Şimdi Ara

indüksiyon ocak !!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
7
Favori
96.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • x571 X kullanıcısına yanıt
    aynen katılıyorum hocam. shopsiemens arkadaş sayesinde çok daha ucuza temin etmiştim 6 ay kadar önce.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ovelek

    ikindi vakti eve gidince olur hocam. ama benimki en yüksek ayar olan 9 da çalıştırırsam ve bir süre geçince devreye giriyor. diğer düşük ayarlarda ses yok

    hocam acil değil, yatsıdan önce okuyamam.
    forunmdash @x571 teflon tavalara değinmiş bunlara alternatif seramik tava olmazmı ?
  • arel.gr kullanıcısına yanıt
    seramik de olur ama püf nokta içinin kaplamasının ne olduğu değil, tabanının mıknatıslanıp mıknatıslanmadığı. geçen gülsanın 34cm derin tencere alacaktım ne olur ne olmaz diye çarşıya küçük mıknatıslarla çıktım. kapsül taban oluna sorun olmuyor ama işi şansa bırakmamak için mıknatıs aldım yanıma. eğer tabanı resimlerdeki gibi olan bir tava görürseniz büyük ihtimal indüksiyonlu ocaklara uygundur. ama mıknatıs şart


     indüksiyon ocak !!! indüksiyon ocak !!! indüksiyon ocak !!! indüksiyon ocak !!!




  • Soru şu, induksiyon ocakların avantajlarından faydalanmak istiyorum, ancak klasik cam kapları ve tavalari da kullanmak istiyorum desem bir gözü klasik elektrikli diğer gözü (gözleri) induksiyon olan Ocak neden yapmazlar acaba? Yaptılarsa benim mi haberim yok. Bilen varsa aydınlatırsanız sevinirim.
  • maliyetten dolayı klasik rezistans ile induxion bir arada üretmiyorlar.



    önemli not:

    mercanların genel çoğunluğu turuncu oluyor.

    senin nick 'te bu bildiklerimizdenmi ?
  • oan kullanıcısına yanıt
    Çok yavaş pişirebiliyor, ısı verebiliyor. Mesela benin çayımın suyu her zaman kaynar olmalı, ama çok da enerji harcamamalı. Bendeki Arçelik, 1'den 9'a kadar ayarı var. Çelik çaydanlıkta sürekli kaynar su istediğim zaman 3'e getiriyorum. Zaten çalışmasını duyuyorsunuz, ara ara düşük amperli enerji veriyor.
  • Evet arkadaşlar ilk kazamızı yaşadık. Daha doğrusu hanımın dikkatsizliği yüzünden ocağın 1 metre yanında lavabo var. Onun da yan tarafına yıkadığı tencereleri üst üste dizmiş. Tencerelerden biri, hem de en ağırı düdüklü ocağın camına yandan çarpmış ve çatlatmış.

    Çatlak olarak çalışması çok tehlikeli olduğu için hemen değiştirdik Arçelik'ten. 300 TL tuttu toplamda

    Cam ocağın üstüne şimdiye kadar çok şey düşmüştü hiçbirşey olmamıştı, ama yanlar zayıf maalesef. Estetik dursun diye metal çerçeve de koymuyorlar...
  • genckanat kullanıcısına yanıt
    tek göz portatif korkma marka aldım. ne olduğunu bilmeden aldım mevcut tencere tava ile çalışmadı tabi.

    buna göre ucuz tencere tava bulsam mı yoksa iade mi etsem?
  • hitman kullanıcısına yanıt
    Nereden aldiniz? Kac lira verdiniz?
  • oan kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada aratınca çıkıyor
  • bir hort diyelim

    bir kaç döküm ve çelik tavam var onlarda sıkıntısız çalışıyor ama pilav tencerelerim çalışmıyor

    bunun bir aparatı varmış ocağın üstüne koyulup üzerine koyulan her tencere çalışıyormuş

    adını bilen yada gören var mı?
  • Uzun zaman sonra gelen horrtt

    @ovalek ve diger kullanici arkadaslar 2aya yakin bir suredir induksiyonlu ocaklara merak saldik. Elimizdeki tavalarin ve tencere setinin de uyumlu oldugunun farkina varinca daha da gaza geldik

    Aklimaza takilan bazi sorular var:



    1.si tesisat sorunu.. Genelde yeni hat cekmeden bahsetmisler. Yeni bir evde oturuyorum (2017 yapimi) mutfak buatindan besleme yapilamiyor mu? Malum kira evinde tesisat isleriyle ugrasmak istemem.



    2. Soru ise magazalarda bu urunleri tesgir olarak goremiyoruz dolayisiyla sadece resimlerden inceleyebiliyoruz. Urun resimlerinde tencere yerleri daire seklinde isaretlenmis. Her bir ocak gozunde belirtilen isaretten daha buyuk ya da daha kucuk bir tencere konulursa ocak calisiyor mu?



    3. Soru ise piyasada cok pahali ocaklar mevcut. Butceden dolayi her markanin ancak en alt urununu alabiliyoruz. Hal boyle iken giris sinifi urun bizi uzer mi? Arcelik oi 636 ile ilgileniyorum 1500tl civari bir fiyati var kullanicilar tavsiye eder mi?




  • Siemens servise gidip bizzat görüştüm: bütün gözleri aynı anda kullanmak isterseniz sıkıntı yaşarsınız dedi

    bunun sebebi ise İstanbul da özellikle inşaatlardan dolayı evlere gelen enerjinin sabit voltajda olmaması



    Mümkünse iki faza birden bağlayın, böylece 4 göze aynı anda ihtiyaç duyarsanız sıkıntı olmaz dedi.



    Kiracının mutfağa ikinci fazı getirmesi makul görünmediğine göre, iki gözden fazlasını aynı anda kullanmamayı göze almanız gerekiyor
  • Indüksiyon ocak almaya nerdeyse karar verdim ama büyük bir sıkıntı var: evdeki tencere ve tavaların nerdeyse hiç birine mıknatıs yapışmıyor. Daha kötüsü, kaliteli çelik tencerelere yapışmıyor ama dandik çelik tencerelere yapışıyor. Bir de emaye tencere var elimde. Dandik çelikleri kullanarak yaşayamayız.Bütün tencere tavaları yenilemek maddi bakımdan boyumu hayli aşıyor. Diğerlerini kullanmaya devam edebilmenin bir yolunu arıyorum.



    Tencerenin altına konulacak bir aparattan bahsediyor herkes ama şimdiye kadar ben kullandım oldu diyeni görmedim. Bir yerde benim çelik tencerenin tabanına mıknatıs yapışmadı ama tencerem ocağı çalıştırdı diyen gördüm. (belki Ocak indüksiyon değil ama sahibi indüksiyon sanıyor?)

    Kadınlar kulübü forumunda şu mesaja rastladım. Şu ana kadar gördüğüm en umut verici bilgi bu. Tencerenin altına mıknatıs levha koymak. Ocağın çalışma şeklini bilenlere soruyorum, sizce makul mü? Ocağa bin lira verip üzerine mıknatıs koyup bozmak da istemem.

    Evet hanımlar beyler, mıknatıs yapışmayan tencere, tava ve çaydanlıklarla indüksiyon ocak macerasına dalmanın yollarına dair fikirlerinizi ve varsa tecrübelerinizi bekliyorum.



     indüksiyon ocak !!!




  • Mıknatıs hikaye ... İnduksiyon için metal koymanız gerekir yani metal olması yeterlidir. Tabi metaller farklı olunca ısı aktarımı da farklı olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mavi-kaplan

    Mıknatıs hikaye ... İnduksiyon için metal koymanız gerekir yani metal olması yeterlidir. Tabi metaller farklı olunca ısı aktarımı da farklı olacaktır.
    evet arkadaşa katılıyorum metali görmesi yeterli görmeden çalışmaz.cafe restourant gibi yoğun bir işiniz varsa
    https://www.bumutfak.com/Induksiyon-Ocak-DIC-36,PR-64.html önerebilirim profesyonel bir üründür.2yıl garantili ve teknik destek ekibimiz bulunmaktadır.
  • tefal in meteor serisi yapışmaz tavasıni kullanıyorum. ne pişirsem yapışıyor indüksiyon ocakta. acaba tavandan mı ocaktan mı çözemedim.



    normal alev ocakta denemedim bakalım
  • sioux kullanıcısına yanıt
    Ben de Tefal titanium aldım, sıcaktan resmen yamuldu iade ettim. Yenisi de ondan farkı yok. Ortası bombe yapıyor ve ocakla temas etmiyor.

    Kısacası indüksiyon alacaklar TEFAL'den uzak dursun...
  • genckanat kullanıcısına yanıt
    tavalar aslında çok güzel de bu ocağa gelmiyor sanırım. yoksa tava tava yani
  • 2 gün önce Korkmaz'ın a1215 vertex cezve takımını sipariş verdim 250 TL'ye...sonra net tek araştırma yaparken SOFRAM marka bı cezve takımı gördüm 89 TL ye... açıklamada indüksiyon uyumlu diyor, kullanan var mı acaba



    https://www.soframstore.com/soft-3lu-cezve-seti

    https://turkiye.alkapida.com/products/sofram-soft-cezve-takımı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuseyirli -- 30 Eylül 2018; 17:32:29 >




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.