Şimdi Ara

Indirimli Scenic mi? Focus mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.936
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • dostum bencede scenic kesinlikle...
  • focus alınır...
  • Scenicin iç mekan avantajı tartışılmaz. Yüksek oturumdan kaynaklana rahat sürüş keyfi de olabilir. Ayrıca iç mekan kalitesinin de focusun üstünde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak focusun da öne çıktığı pek çok nokta da var.
    Eğer gaza dokunduğunuz anda koltuğa yapışmak, virajlara daha hızlı girebilmek, yokuşlarda benzinli 2.0 ları tokatlamak sizin için önemli değilse Scenic mantıklı.
  • bende ikisi arasında gidip gelmiştim...Focus bana Scenic den daha fazla hitap eden bi araba olduğu için seçimimi focus dan yana kullandım.Memnunum arabamdan.

    Scenic gerçekten çok güzel bir araç.Yazdıklarına göre de sana hitap eden araç SCENİC
  • quote:

    Orjinalden alıntı: devrimkaratas

    Scenicin iç mekan avantajı tartışılmaz. Yüksek oturumdan kaynaklana rahat sürüş keyfi de olabilir. Ayrıca iç mekan kalitesinin de focusun üstünde olduğunu söyleyebiliriz. Ancak focusun da öne çıktığı pek çok nokta da var.
    Eğer gaza dokunduğunuz anda koltuğa yapışmak, virajlara daha hızlı girebilmek, yokuşlarda benzinli 2.0 ları tokatlamak sizin için önemli değilse Scenic mantıklı.


    işte budur yaa Virajlarda millet frene basarken ben gaza basıyorum.Focus'un farkını yaşıyorum




  • Focus çok deli araba hakikaten ...
  • ne amaçla kullanmak istediğine bağlı çünkü 2 araç da farklı sınıftalar.
  • Ya araclarin farkli sinifta oldugunu biliyorum, ancak su haliyle C-Max almaya cesaret edemiyorum, cunku benim icin en az 5000YTL yuk(son kampanya fiyati 43000 gibi biseydi)

    Ve ortada soyle bir sey var, liste fiyati 45000 olan araci 38000'e alacagim, buna karsilik Focus sevdamdan vazgececegim :)

    Tabi birde aile olma ve aile otomobili konsepti...

    Cok agresif bir surucu degilimdir, uzun yolda tek istegim hiz sabitleyiciyi acip tingir mingir gitmek. Sehir icinde biraz heyecan yaparim ama o da cok muhim degil. Araci uzun yillar en azindan 5-6 sene kullanmak istiyorum.

    Soylediklerinize ve bugun yetkili saticida gorduklerime gore tum yollar Scenic'e cikiyor ama iste stok durumu, pazartesiyi bekleyecegiz... Kampanyasiz 45000 lira vermem o arabaya...

    quote:

    Orjinalden alıntı: PALERMO ®

    ne amaçla kullanmak istediğine bağlı çünkü 2 araç da farklı sınıftalar.




  • C-Max ve Scenic makyaj gördü ve güncel sayılabilecek modeller. Ama 2. elde satarken bayağı zorlanırsın çünkü ülkemizde MPV sektörü tam olarak oturmadı. İnsanlar daha az paraya Doblo, Connect gibi araçları tercih ediyorlar MPV almak yerine.

    Scenic çok geniş ve ferah bir otomobil. Panoramik cam tavanıyla ferahlığa ferahlık katıyor içine bindiysen görmüşsündür zaten. Makyajlı C-Max'de de panoramik cam tavan var diye hatırlıyorum. Yine de Ford'un iç
    mekanı biraz daha soğuk kalıyor Scenic'e göre. Bu C-Max için değil tüm Ford'lar için geçerli aslında. Fransızlar kadar göze hoş gelen eğlenceli otomobiller üretmiyor Ford.

    Focus'a gelecek olursak MPV'ler kadar olmasa da iç mekanı geniş sayılır, ön camın eğimi de bu hissi arttırıyor. Ama Focus'un yol tutuşu çok iyi olmasına karşın otobüs kadar yüksek duruyor ve bence pek hoş değil. 2008 makyajlı kasaya da pek alışamadım bence önceki daha güzeldi. 1.6 TDCI motor sizi performans olarak tatmin edecektir buna emin olun. Tüketim olarak da şehir içi 6-6,5 lt'lerde gezersiniz teknik verilere fazla aldanmayın.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: ahmkara

    Evli cocuklu ve ailece dolasip gezmeyi seviyorum :) Tabi su an icin sadece iki yasinda bir oglum var, ama nasip olursa aileyi kalabaliklastirmak istiyorum.

    Hanimin memleketi Giresun ve senede en az iki defa gidiyoruz(su an Ankaradayiz), ustune tatillerde de kara yolunu severim.

    Sonuc belli gibi ama tabi bugun bayi ile gorustum ve kampanyanin stoklarla sinirli oldugunu ve Scenic stoklarinin dolmus olabilecegini soyledi. Kesin durumu pazartesi ogrenecegiz.

    Bu arada Scenic de gercekten hosuma gitti, bakalim pazartesi stoklar uygun cikarsa Scenic'e donecegim gibi.

    Yorum yapan herkese tesekkurler...


    gezmeyi seviyorsanız scenic ile daha büyük keyif alırsınız...ayrıca focusa göre kullanımı ve yolculuğu kesinlikle daha keyifli bir araba
    karadeniz yollarında scenic ile yolculuk acaip keyifli olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 12 Ekim 2008; 3:15:57 >




  • scenic için fiyat fazla ucuz geldi.extreme donanım bile 42 görünüyor. o fiyata alınırsa hiç kaçmaz.
  • tabii ki scenic..
    bir de sunroof taktın mı yeme de yanında yat..
    hem evli ve çocuklusun baba olunca daha uzun süre araç kullanıyorsun genelde..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cellar Door -- 12 Ekim 2008; 11:52:25 >
  • Evli ve çocukluysanız,ailece doluşup gezmeyi seviyorsanız scenic
  • ya abi hadi çocukluysanızı boşver de evliysenizi anlamadım:D
    ben sıfır araba alırken ikinci eli güçlü bi marka tercih ederdim ki sıfırdan ikinci ele geçişteki zararım daha da büyümesin.
    aradığınız çok fazla bi iç mekansa karşılaştırın alın. ama iki eş beş çocuğunuz yoksa niye çok büyük bi araba alasınızki? focus daha diri genç canlı duruyor.
    yine derim. bence focus.hele ki tdci! offf: )
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ucanhoroz

    ya abi hadi çocukluysanızı boşver de evliysenizi anlamadım:D
    ben sıfır araba alırken ikinci eli güçlü bi marka tercih ederdim ki sıfırdan ikinci ele geçişteki zararım daha da büyümesin.
    aradığınız çok fazla bi iç mekansa karşılaştırın alın. ama iki eş beş çocuğunuz yoksa niye çok büyük bi araba alasınızki? focus daha diri genç canlı duruyor.
    yine derim. bence focus.hele ki tdci! offf: )


  • Ben de Scenic cilerdenim..!Bir ara şoför koltuğuna oturdum da..Kullanması çok keyifli bir araç;jip havasındasınız MPV olması dolayısıyla!Motoru da oldukça başarılı!Alacağınız modelin standartlarıysa ciddi anlamda çok doyurucu!
  • İki araç sınıf farkı yüzünden karşılaştırılabilir ya da tercih nedeni olabilir. Evli ve çocuklu olma durumu bence tercih nedeni değil. Focus sahiplerinin tamamı bekar mı? Ben de evli hatta çocukluyum ama Focus kullanıyorum. Scenicte iç mekan genişliği var. Ama sonuçta ikiside 5 kişilik... ile ve çocuktan bahsetmişken focusun bagajı daha geniş. Scenic sınıf farkı nedeniyle ve fiyatı yüzünden tercih edilebilir. Yoksa Scenicin rakibi Focus C-Max.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmusician -- 12 Ekim 2008; 21:57:03 >
  • sceniğin iç hava atmosferi yeter
  • 5 kg elma mı alsam 5 kg armut mu alsam?




    siz araç seçerken fiyatına göre mi seçiyorsunuz yoksa kullanış amacına göre mi?
  • Arkadaslar bugun basvurumuzu yaptik, elde kalan tek Scenic'i biz aldik inşallah.

    Scenic Privilege+ dci 100 + Elektrikli acilir tavan, Duman Grisi.

    Kredidde vs. sorun cikmazsa ay sonu gibi elimde inşallah.

    Yorum yapan herkese tesekkurler.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.