Şimdi Ara

İNCELEME - Cooler Master Hyper 412 PWM CPU Soğutucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Cooler Master Hyper 412 PWM CPU Soğutucu İncelemesi

    Merhaba,



    Uzunca zaman kullandığım Tuniq Tower 120 Extreme modelinden daha güncel ve ufak bir soğutucya geçmek istedim. Önümde çok fazla seçenek olsa da görsel olarak en sade olanını tercih ettim. En başta Cooler Master firmasınıN 212 Evo’sunu çok düşünsem de hem çift fan montajı imkanı hem PWM fan içeriği hem de biraz daha büyük olması nedeni ile 412 PWM modelini tercih ettim. F/P olarak da çok avantajlı olan bu soğutucu yeteri kadar da iş görüyor.

    14nm olan Intel’in 6.nesil Skylake işlemcileri zaten oldukça düşük sıcaklıklarda çalışması nedeni ile iyi iş gören bu soğutucu ile kullandığım 6600K işlemci Turbo modda 3,9GHzde boşta 30 derecelerde iken en uzun süreli oyun maceralarım sonucunda bile 40 dereceyi pek görmüyor. Üzerinde yer alan fan ise ortalama 1000-1100 RPM de dönmekte olup sessiz olduğunu da söylemek yerinde olacaktır.







  • Merhaba, inceleme icin cok tesekkurler.


    Fajat bunun yerine tpc 812 yi neden tercih etmediniz, onun ozellikleri buna gore daha ustun yanilmiyorsam?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle rica ederim. Bunu tercih etmemin nedeni çok uzun süre Tuniq Tower 120 Extreme kullandım büyük bir soğutucuydu ve belleklere değiyordu. Skylake'ler 14nm olduğundan dolayı hiç ısınmıyor desem yeridir bu nedenle F/P nedeni ile bu soğutucuyu tercih ettim. Çok da memnunum boşta 30 derecelerde yükte 40-45 derecede çalışıyor. Serin tutuyor tavsiye ederim.
  • Tesekkurler, montaj sonrasini da gorseydik fena olmazdi :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısınız ben Türkçe içerik çok fazla olmadığından daha çok objektif bir şekilde satın alma rehberi tarzında videolar çekmeye gayret ediyorum. Montajı oldukça basit plakayı geçirdikten sonra 4 vidayı sıkıyoruz o kadar. Youtube kanalıma üye olmanızı da rica ederim.
  • Tesekkurler,

    Peki bu sogutucu sessiz midir? Benim icin sessiz olmasi cok onemldiir. Sesi de hissedilmiyorsa, alabilirim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genel Windows kullanımında şuan da 709 RPM de dönüyor ve duymuyorum bile işlemcide 32 derecede. Tam hızda biraz sesli bir fan ama zaten o devirde dönmüyor.
  • Hocam bende de 4690k + 212 evo var.

    1) bu PWN kavramı tam olarak nedir? Smart Fan sistemiyle mi alakalı yani sıcaklığa bağlı olmadan sabit RPM değerlerinde dönmesini mi sağlıyor? Çünkü bendeki 212 evo mesela boştayken 33 derecede tutuyor ve 650-700 rpm arası dönüyor. Duruma göre yük bindikçe 800-850 rpm arasına kadar çıkıyor. (işlemci turbo 3.9 veya duruma göre 4 ghz'de) Ama daha 900 rpm'i geçtiğini görmedim bu şekildeyken maksimum 60-65 derece arası gördüm, prime95 testleri falan dahil %100 yükte.

    2) 1100 rpm'de nasıl ses olmuyor, yapı olarak birbirine %99 benziyor diye biliyorum bu iki soğutucunun şahsen 212 evo'da 900 rpm'nin üstüne çıkınca ses duyulmaya başlanıyor. Bir keresinde fan ayarlarını oynarken denemiştim 1000-1200 rpm'de falan sesi geliyordu oldukça.
  • Merhaba,

    Valla ben Cooler Master ile ortak değilim sessiz olduğunu ve F/P ürünü olduğu için satın aldım. 6600K Turbo modda 3,9 GHz de şuan da 689 RPM de dönüyor ve 31 derece. Yükse (oyunlarda) 40-45 dere oluyor 1000 RPM'i pek geçmiyor.
    Şimdi sessizlik ya da ses tam olarak ne onu anlamak lazım. Ben Thermaltake Chaser MK-I kasa kullanıyorum. Kasa da oldukça yakınımda. Yüksek RPM lerde hava sesi olur ama bu tüm fanlarda olur CFM'e bağlı olarak havanın sesidir bu. Fanda yüksek süratte vınlama tarzı bir ses geliyorsa da fan gürültülüdür.

    1800 RPM de deli gibi ses geliyor doğru ama bu tamamen hava sesi. 700-1200 RPM arası çok büyük fark yok bence.

    PWM=Pulse Width Modulation (Sinyal Genişlik Modülasyonu) Elektrik ve elektronikte bir cihaza verilen dalga boyunun ayarlanmasından ibaret bir sistem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdu -- 26 Mart 2016; 17:56:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.