Şimdi Ara

İngilizce geliştirmek için dizi tavsiyeleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
4
Favori
45.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • dizi onemli degil ingilizce altyazi izle temel varsa

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeLLsTeR

    İmzamdaki dizilerden baslayabilirsin

    imzan kural dışı kardeş. xx mi izlemeliyiz?
  • pislick0 kullanıcısına yanıt
    Hocam en çok hangisini tavsiye edersiniz?( Komedi tercihim)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsyncb15 kullanıcısına yanıt
    The big bang theory (komedi) güzel ama biraz hızlı konuşuyorlar ingilizce geliştirmek için biraz sıkıntı olabilir. lost ve person of interest çok iyidir. Özellikle lost u altyazı olmadan bile izleyebilirsin (bu ikisi komedi değil)
  • pislick0 kullanıcısına yanıt
    Friends e başladım. Amacım kelime hazinemi gelistirmek. Ingilızce altyazıya bakmadan rahatlikla anlayabiliyorum. Bilmediğim kelimeler geçtiğinde doğal olarak anlayamıyorum ve liste halinde kelime çıkartıyorum. Anlamlarını da çıkartıp ezberliyorum. Sizin başka özel yöntemimiz var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hsyncb15 kullanıcısına yanıt
    ben bs player kullanıyorum. ingilizce altyazıyı alt tarafa türkçe alt yazıyı üst tarafta açıyorum. yani ekranda 2 tane altyazı oluyor. anlamayınca durdurup türkçe altyazıdan okuyorum daha pratik oluyor sürekli sözlük açmaktansa. altyazıları filanda kendisi buluyor baya pratik benim için




     İngilizce geliştirmek için dizi tavsiyeleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pislick0 -- 24 Temmuz 2017; 21:14:44 >
  • hocam size 3-4 tane mesaj attım ama nedense gitmiyor.
  • Belki de siteyle alakalı olabilir bende mesajınızı yeni gördüm. Tavsiyeleriniz nelerdir bir de çalışma yönteminiz diğerlerinden biraz farklı basit ama güzel bir yol. Şuanda da bu şekilde mi devam ediyorsunuz ? Kelimeleri ayrı bir yere not almak, anlamadığınız her yerde durmak yada genel manayı anlıyorsanız devam etmek gibi detaylardan bahsedebilir misiniz ?

    İnternette, dizi izleyerek ingilizcemi nasıl geliştirebilirim üzerine araştırma yapmıştım, eminim sizde daha önceden görmüşsünüzdür "önce ingilizce altyazılı izleyin anlamadığınız yerlere bakın, sonra altyazısız izleyin" , "2 sn ingilizce altyazıyı geciktirerek izleyin" gibi yöntemler buldum daha doğrusu bunlar bana en makul gelenlerdi zaman-kavrama açısından. Ama bunları uygulayınca yine de istediğimi bulamadığımı farkettim. Şimdi sizin yöntemi görünce belki de aradığım bu yöntem olabilir diye düşündüm.




  • guntoldu kullanıcısına yanıt
    ben mümkün mertebe çift altyazı ile izliyorum, anlamadığım kelimelere bakmıyorum, 3-4 yerde daha karşılaştıktan sonra cümle içerisinden anlamını çıkartamadıysam sözlükten bakıyorum. bu sıralar film-dizi izlemye pek vaktim olmuyor, chrome kullanırken "google dictionary" diye bir eklentsi var, herhangi bir türkçe kelimenin üzerine tıklayınca küçük bir pop-up açıp kelimenin ingilizce anlamını yazıyor, onu çok kullanıyorum, acaba bunun ingilizcesi neymiş gibisinden. Sadece film-dizi izleyerek biraz zor , grammer çalışmakta gerekiyor aynı zamanda dil yapılarını öğrenmek için. şuan belki normal hayatı idame edecek kadar ingilizce geliştirirsin ama akademik bişeyler yazmak için yada ne biliyim resmi bir yerden bişeyler talep etmek için yeterli olmaz. odada başka birşeyler ile uğraşırken pcden bbc nin ingilizce haber kanalını aç arka planda ingilizce sesler olsun, mümkün mertebe kendini ingizceye maruz bırak bence




  • Anlıyorum teşekkür ederim. Dizi ile ilerlemek elbette yeterli değil ancak dizi izlediğimde artı katsın istediğimden farklı yöntem arayışına girmiştim. Google translate eklentisi gerçekten faydalı belki biliyorsunuzdur instant translate eklentisi de iyi ayrıca bu eklenti ile pdf üzerindeki kelimelerin anlamlarını da öğrenebiliyoruz. (google translate de maalesef bu özellik yok)
    Maruz bırakmak gerekli ancak bir de duymak ve dinlemek diye bir şey var o yüzden yinede konsantre olup dinlemek gerekli diye düşünüyorum. Okuma yapmak çok önemli hem anlaşılır hem de keyifli hikaye, haber bulunduran tavsiye edeceğiniz siteler var mıdır ?
  • guntoldu kullanıcısına yanıt
    akın dil okullarının android için bir programı var onu kullanıyorum, bilmediğin kelimeye dokununca türkçe anlamını sözlükten açıyor hemen çok pratik, onun haricinde okuduğum bölüm ingilizce eğitim verdiği için sürekli inglizce makale okumak durumunda kalıyorum zaten, feedly rss besleme programından yabancı forumları ekleyerek onları okumaya çalışıyorum.
  • Akın dilin uygulamasını daha önce kullanmıştım faydalıydı. Dediğiniz şekilde forumları takip etmek belki de iyi bir seçenek olabilir.
  • Öncelikle dili kolay bir dizi seçiyoruz. Sonra izleyeceğiniz dizinin kelimelerine diziyleogren.com ' dan çalışıp kelimeleri öğrendikten sonra diziyi ingilizce altyazılı izliyoruz. Hem seyir zevkiniz düşmüyor hem de tüm kelimeleri daha hızlı bir şekilde öğrenmiş oluyoruz. Şu anda site de The Walking Dead, Chernobyl , Game Of Thrones , Vikings , The Big Bang Theory , Friends , Black Mirror , Sherlock , How I Met Your Mother gibi birçok popüler dizinin tüm bölümlerinin kelimeleri var. Ayrıca ingilizce düzeyinize göre kelime zorluğu ayarlayıp sadece bilmediğiniz kelimelere çalışabilir, kendi kelime listelerinizi oluşturabilirsiniz...
    Hangi diziyi izlemeliyim diyenler için de dizilerin zorluk düzeyleri belirtilmiş. Çok kolay seviyesine sahip dizilerden başlayabilirsiniz. Bahsettiğim yöntem şurada ayrıntılı anlatılıyor : https://diziyleogren.com/blog/dizi-ile-ingilizce-ogrenmek-ayrintili-rehber



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salako25 -- 12 Aralık 2019; 16:4:25 >




  • The IT Crowd (İngiliz komedi dizisi)
  • How i met your mother
  • friends

  • bu konuyla ilgili bir yazı hazırladım. ilgisi olanlar okuyarak bilgi sahibi olabilirler.




    https://kendimedusunceleer.com/dizi-izleyerek-ingilizce-ogrenilebilir-mi/

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.