmayacak gibi duruyor, tabii harici bir HDD ne kadar çizilebilir ki sorusu akla geliyor bu noktada. Sonuçta bunlar hassas cihazlar ve cihazı çizecek bir darbe onu muhtemelen bozacaktır da.

     [İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD [İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD [İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD


    Görebildiğiniz üzere ürünün ön tarafında sadece açma kapama düğmesi var. Bu düğme, aynı zamanda ön taraftaki LED aydınlatmanın da kontrolcüsü, ona da birazdan değineceğim. Arka tarafta ise USB 2.0 Kablo girişi ve adaptör girişi mevcut.

    Dahili Led


    Ürünün ön tarafında ufak bir LED aydınlatma bulunuyor. Çok şık duruyor bu gerçekten, ancak işlevi aynı kasanızın Harddisk LEDi gibi. Yani, siz harddiske dosya yazarken yanıp yanıp sönüyor, bu da rahatsız edici olabiliyor. Bildiğim kadarıyla bu ledi tamamen kapatmak mümkün değil, yani dosya yazarken ve bekleme konumundan çıkarırken bu yanıp sönmeye alışmak durumundayız. Ayrıca, Led aydınlatmayı kontrol ettiğimiz anahtar dönerken hafif bir sürtünme sesi çıkartıyor, içiniz bir garip olabiliyor. Aşağıya ledin en az ve en fazla yanması halinde ne kadar ışık verdiğini gösteren görselleri ekliyorum. Gece çekimlerini de bi ara koyarım herhalde.

     [İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD [İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD


    Ses


    Burada sıkıntı başlıyor. Dürüst olmak gerekirse ürün gerçekten çok sessiz. Çalışırken, dosya yazarken kulağınızı ürüne soksanız, hatta kulak yerine bu üründen taşıyor olsanız bile ufak bir titreşim (ki sadece dokunursanız hissedersiniz) haricinde birşeyler hissetmeniz olanaksız. ANCAK çoğu harici HDD gibi bu ürün de bir süre (10-15 dk) kullanılmadığında kendini bekleme konumuna alıyor ve o konumdan çıkarken, uzun tırnaklı birinin elini tahtaya sürtmesine benzer iğrenç bir ses çıkarıyor. Benim gibi uzun süreli depolama amaçlı bir kullanım düşünüyorsanız sıkıntı yok, ama sık dosya yazacaklar için büyük sıkıntı yaratabilir bu durum. İşin kötüsü, ben mesela harddiske "Sen bekleme konumuna geçme kardeşim, ben zaten depolama yapıyorum, seni kullandığımda açayım, açılınca bekleme konumuna asla geçme" şeklinde bir komut veremiyorum anladığım kadarıyla. Böyle bir ayar varsa da ben bulamadım.

    Performans


    Ürün Fat32 Formatlı geliyor, ben NTFS ye hızlı format yaptım Win7 üzerinden. Normal format korkunç uzun sürüyordu. Benim bilgisayarımdaki ilerleme durumunu düşündüğümde, normal format çok rahat 2-2,5 saat sürerdi gibi geliyor. Hızlı formatın dezavantajı varmıdır bilmiyorum, ama performansı tatmin edici geldi gözüme. HD Tune dan okuma testi yaptırdım, resmi aşağıda, Health durumunda da sıkıntı yok. Yazma testini de kendim 1 sezon dizi atarak denedim, hemen başında almadım görüntüyü, hız sabitlenince aldım. Dahili diskten hariciye yazarkenki ortalama hız, ürün içinde bir dosya kopyalanırken de aynı kalıyor. Yani, aşağıdaki screen de göreceğiniz yazma hızı, USB 2.0 bağlantısı olan bu ürünün ortalama yazma hızıdır.

     [İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD [İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD
     [İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD [İnceleme]1TB Samsung Story Station Füme Harici HDD


    Genel Değerlendirme


    + Dizayn
    + Fiyat
    + Dahili Led Aydınlatma
    + Dayanıklılık
    + Açma-Kapama Düğmesi
    - Bekleme konumundan çıkarıldığında çıkan ses.

    Edit: Belirtmeyi unutmuşum, ürünün 1.5 ve 2 TB modelleri de mevcut.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zummet -- 20 Temmuz 2010; 16:26:33 >







  • Güzel bir inceleme, Hayırlı olsun. Sorunsuz kullanımlar.
  • bende uskudar depoya yakın oturuyorum fakat direk depodan alınabilecegini bilmiyordum bi gidicem oraya harici hdd icin
  • 930 gb neden peki ? 70 gb nereye uçtu :S
  • Ben de onu cozemedim iste. Baya buyuk bir miktar cunku kaybolan. Bir cozum de bulamadim, boyle devam edicem sanirim.
  • Bi yere uçmadı :) 1000*0.93= 930gb eder. Bu da bize 1tb ın gerçekte 930gb olduğunu gösterir. Daha ayrıntılı bilgi için "USB sorun ve Çözümleri adları üst konuya bakabilirsiniz.
  • güle güle kullan :)

    herhengi bir programla içindeki harddiskin modelini ve kodunu öğrenebilirmisin ?


    teşekkürler...
  • dostum bu ürün dışarıdan bakıldığında seagate ve westerne göre dayanıksız ve basit işçilikli gibi görünüyor.

    yandaki vidalara da ayrı bi tav oldum. disk dönüş hızı 5400 7200 e göre çok farkediyor mu aktarımda.

    ısınma sorunuda yok değil mi.

    gönül rahatlığıyla alabilir miyiz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgur_21aa -- 28 Temmuz 2010; 22:50:02 >
  • @ozgur_21aa

    Isınma sorunu kesinlikle yok. İşçiliği de gayet sade ve başarılı bana göre, tabi zevkler-renkler durumu var. Yandakiler perçin, vida değil ve onlar üstü kaplayan metal malzemeyi kasaya tutturuyorlar, onlar olmadan olmaz. Ayrıca görüntüyü de o kadar bozduğunu söyleyemeyeceğim. Isınma sorunu kesinlikle yok. USB bağlantı arabiriminde 5400-7200rpm arasındaki farkı hissedebilmeniz için disk üzerinden 1080p film izlemeniz gerekir. Onun dışında, disk üzerinden yüksek boyutta veriye ulaşmayacak, depolama yapacak veya DVD-DivX gibi sıkıştırılmış medyalar izleyecekseniz hiçbir fark göremezsiniz. Ayrıca Copy/Paste yazma hızında da pek bir fark olmaz, zira orada bizi sınırlayan harddisk değil, bağlantı arabirimi. Önceden de bir çok kez belirttiğim gibi, ben depo amaçlı kullanıyorum. Yani izlediğim tüm medyaları içine yazdım, ve kapalı duruyor. Bir dizinin bir sezonunu bitirdikçe içine atıyorum, filmler de aynı şekilde. İzlemediklerim de bilgisayarda dahili HDD de duruyor.

    @fferen
    Program adını verebilirsen tabii ki olur.




  • Herkese iyi akşamlar.

    Benim problemim genel bir sıkıntı.Mkv formatında olan filmleri bilgisayardan taşınabilir harddiske atarken taşınacak yer için büyük dosya ibaresi çıkıyor.
    Bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim .
  • Harddiskini FAT32 formatında kullanıyorsun büyük ihtimalle. Şifreleme sistemi gereği, FAT32 dosya sistemi 4GB tan büyük verileri tek seferde yazamıyor maalesef. Harddiske Format atıp NTFS dosya sistemini seçmelisin, ya da MKV filmleri 4GB tan küçük parçalara bölmelisin.
  • Yardımın için teşekkürler.Format atmam yeterli oldu.İyi akşamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vefaayvaoglu

    930 gb neden peki ? 70 gb nereye uçtu :S


    disklerde yazan GB birimi 1.000dir.. yani 1TB = 1000 GB = 1.000.000.000.000 Byte dır.. ama gerçek hafıza birimi 1.024dür.. biz elimizdeki 1TBlık yani 1.000.000.000.000 Bytelık diskin gerçek birimini öğrenmek için onu 3 kere 1.024e böleriz.. ilk bölmede KBa ikincisinde MBa üçüncüsünde GBa ulaşırız..

    1.000.000.000.000 Byte = 976.562.500 KB = 953.674,31640625 MB = 931,322574615478515625 GB hafıza birimine ulaşırız..


    açıklamayı kısa ve anlaşılır biçimde yapmaya çalıştım.. yanlışım varsa düzeltin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mawoix -- 8 Eylül 2010; 18:02:57 >
  • daha detaylı anladım teşekkür ederim :) ama neden böyle birşeyi 1000 olarak yaptılar, genel birim 1024 değilmiydi :S
  • Bendede var bu ürün.İyi güzel ama şu uyku modu beni deli ediyor.Şunun süresini ayarlamanın yada kapatmanın bir yolu yokmu? Bazen harici ile ilgili olmayan bir işlem yaparken uyku modundan çıkana kadar bilgisayarda donmaya sebep oluyor ve 5 saniye bekletiyor.Fena halde sinir oldum!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haqy -- 6 Ekim 2010; 14:24:25 >
  • Bende uzun süredir ürünü kullanıyorum. şöyle bir problemle karşılaştım. harddiskin içinden çıkan Samsung Secret Zone adlı program 32bit sistemde sorunsuz çalışmasına rağmen, 64bit win7 sistemde çalışmıyor. araştırdığımda Samsung sitesinden de herhangi bir güncelleme yayınlanmadığını gördüm. Bu sorunun bir çözümü var mı acaba?
  • Uyku modu için bir çözüm maalesef bilmiyorum. Ben zaten ayda yılda bir açıyorum harddiski, tamamen depo yapmış vaziyetteyim. Ancak inceleme sırasında öyle aşırı takılmalar pek söz konusu olmadı açıkcası. Sadece ses vardı. Sisteminizi yoran başka bir şey olmadığına emin misiniz?

    İçinden çıkan programı gereksiz bulup kullanmamıştım ama kurduğumu hatırlıyorum. Zaten w7 de uyumluluk modu ile her türlü programı çalıştırabilmek mümkün oluyordu. İsterseniz yönetici olarak uyumluluk modunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haqy
    Bendede var bu ürün.İyi güzel ama şu uyku modu beni deli ediyor.Şunun süresini ayarlamanın yada kapatmanın bir yolu yokmu? Bazen harici ile ilgili olmayan bir işlem yaparken uyku modundan çıkana kadar bilgisayarda donmaya sebep oluyor ve 5 saniye bekletiyor.Fena halde sinir oldum!

    İşletim sisteminde, denetim masası, güç seçenekleri ayarlarından sabit disklerin uyku zamanlamasını değiştirebilrisiniz. Aynı şekilde USB'den bağlı aygıtları da kontrol edebiliriniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Çağrı
    Uyku modu için bir çözüm maalesef bilmiyorum. Ben zaten ayda yılda bir açıyorum harddiski, tamamen depo yapmış vaziyetteyim. Ancak inceleme sırasında öyle aşırı takılmalar pek söz konusu olmadı açıkcası. Sadece ses vardı. Sisteminizi yoran başka bir şey olmadığına emin misiniz?


    Sistemim daha yeni ve gayet stabil çalışıyor.Bu sadece uyku modundan kaynaklı bir sorun.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Levcho
    İşletim sisteminde, denetim masası, güç seçenekleri ayarlarından sabit disklerin uyku zamanlamasını değiştirebilrisiniz. Aynı şekilde USB'den bağlı aygıtları da kontrol edebiliriniz.



    Yok o ayarları biliyorum onlarla ilgili değil.Bu cihazın kendi uyku modu var ve değiştirmek yada tamamen kapatmak gibi bir ayarı yok.Bu özelliğin ayarını kullanıcıya bırakmamışlar sanırım.




  • Merhaba 1TB Samsung Story Station HDD den bende aldım bu harddiske nasıl format atabilirim birde format attığm zaman yazılımı tekrar nasıl kurabilirim ( kurulu geliyor biliyorsunuz ve cd side yok). format atıp Fat32 den NFTS ye nasıl cevirecem bişey daha Install Samsung Auto Backup nedir yardımcı olursanız cok sevinecem teşekkür ederm...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.