Şimdi Ara

İnceleme: Yuin PK3 (vs. Sennheiser Mx760)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Sonunda yapılan yorumlara dayanamayıp aldığım yuin PK3'ü kısaca sizlere tanıtmaya çalışacağım. Bu incelemeyi yaparken karşılaştırma yapmak için sennheiser'ın aynı sınıftaki en üst modeli olan mx760'ı kullanacağım. Aslında fiyat olarak birbirine oldukça yakın olan bu ürünlerden sennheiser TR'de 85 TL gibi bir tutara garantili olarak bulunabiliyor. Ben Yuin PK3'ü yurtdışından, head-direct üzerinden 39$+15$ kargo gibi bir tutara aldım.

    Genel anlamda mx760 ile ilgili çok fazla tanıtım yapmayacağım, Çünkü genelde çok kişi tarafından kullanılmış ya da kullanılmakta olan bir kulaklık. Onun yerine pek fazla tanınmayan Yuin PK3'e ağırlık vereceğim bunu baştan belirtmek isterim.

    Kutulama;

    Yuin PK3 gerçekten ambalaj olarak oldukça iyi, bir o kadar değişik ve şık bir ürün. Özellikle dış kabın mdf'den yapılmış olması ve ahşap görünüm çok şık bir ambalajlama oluşturmuş. Ahşap kutuyu açınca içerisinde silindir şeklinde, kulaklığın içinde bulunduğu bir kap bulunmakta. Bu kabı çevirerek açtığımızda ise kulaklığımıza ulaşmış oluyoruz.

    Paket içeriği;

    Aslında paket içeriği olarak sade bir ürün. Kutu içerisinden 1/4" jack dönüştürücü, kullanma kılavuzu ve 3 adet kulaklık süngeri çıkmakta. Aslında bu 3 adet kulaklık süngeri olayı benim baya hoşuma gitti. Çünkü mx760'ı aldığımda içinden 1 adet sünger takımı çıkmıştı. Kullanımda etkisiyle zaman içerisinde değiştirmek gerekliliği ve kaybolma gibi sorunlardan dolayı iyi düşünülmüş bir uygulama bana göre.

    Genel görünüm ve malzeme kalitesi;

    Kablo kalitesi olarak nerdeyse sennheier mx760 ile aynı kalitede. Ama mx760'a göre çok az bir inceliği var. Ama kablolama konusunda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü oldukça sağlam bir kablolama yapılmış. mx760 ile aynı şekilde y şeklinde yapıya sahip. Kulaklığın kendi malzeme kalitesi olarak mx760'dan çok daha iyi yapılmış orası bir gerçek. Ele alınınca çok daha kaliteli hissi oluşturuyor.

    Kullanım konforu

    Özellikle şunu belirtmek isterim ki, kulaklık gerçekten mx760'a göre çok daha rahat. Kulağa tam oturmakta ve benim mx760'ta muzdarip olduğum durum olan kulaktan düşme problemi kesinlikle yok. Hatta amuda kalkılsa bile düşmeyecekmiş gibi sağlam oturuyor kulağa. Bu durumda, boyutlarının mx760'a göre daha ufak olmasının etkisi büyük. Zaten genel anlamda da boyutları göz önüne alındığında oldukça ufak kalmakta. Özellikle süngerler ile birlikte kullanıldığında neredeyse kulakta yokmuş gibi bir hisse kapılabilirsiniz.

    Ses kalitesi

    Öncelikle şunu da belirteyim denemelerde mp3 çalar olarak cowon d2 kullandım. Gelelim en önemli noktaya yani ses kalitesi. Aslında kanal tipi kulaklık sevmememden dolayı oldum olası bu tarz kulaklıklardan uzak durmaya çalışırım. Bu nedenlede uzun süredir mx760 kullanmaktaydım. Bundan önce mx760'a geçme sebebim; rock müzik performansı en iyi olan klasik tip kulaklık olarak mx760'ı bulmamdı. Ama aslında çokta tatminkar olmamasına rağmen daha iyi bir alternatifle tanışmamış olmam dolayısı ile başka bir kulaklık bulma denemelerim sürdü ama açıkçası bulamadım. En sonunda yapılan yorumlarada dayanamayıp Yuin PK3 almaya karar verdim. Kulaklığı kulağıma ilk taktığımda aslında yüzümde bir gülümseme belirdi. Sanki aradığım eksiklikleri bulmuş gibi hissettim. Ama ilk kullanım olduğu için kulaklığın kendisine biraz daha gelmesini beklemenin daha yerinde bir karar olduğunu düşündüğüm için, yaklaşık olarak 3 gün sürekli olarak çalmaya bıraktım kendi halinde. Çünkü daha önce mx760 tecrübemde kulaklık yaklaşık 1 hafta gibi bir süre sonra yavaş yavaş kendine gelmeye başlamıştı ve 1 ay süre sonunda sesler tam olarak oturmuştu.

    Kulaklığı ilk taktığımda mx760'a göre ilk farkedilen farklılık, tizlerin çok daha baskın olması idi. Burada şunu belirtmek gerekirki her ne kadar tiz konusunda öne çıkan bir yapıya sahip olsada, basslar kaybolmamakta. Yapılan yorumlarda genelde bass konusunda oldukça iyi ve baskın gibi yorumlar yapılmışsa da benim ilk izlenimim bu şekilde oldu. Ses rengi olarak mx760'a göre daha sıcak bir yapıda denebilir aslında. Özellikle pop müzik dinleyenleri oldukça tatmin edecek bir ses rengi var. Sahne derinliği olarak kesinlikle mx760'tan çok daha önde. Canlı konser kayıtları için biçilmiş kaftan gibi bir yorum yapmak yanlış olmaz. Bu zevki mx760 ile bu kadar yaşayamamıştım açıkçası. Yüksek frekans başarımı oldukça iyi, ki şunu söyleyebilirim, mx760 ile gölgelenen tüm arkaplan sesleri PK3 ile duymak mümkün. Ama denge olarak aslında beklediğim kadar iyi bulmadım. Belki bunda henüz kulaklığın çok yeni olmasının etkisi var. Gerçi mx760'ı ilk aldığımda bundan daha kötü bir ses duyduğumu hatırlar gibiyim. Bu nedenle de aslında şu an için çok önemsemedim, bunu zamanla göreceğiz. Ama şu bir gerçek; bass yüksekliği olarak mx760'tan geride ama bass kalitesi olarak mx760 daha önde bir kulaklık. Bass'lar sanki kafaüstü kullanıyormuş hissi veren bir toklukta. O eski sony müzik setlerinde ki kısa ve tok bassların karakteristik özelliği PK3'te mevcut ve bana göre sennheiser'ın mx serisindeki bass patlamaları olayı her ne kadar yeni seri ile en aza indirilmiş olsada, ben hala tam olarak istenilen düzeyde değil. Ama ben Pk3'ten bu konuda çok ümitliyim.

    Daha sonra Fiio E5 ile birlikte bir denemeye soktuğumda, birazcıkta EQ ayarı ile ses dengesi biraz daha iyi bir hale geldi diyebilirim. Şu an içinde bu şekilde kullanmaktayım ve günden güne sesler biraz daha oturmaya başladı.

    Sonuç olarak şunu diyebilirim, pop müzik için aslında mx760 ile aralarında çok bir fark yok. Yani PK3 ses sıcaklığı olarak bir adım önde ama illede almayı gerektirecek bir fark yok benim müzik zevkime göre. Ama olaya rock ve metal müzik açısından bakarsak kesinlikle şunu söylemek gerek, mx760'a göre çok daha üstün bir kulaklık. Kesinlikle enstrümanlar birbirine karışmıyor ve arkaplan sesler çok net seçilebiliyor. Zamanla ses oturur ve bass dengesinide tam olarak sağlarsak, sanırım şu ana kadar bu tarz içinde en iyi kulaklığım olacak. Bir dezavantajıda, mx760'a göre daha fazla ses dışarıya vermesi. Buda o kadar dert edilecek bir durum değil benim için. En azından evde iken.

    Son söz: Adamlar sennehier'ı taklit ede ede, sonunda onlardan daha iyi kulaklık yapmışlar. Üstün Alman teknolojisi lafı yerini Çin teknolojisi lafına bırakacak böyle giderse.

     İnceleme: Yuin PK3 (vs. Sennheiser Mx760)


     İnceleme: Yuin PK3 (vs. Sennheiser Mx760)


    PK3 ile birlikte iki adette Yuin G2 aldım. O konuda da zaman bulunca bir inceleme yapacağım. Ki en büyük rakibi olarak gördüğüm KSC75'ten daha iyi bir kulaklık olduğunu söyleyebilirim ilk izlenim olarak. Bu yuin denemeleri gerçekten çok iyi oldu benim için. Umarım sizler içinde faydalı olmuşumdur. Sağlıcakla kalınız.


     İnceleme: Yuin PK3 (vs. Sennheiser Mx760)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 5 Haziran 2009; 21:00:46 >







  • Güzel ve detaylı inceleme olmuş.. Yuin PK3 kulaklığını güle güle kullan
    Ben mx760'ı hiç dinlemedim.. bir alt modeli olan mx660 almıştım.. tiz ve mid sesler fazla ve bas seslerde yetersiz olduğu, ayrıca kulakta durmayıp,çıktığı için zararına satmıştım..
    Daha sonra mx360 modelini alıp, çok memnun kaldım.
    Sanırım sen de bir ara mx360 kullanmıştın;Yuin PK3 kulaklığı, mx360'la mukayese edersen nasıl bir değerlendirme yapabilirsin..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frux -- 5 Haziran 2009; 22:38:31 >
  • Ellerine sağlık inceleme için.
    Sanıyorum yuin türkiyede biraz daha fazla tanınmayı hakediyor. Senin gibi kulakiçi modelleri sevmeyenler için üst kalite modeller üreten
    pek seçenek yok gibi.

    Yeni kulaklıklarınla iyi dinletiler.
  • eline sağlık inceleme için çok lafı edilen bi kulaklıktı inceleme iyi olmuş çok kişinin işine yarayacaktır :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: frux

    Güzel ve detaylı inceleme olmuş.. Yuin PK3 kulaklığını güle güle kullan
    Ben mx760'ı hiç dinlemedim.. bir alt modeli olan mx660 almıştım.. tiz ve mid sesler fazla ve bas seslerde yetersiz olduğu, ayrıca kulakta durmayıp,çıktığı için zararına satmıştım..
    Daha sonra mx360 modelini alıp, çok memnun kaldım.
    Sanırım sen de bir ara mx360 kullanmıştın;Yuin PK3 kulaklığı, mx360'la mukayese edersen nasıl bir değerlendirme yapabilirsin..



    Aslında dediğin doğru frux. yeni mx serisi tiz ve mid olarak daha baskın bir seri. Aslında bass olarak söylemek gerekirse oldukça yeterli seviyede bana göre kendi sınıfında. Kulakta durmama problemi vardı bende de, kulaklık biraz bana büyük geldi, en azından benim kulaklara. Mx360'ta dediğin gibi basslar biraz daha fazla hissedilebilir mx760'a göre, ben belirli bir süre kullandım ama sonunda mx760'a geri döndüm, ses olarak daha canlı geldi mx760, ayrıca istediğim tizleri bir türlü alamadım mx360 ile. PK3 bass olarak daha yüksek değil mx760 göre ama çok daha hoş tok bir bass sesi var. Ki Fiio E5 ile birlikte basslardaki eksiklik biraz daha iyi seviyeye geliyor. Gerçi kulaklığın zamanla açılması ile basslara biraz daha yüklenilebilir. Ben mx760'daki basslardan memnundum genel olarak ama basslarda zaman zaman patlamalar olması pek hoşuma gitmiyordu. Diğer bir yandan PK3'ün belkide en büyük avantajı doğal sesi ve sahne derinliğinin gerçekten iyi olması. Bu kulaklıktaki en çok sevdiğim olay da bu oldu. Ses netliği olarakta daha iyi diyebilirim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: witness

    Ellerine sağlık inceleme için.
    Sanıyorum yuin türkiyede biraz daha fazla tanınmayı hakediyor. Senin gibi kulakiçi modelleri sevmeyenler için üst kalite modeller üreten
    pek seçenek yok gibi.

    Yeni kulaklıklarınla iyi dinletiler.


    Gerçekten bu doğru. Genelde kanal tipi kulaklıklarda bol alternatif ve kaliteli seçenekler mevcut ama benim gibi kulaklık tercihi olanlar için seçenek pek yok. Sennheiser mx serisi ve akg k314p, başkada iyi bir alternatif bulmak zor. Ama ben açıkçası bu kadar memnun kalacağımı beklemiyordum, ki bana göre asıl G2 ile çok iyi bir iş başarmışlar gerçekten. Bir koss fanatiği olarak KSC35 ve KSC75 kullandım kulaküstü seçenekleri olarak, ama G2 çok daha iyi bir kulaklık.




  • arkadaşlar bende de mx560 var, bana bass olarak çok baskın gibi geliyor,tizler çok sönük, jvc hafx33 ile karşılaştırdım ,jvc tizlerde çok daha iyi , üstte yeni mx serisinin tiz ve mid olarak baskın olduğunu söylemişsiniz, emin misiniz
  • Ben de bir ara mx660 modelini kullanmıştım onda da mid ve tiz sesler çok öndeydi.. bas sesler biraz zayıftı.. En beğendiğim modeli mx360..
    sadece mx460-560 ve 760 modellerini hiç dinlemedim..
  • Hocam dur hemen kafamıza odunu indirme. mx560 ile ilgili öyle iyi yorum yapabilecek bir tecrübem yok ama mx360 ile mx760 arasındaki fark belirttiğim gibi. Ben müzikte bass ağırlıklı dinleyen birisi değilim. Bence her ikiside bass konusunda benim için yeterli performansı veriyor. Ama sesteki canlılık olarak mx760 çok daha iyidir. Ha seni kesmez orasını bilemem. JVC hiç kullanmadım, o nedenle bir şey söyleyemiyorum. İncelemede belirttiğim üzere yuin PK3 bu konuda mx760'dan da daha ileri bir seviyede.

    quote:

    Orjinalden alıntı: KayTheRock

    arkadaşlar bende de mx560 var, bana bass olarak çok baskın gibi geliyor,tizler çok sönük, jvc hafx33 ile karşılaştırdım ,jvc tizlerde çok daha iyi , üstte yeni mx serisinin tiz ve mid olarak baskın olduğunu söylemişsiniz, emin misiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thetrooper00 -- 29 Haziran 2009; 21:58:55 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: thetrooper00

    Hocam dur hemen kafamıza odunu indirme. mx560 ile ilgili öyle iyi yorum yapabilecek bir tecrübem yok ama mx360 ile mx760 arasındaki fark belirttiğim gibi. Ben müzikte bass ağırlıklı dinleyen birisi değilim. Bence her ikiside bass konusunda benim için yeterli performansı veriyor. Ama sesteki canlılık olarak mx760 çok daha iyidir. Ha seni kesmez orasını bilemem. JVC hiç kullanmadım, o nedenle bir şey söyleyemiyorum. İncelemede belirttiğim üzere yuin PK3 bu konuda mx760'dan da daha ileri bir seviyede.

    quote:

    Orjinalden alıntı: KayTheRock

    arkadaşlar bende de mx560 var, bana bass olarak çok baskın gibi geliyor,tizler çok sönük, jvc hafx33 ile karşılaştırdım ,jvc tizlerde çok daha iyi , üstte yeni mx serisinin tiz ve mid olarak baskın olduğunu söylemişsiniz, emin misiniz



    arkadaşlar thetrooper00 arkadaşımıza düzelttiği için teşekkür ediyorum,yanlış yorum yapmışım evet mx serisi gerçekten de tiz - mid olarak daha baskın , ve sanırım mxler de model yükseldikçe bass azalıyor - tiz ve mid ön plana çıkıyor




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.